To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Kącik pijaka ;-)

Rafal_Szczecin - 22-10-2006, 11:52

panowie cos sie pusto tu zaczyna robic.
ja sie moge pochwalic, ze wczoraj pierwszy raz w swoim (dlugim:P) zyciu pilem wodke z reed bullem i powiem tylko tyle,ze bardzo dobry trunek ,przy okazji poszlo jeszcze kilka bronkow ( hajnekenow ) i ok godziny 2 chwiejnym krokiem udalem sie do domku ... :)

Anonymous - 22-10-2006, 21:07

Rafal_Szczecin napisał/a:
panowie cos sie pusto tu zaczyna robic.
ja sie moge pochwalic, ze wczoraj pierwszy raz w swoim (dlugim:P) zyciu pilem wodke z reed bullem i powiem tylko tyle,ze bardzo dobry trunek ,przy okazji poszlo jeszcze kilka bronkow ( hajnekenow ) i ok godziny 2 chwiejnym krokiem udalem sie do domku ... :)
Rafi - tylko przestrzegam przed nadużywaniem Red Bull+Vodka. Mój kumpel kiedyś się chwalił, że w jakiejś knajpie wypił 8 :!: takich drinków i nic mu nie było. Na jednym z "wieczorków" dostał drinka, jakiego zwykle sobie przyrządzamy 1 wódka : 2 Red Bull i dostał drgawek. Ja kiedyś też miałem delirium po 3 takich drinach. Trunek znakomity, ale naprawdę trzeba znać swoją miarę, by się to źle nie skończyło.

A tak BTW - zdrówko. Łomża Export.

Anonymous - 22-10-2006, 21:14

A ja polecam ABSINTH... czeska gorzala a jak w łeb daje :twisted: (70%!!!)
Jedyna jej wada następnego dnia czacha pęka :wink:

Rafal_Szczecin - 22-10-2006, 21:16

gregorbu napisał/a:
Rafi - tylko przestrzegam przed nadużywaniem Red Bull+Vodka.

wczoraj tylko jednego takiego wypilem ,ale zasmakowal mi .
jeszcze dokladnie nie wiem jakie sa proporcje mieszania ( bo to byl kupny w pubie )
bede uwazac, zeby nie wypijac za duzo ( max 2 jednego wieczoru )

pozdrowka no i zdrowko :) - coca cola :mrgreen:

Cezar - 22-10-2006, 22:58

Proporcje:
np. 100ml wodki i reszta red bullka :wink:
Wszystko zalezy od upodoban pijacego i od szklaneczki :mrgreen:

Dzis 7up :D

Efa! - 23-10-2006, 13:41

Kiedyś już wspominałam o takim pysznym miksie, przepis proponuję dostosować wg własnych upodobań w proporcji składników ( dlatego podaję widełki w ilości mililitrów ):

lód, bo najlepsze drinki są "on-the-rocks"
    100ml wódki żołądkowej gorzkiej
    50-100ml soku z czarnej porzeczki
    50-100ml Red-Bulla

( dla mniej odważnych lub obawiających się kłopotów sercowo-naczyniowych: można zamienić Red-Bull na Sprite / 7up )

szczeslaw - 28-10-2006, 02:07

Hmmmm wątek umarł?
Jakoś nie wierzę, że nikt nic nie pije :)
Za Wasze zdrowie Mitsumaniaki, piję Tyskie :)

Rafal_Szczecin - 29-10-2006, 01:21

dzis poszlo kilka piwek w pubie , no i nie obylo sie bez zdrowie za MitsuManiakow :!: :)

pozdrowka :)

akbi - 29-10-2006, 01:25

Ja przedwczoraj z kuplami whisky’acza obalałem … klucze od domy znalazłem dopiero na drugi dzień ok. 15 :mrgreen:
Anonymous - 31-10-2006, 15:14

A ja dzisiaj!! :P :twisted:
Mniam! Wasze zdrowie!!

Anonymous - 02-11-2006, 20:17

no to siup zdrówka siedze sam żona w szczecinku o koleżanki a ja z pije browarka sam :oops: upsss alkkoholizm heheh żartuje jest ze mna Dinuś psina kochana :mrgreen:
Anonymous - 12-11-2006, 15:22

ehh dziś mnie kierdel w pracy nadupcza... Wczoraj 11 listopada z kolegą w celu uczczenia tego dnia wyrzuciliśmy wersalkę przez okno z 2 piętra... :roll:
JACA_1978 - 12-11-2006, 21:52
Temat postu: mala niemila niespodzianka
chlopaki sprawa taka
w bydgoszczy sa browary bydgoskie
od niedawna ma je zywiec i co chlopaki ??
wykupili tylko nazwe bo wcale nie maja tu zamiaru warzyc piwa zaczynaja wszystko wywozic( maja zamiar calkowicie zamknac fabryczke"
jestem bardzo zbulwersowany tym faktem normalnie zalamka
i co tu robic juz nie bede mial piwa "bydgoskiego" ktore bylo warzone od 1856 roku
skandal

Efa! - 13-11-2006, 00:55

Za to jest nowe piwo Zawisza!
"Premium" kosztuje 1.95 zł, ma 6,8 volta i jest... DOBRE :-)
Nie smakowałam jeszcze odmiany "Mocne", ale i tak polecam Zawiszę. Ma w dodatku i inne atuty, m.in. taki, że piwko to produkowane jest w Firkowym, mitsuzlotowym mieście, Grudziądzu. Do tego browar deklaruje, że 8 groszy z każdej butelki przekazuje na rozwój Zawiszy Bydgoszcz (100m stamtąd mieszkam, więc zweryfikuję wiarygodność tych słów).
Patriotyczne zalewanie robala miejscowym, bydgoskim produktem chmielowym będzie więc nadal możliwe, JACA_1978 - Twoje zdrowie :mrgreen:

roch_27 - 25-11-2006, 21:36

Dębowe mocne :mrgreen: zdrówko