To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

robertdg - 21-06-2011, 23:34

wyderka, kurde człowieku czytaj między wierszami i nie czepiaj się bo oczywistym faktem jest, że producenci aut/cięzarówek, etc., korzystają z usług podwykonawców. Jeżeli nie zrozumiałeś powyższego to napisze, że rozchodziło mi się o obrysówki sygnowane logo Scania. Bez odbioru.
wyderka - 21-06-2011, 23:37

oszzzz aleś żeś sie zirytował :P
orbit - 30-06-2011, 23:17

yy no widze Galant jak Galant :D koła 4 są :lol:
robertdg - 25-07-2011, 14:24

Niebywałe spaliła się żaróweczka od 3-ciego światła stop, jestem niemalże na 100% pewien że to oryginał, po 13-stu latach, no nie wiem to chyba jakiś sabotaż, muisze popytać jak to u znajomych w niemcach i francuzach jest, czy też tak często wymieniają żarówki :lol:

Wymieniona także osłona maglownicy na funkiel nówke oryginał

jacek11 - 25-07-2011, 15:53

robertdg napisał/a:
spaliła się żaróweczka od 3-ciego światła stop,

toś się wykosztował :wink: :mrgreen:

robertdg - 25-07-2011, 17:14

Pani w sklepie nie miałą wydać :P
JayChyl - 25-07-2011, 17:22

Ja miałem żarówę spaloną na stopie.

Co do Check Engine kontrolki to ładną wtopę zaliczyłem. Myślałem, że CE wygląda jak w colcie - czerwony napis Check (enter) Engine. A tu zonk, to bursztynowa kontrolka z rysunkiem silnika, a to się zapala tak jak powinno przy zapłonie i gaśnie po kilku sec. Tak więc Pan Mariusz z Radomia nic nie kombinował :D

robertdg - 28-07-2011, 20:57

Dzisiaj wymienione filterki gazu, faza ciekła i faza lotna :-)
Arturro-86 - 28-07-2011, 21:30

robertdg napisał/a:
Dzisiaj wymienione filterki gazu, faza ciekła i faza lotna :-)

Tak z ciekawości - robisz to sam, czy jeździsz do gazownika :?:
Bo wiem, że wymienić fazę lotną to nie jest w sumie żaden problem, ale nie wiem jak z fazą lotną, bo tam ciężej zachować szczelność :roll:

robertdg - 28-07-2011, 22:04

U gazownika, filtr fazy ciekłej kupuje z zestawem oringów, nie jest to jakiś majątek koło 15zł, filtr fazy lotnej w granicach 30zł dobrej jakości, bez problemu można to zrobić samemu ;-)
robertdg - 05-08-2011, 20:47

Czas na porządki :-)

Od czego tu zacząc, wiadomo na początku był chaos :P

Wyglądało tak:

Wyciągamy wszystko z auta co trzeba uporządkować/wymyć/etc, na pierwszy rzut idą dywaniki:

Przygotowuje sobie wnętrze do odkurzania/mycia:

Po paru godzinach walki z odkurzaczem/szczoteczką/czyściwem/etc:

Umyty szamponem, wypastowany, nawoskowany, starałem się :? :

Zdjęcia robione "kalkulatorem" także nie zachwycają, ale na żywo zwłaszcza w słoneczku zamierzony efekt uzyskany, przy okazji nieco się spiekłem od słońca, zamawiam jeszcze na weekend taką pogode ;-)

Wszyc - 05-08-2011, 20:54

też bym kiedyś tak chciał ale to nie osiągalne mam parking pokryty miękkim lotnym piaskiem jeden dzień po myciu i cała robota idzie w pip :(
Tomii - 05-08-2011, 21:07

no nie powiem, listwa :D pewnie jutro będzie lało ;) a chciałem popychacze wymieniać
robertdg - 05-08-2011, 21:11

No tak u mnie sąsiad uwidział sobie kosić trawe gdy juz miałem praktycznie skończona robote :roll:
jacek11 - 05-08-2011, 21:19

Tomii napisał/a:
no nie powiem, listwa :D pewnie jutro będzie lało ;) a chciałem popychacze wymieniać

to teraz wiesz przez kogo będzie lało :wink: :mrgreen: