[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problem ze sprzęgłem, wymiana sprzęgła
milo - 29-02-2016, 20:47
Krzyzak napisał/a: | Dzwoń do Japaneze |
Powyzej 500 zł za kpl
bialyjayz - 01-03-2016, 10:02
podpowie mi ktoś jak gdzie dostanę synchronizator biegu 2-ego ? Chciałem wymienić przy okazji bo sprzęgło pada
Krzyzak - 01-03-2016, 12:10
Cytat: | podpowie mi ktoś jak gdzie dostanę synchronizator biegu 2-ego ? | jak wyżej - Japaneze
milo napisał/a: | Powyzej 500 zł za kpl | ale pochodzenie jest pewne
milo - 01-03-2016, 17:08
bialyjayz napisał/a: | podpowie mi ktoś jak gdzie dostanę synchronizator biegu 2-ego ? Chciałem wymienić przy okazji bo sprzęgło pada |
Pamiętaj że synchronizator 2- biegu składa sie z trzech części
bialyjayz - 01-03-2016, 20:47
milo napisał/a: | Pamiętaj że synchronizator 2- biegu składa sie z trzech części |
czyli o co mam pytać japaneze ?
kondzik135 - 02-03-2016, 11:42
Siema. Czy żeby wymienić płyn w układzie sprzęgła to wystarczy go wypuścić przez odpowietrznik i ewentualnie przepłukać układ?
milo - 02-03-2016, 17:27
bialyjayz napisał/a: | czyli o co mam pytać japaneze ? |
Synchronizator ,bedzie wiedział jak zapytasz
kondzik135 napisał/a: | Czy żeby wymienić płyn w układzie sprzęgła to wystarczy go wypuścić przez odpowietrznik i ewentualnie przepłukać układ? |
A jak inaczej
kondzik135 - 04-03-2016, 11:47
Jest problem. Zalałem nowego płynu i nic. Pompuje pompuje i wogole nie zasysa ani nic. Pedał miękki nic się nie dzieje? W czym może być problem??
milo - 04-03-2016, 17:01
Odkręć odpowietrznik i nich płyn scieknie grawitacyjnie wypychając powietrze z układu i nie zapomnij dolewać do zbiorniczka płynu to na sam poczatek potem dobrze odpowietrz
kondzik135 - 04-03-2016, 18:21
Poradziłem sobie jakoś Bałem się już, że coś popsułem. Popmowałem chyba z 10 min aż do skutku.
Bednarz94 - 04-04-2016, 12:49
Cześć, sprzęgło kupione miało być już wszystko ok i mechanik powiedział że przydałoby się przetoczyć koło zamachowe bo nie miało równej powierzchni. W okolicy mam jedną firmę zajmującą się takimi rzeczami i przetoczyli mi tylko powierzchnię która pracuje wraz z tarczą sprzęgła, nie wyciągnęli mi tych 3 kołków które siedzą w górnej części i ta powierzchnia nie została przeteczona, osoba która mi to wydawała powiedziała że może się trochę ślizgać, a może być dobrze, nie włożę czegoś co mi się "może ślizgać", Ma ktoś może na zbyciu takie koło zamachowe? Ewentualnie kto mi może zrobić coś takiego w okolicach Płońska? Pozdrawiam
milo - 04-04-2016, 15:21
Bednarz94 napisał/a: | nie wyciągnęli mi tych 3 kołków które siedzą w górnej części i ta powierzchnia nie została przeteczona, osoba która mi to wydawała powiedziała że może się trochę ślizgać, |
Górna powierzchnia nie ma nic wspólnego do poslizgu sprzegła ,zależy ile przetoczyli powierzchnie roboczą ,jedynie może mieć mniejszy docisk bo odległość zwiekszyła sie ale to zależy ile tyko zostało przetoczone koło zamachowe
Bednarz94 - 04-04-2016, 15:29
Górna powierzchnia nie ma nic wspólnego do poslizgu sprzegła ,zależy ile przetoczyli powierzchnie roboczą ,jedynie może mieć mniejszy docisk bo odległość zwiekszyła sie ale to zależy ile tyko zostało przetoczone koło zamachowe[/quote]
Zostało to przetoczone 0,2 albo 0,02, dokładnie nie pamiętam, były tam małe nierówności. Czy taki docisk można regulować wysprzęglikiem? Bo też mi tak powiedział koleś który zajmował się tym kołem zamachowym. Chce żeby było zrobione to dobrze i się nie ślizgało. Muszą być te kołki czy nie ?
milo - 04-04-2016, 15:38
Bednarz94 napisał/a: | Zostało to przetoczone 0,2 albo 0,02, dokładnie nie pamiętam, były tam małe nierówności. |
To nie wiele nie powinno mieć wpływu na poslizg
Bednarz94 napisał/a: | Czy taki docisk można regulować wysprzęglikiem? Bo też mi tak powiedział koleś który zajmował się tym kołem zamachowym. |
Nie ma takiej opcji docisku nie reguluje sie .....to nie dawne lata co sie regulowało za pomoca śrubek np skoda 105 itp
Bednarz94 napisał/a: | Muszą być te kołki czy nie ? |
Muszą to jest ustawienie docisku w osi
Bednarz94 - 04-04-2016, 15:42
Rozmawiałem z fachowcem z "centrum-sprzęgieł", wydawał się dość kompetentny, powiedział że jest zawalony pracą i że to tylko góra, a za darmo mi robić nie będzie, ale mówił że można to też ustawić bez kołków, że często je wycinają jeśli nie wychodzą bądź są pęknięte i też są wysyłane jako sprawne. Miał ktoś może założone sprzęgło bez kołków? Chyba że znacie dobry sposób na ich wyciągniecie.
|
|
|