To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks

swinks_UK - 04-09-2012, 09:57

Auto na rolkach zapinało tylko... na 5 garach!
Świeca (nówka sztuka Denso) się rozsypała na 1 cylindrze. I to tak, że wszystko waliło przez świecę górą, cud że dolna elektroda nie pękła i nie wpadła do cylindra. Tak więc, zero kompresji na tylnym banku i tylko 5 cylindrów złożyło się na wynik 268 HP ATW.

Teraz po szybkiej akcji u deejaya jest o niebo lepiej i szybciej! Szkoda, że nie odkryliśmy przyczyny na zlocie... :?

Przy okazji zmieniłem zdanie o świecach Denso. :evil:

Acha... będę zabierał Markowi tytul na zaskoczenie roku:
- tuning 30 bhp extra za 5 groszy
- hamowanie na 5 garów
:mrgreen:

Maretzky85 - 04-09-2012, 16:50

swinks_UK, ej, ja Ci dałem tę 5 groszówkę :P
Szkoda, że tak późno to wyszło, ciekaw jestem ile by wypluł na wszystkich garach :D

No i ciekaw jestem jakie chcesz świece wsadzać teraz, bo ja z NGKami miałem takie jazdy.

swinks_UK - 04-09-2012, 17:30

Maretzky85 napisał/a:
swinks_UK, ej, ja Ci dałem tę 5 groszówkę :P
Szkoda, że tak późno to wyszło, ciekaw jestem ile by wypluł na wszystkich garach :D

No i ciekaw jestem jakie chcesz świece wsadzać teraz, bo ja z NGKami miałem takie jazdy.

Niech będzie, że "tuning by swinks_UK i narzędzia by Maretzky85" dają extra 30 bhp :mrgreen:

Co do tych świec to różnica kolosalna w zachowaniu auta. Też bardzo żałuję, że nie zorientowaliśmy się jeszcze na zlocie.
W samej świecy ceramika kompletnie się rozsypała, do tego fajka też dostała swoje bo czasem słychać jak wali na boki. Pierwsza rzecz jaką muszę naprawić jak wrócę do UK.
Hm... nie wiem jaki świece pójdą, bo skoro NGK też potrafią wyciąć takie numery... :doubt:
Kandydatów brak... :?

BeNeK - 04-09-2012, 17:36

Może coś w ten deseń ?

Kiedyś czytałem dużo dobrego o Blitz'ach gdzieś na irlandzki forum , a o reszcie to trzeba było by poczytać/poszukać opinii :)
Gratki świetnego VR'a ! :mrgreen:

kochajj - 04-09-2012, 18:12

to wszystko to denso...
Maretzky85 - 04-09-2012, 21:49

Co by nie powiedzieć, ja sobie jednak Denso bardzo chwalę - przynajmniej jak na razie...
deejay - 04-09-2012, 21:54

Ja tez sie kiedys nadziałem na wadliwą sztukę , poprostu Tomek tak sie trafiło .
Obecnie tez śmigam na Denso .

rosomak1983 - 05-09-2012, 01:49

swinks_UK napisał/a:
Przy okazji zmieniłem zdanie o świecach Denso. :evil:

mi kiedys pekła nowa NGK :P :P :P

Kupuj Bosha :badgrin: :badgrin: :badgrin:

m6riano - 05-09-2012, 15:23

rosomak1983 napisał/a:
Kupuj Bosha :badgrin: :badgrin: :badgrin:

prosto z kosza..;-)

MKV - 05-09-2012, 17:11

Maretzky85 napisał/a:
Co by nie powiedzieć, ja sobie jednak Denso bardzo chwalę - przynajmniej jak na razie...

Ja tak samo - w Swifcie GTi mam Denso Irydium Power i 8200obr/min bez problemu wytrzymują - myślę czy by tez ich do Białego Misia nie założyć. Może Ci się po prostu trafił jakiś wadliwy egzemplarz ?

swinks_UK - 05-09-2012, 17:34

Może.
Do tej pory złego słowa nie powiedziałem na nie. Zobaczy się... :wink:

Puściłem wykresy, filmik i opis hamowni na CVR4. Na razie suchej nitki na niej nie zostawiają (bezpieczeństwo, fachowość, jakość...) :mrgreen:
Zbiorę to do kupy, to zapodam w ogólnym... :wink:

fj_mike - 05-09-2012, 17:35

swinks_UK napisał/a:
bezpieczeństwo

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dziwiłem się, że pozwalali stać przed hamowanym autem.

swinks_UK napisał/a:
fachowość

Odkurzacz :mrgreen:

kochajj - 05-09-2012, 18:25

jak widziałem przepychających się ludzi aby zobaczyć wynik, a z boku kręcące się rolki 200km/h to ciarki przechodziły... gdyby ktoś się przewrócił to członki latały by wszędzie...
robertdg - 05-09-2012, 19:21

kochajj napisał/a:
gdyby ktoś się przewrócił to członki latały by wszędzie...
Atrakcje zlotowe :p
m6riano - 05-09-2012, 20:17

robertdg napisał/a:
kochajj napisał/a:
gdyby ktoś się przewrócił to członki latały by wszędzie...
Atrakcje zlotowe :p

A dyplomy za to były przewidziane..?;-)