To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem

mjsystem - 07-09-2015, 12:54

Cytat:
Sławku, nie poddawaj się
Chyba masz Renata więcej cierpliwości niż ja 8)
STax - 07-09-2015, 13:27

Skreślać auto z powodu awarii gazu, który przecież jest w pewnym sensie "obcą" instalacją na pokładzie?
Z tego co piszesz, ewidentnie masz problem z samą instalacją gazową a nie z silnikiem itp, więc zmiana auta może nic nie dać ;)

mjsystem - 07-09-2015, 13:53

STax napisał/a:
Skreślać auto z powodu awarii gazu, który przecież jest w pewnym sensie "obcą" instalacją na pokładzie?
Z tego co piszesz, ewidentnie masz problem z samą instalacją gazową a nie z silnikiem itp, więc zmiana auta może nic nie dać
Wymiana wtryskiwaczy Magic to pikuś przy innych kosztach. Problem w tym, że droższe wtryskiwacze to kosmiczny skok cenowy. :|
komarsnk - 07-09-2015, 13:57

mjsystem napisał/a:
STax napisał/a:
Z tego co piszesz, ewidentnie masz problem z samą instalacją gazową a nie z silnikiem itp, więc zmiana auta może nic nie dać
Wymiana wtryskiwaczy Magic to pikuś przy innych kosztach. Problem w tym, że droższe wtryskiwacze to kosmiczny skok cenowy. :|

Sławek jak już trzymamy się listwy to:
MAGIC
HANA GOLD
Chyba nie jest to duża różnica... 110zł na całości :roll:

mjsystem - 07-09-2015, 14:01

no tak, od razu miałem kupić hanki..... Adaś, ale kto to wiedział... :?
robertdg - 07-09-2015, 20:17

mjsystem napisał/a:
Robert, nie byłem u gazownika. Po prostu zaczęło jeździć normalnie.
No tak, nic nie zrobione pomimo tego, że auto już wczęsniej dawało znak, że jest nie tak jak powinno być, ale trzeba pojęczeć, że zły samochód bo się zepsuł :roll:
Sprzedaj taczke, jedż na wakacje przynajmniej będziesz uboższy o jedno zmartwienie :P

mjsystem - 08-09-2015, 08:14

Przesadzasz. Wstępną diagnozą problemu z gazem było tankowanie na IM. Teraz się okazał zawieszający się zawór.
robertdg - 08-09-2015, 08:55

Ja nie przesadzam, analizuje to co napisałeś wcześniej, a wcześniej pisałes, że po tankowaniu na InterMARCHE tankowałes jeszcze na dwóch innych stacjach, po czym niby auto mialo iśc na sprawdzenie do gazownika bo problem nie ustępował (tutaj nie wiedziałem, że temat został olany bo sie samo naprawiło), klima przejrzana i w droge, następnie lament, że się auto zepsuło, panika, zniechęcenie, czara goryczy, etc., następnie diagnoza, padły wtryski (ktoś ją musiał postawić skoro jeszcze bardziej po tym wszystkim byłeś zniechęcony). Nie porzesadzam, ale chyba szybko z Ciebie emocje opadają i zapominasz co było. Przykro mi z tego powodu, ale zrozum, albo jedziesz do gazownika i robisz co nalezy, albo jak na meczach polskiej reprezentacji "nic się nie stało, nic się nie stało" jeździsz taczką dopóki zaś zacznie nawalać, po czym wrzawa na auto bo sie spsuło.
Nie ignoruj problemu pomimo tego, że na chwilę ustapił.

Hugo - 08-09-2015, 11:45

Jak dbasz tak masz :wink: Chociaż tu moze średnio pasuje, bo przecież ostatnio włożyłeś w niego kilka tysięcy pln-ów...
komarsnk - 08-09-2015, 12:02

Hugo napisał/a:
Jak dbasz tak masz :wink: Chociaż tu moze średnio pasuje, bo przecież ostatnio włożyłeś w niego kilka tysięcy pln-ów...

Haha :D W podobnym tonie napisałem w temacie o olejach :D
Sławek - łeb do góry i ratuj dziada niech w końcu zarobi na siebie ;)

Marcino - 08-09-2015, 14:25

Tez bym się już teraz nie wycofywał... duzo zainwestowane mechanicznie. LPG mozna ogarnać.
sveno - 08-09-2015, 14:33

mjsystem napisał/a:
Silniczek prawego światła szaleje jak głupi.
rozwiązałeś problem? Mam to samo w srebrnym, tylko że w lewej lampie. W pozycji "0" silniczek czły czas pracuje góra/dół, jak dam na 1 lub 2 lub 3 to ustawia lampę i cisza.
Hugo - 08-09-2015, 16:45

sveno, możliwe, że jest złe ustawienie manualne reflektora i silniczek w pozycji 0 napotyka na opór i świruje.
mjsystem - 08-09-2015, 18:21

STax napisał/a:
Ale LPG to kropla w morzu napraw...
mjsystem - 08-09-2015, 18:24

robertdg napisał/a:
Nie ignoruj problemu pomimo tego, że na chwilę ustapił.
Robert, dobrze wiesz, że jak mam jechać, to jadę. Nie mam czasu na postoje... :P