To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - KĄCIK DLA NOCNYCH MARKÓW CZYNNY 00:00 - 06:00

Juiceman - 26-05-2008, 00:08

Ja mam projekcik do zrobienia wiec siedze i pisze te 15 stron hyhy
karolgt - 26-05-2008, 00:10

no ja mgr, ale za chwile ide spac bo jutro pobudka o 6.50 :?

a przez ostatnie 5 dni chodzilem spac o 5 wiec moze byc ciezko :D

jacek11 - 26-05-2008, 00:10

karolgt napisał/a:
napiszmy 15 stron :P
damy rade 8)

Jak napiszemy tyle to się zawiesi na tydzień :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

konrad1704 - 26-05-2008, 00:10

Cytat:

napiszmy 15 stron :P
damy rade 8)

pokażmy, że 15 minut działania forum wystarczy by pospamować jak za dawnych czasów :mrgreen:

Cytat:
Ja mam projekcik do zrobienia wiec siedze i pisze te 15 stron hyhy

i ja dziś trochę muszę popracować także póki co jestem na straży

jacek11 - 26-05-2008, 00:11

konrad1704 napisał/a:
jak za dawnych czasów :mrgreen:

nie takich dawnych :lol:

Juiceman - 26-05-2008, 00:13

Jacuś baaardzo dawnych :) Ja mam zrobić raport zamknięcia blech ;) Taka piękna noc, a mi karzą takimi duperelami się zajmować xD

Panowie ktoś się interesuje ASG? lub gra w CS'a 1.5???

konrad1704 - 26-05-2008, 00:15

Juiceman napisał/a:
lub gra w CS'a 1.5???

zanim zacząłem prace trochę pogrywałem ale tak zupełnie amatorsko i w wersje 1.6

jacek11 - 26-05-2008, 00:15

Juiceman napisał/a:

Panowie ktoś się interesuje ASG? lub gra w CS'a 1.5???

????
Nie mam pojęcia o co chodzi.
Jak możesz to wytłumacz :?:

konrad1704 - 26-05-2008, 00:20

jacek11 napisał/a:
gra w CS'a 1.5???

gra komputerowa, strzelanka. co do reszty to sie nie wypowiadam bo sie nie znam :mrgreen:

jacek11 - 26-05-2008, 00:24

Cytat:
gra komputerowa, strzelanka.

Zapytam brata.Jest dobry w te kloki :wink:

ostatnio grałem w Alien Schotter...masakra :mrgreen: krew pryska na wszystkie strony :mrgreen: :mrgreen:

Juiceman - 26-05-2008, 00:24

Tak jak wyżej już napisano 1.5 to oldshoolowa gra = )

ASG w skrócie z wikipedii:
Kod:
BB-guns) - repliki broni palnej w skali 1:1 strzelających najczęściej plastikowymi lub ceramicznymi kulkami 6 mm (BB) o wadze 0,11 do 0,43 gramów (najczęściej 0,12 do 0,33 g); rzadko 8 mm. Istnieją też kulki metalowe jednak są rzadko używane ze względu na ich dużą masę ok 1g. Repliki te wykorzystywane są podczas rozgrywek airsoftowych.

Repliki ASG należą do broni pneumatycznych, jako że do nadania pędu kulce wykorzystywane jest sprężone powietrze lub gaz. Ponieważ jednak energia pocisku jest bardzo mała, ASG nie są klasyfikowane jako broń, w odróżnieniu od np. wiatrówek.

Repliki broni dzielimy na:

* sprężynowe (często najtańsze) - modele, które przed każdym wystrzałem muszą zostać ręcznie przeładowane, zazwyczaj wykonane z tworzywa sztucznego ABS, w modelach tych do uzyskania sprężonego powietrza służy zespół cylindra, tłoka i sprężyny - sprężyna rozpędza tłok, który spręża powietrze w cylindrze. Napęd sprężynowy jest często używany przy produkcji karabinów wyborowych, w miarę trwałości cena rośnie od 250zł do 3000zł.
    * gazowe - modele, w których kulki wystrzeliwane są przy pomocy "green gasu" (propanu z niewielką domieszką oleju silikonowego) lub CO2 - w tym przypadku kulka rozpędzana jest wskutek rozprężania porcji gazu dawkowanej przez zawór. Modele napędzane w ten sposób charakteryzują się dużą mocą, lecz wymagają częstego czyszczenia. Modele automatyczne są nieopłacalne z powodu szybkiego tempa zużywania gazu.
    * elektryczne - Airsoft Electric Gun, "AEG", najpopularniejsze, potocznie zwane: elektryk, najczęściej repliki broni długiej, w których sprężynę - poprzez przekładnię zębatą - naciąga silnik, z tym wyjątkiem zasada działania jest identyczna, jak w przypadku modeli sprężynowych. Modele charakteryzują się możliwością prowadzenia "ognia" ciągłego, dużym zasięgiem oraz szybkostrzelnością. Inne, również spotykane wyjaśnienie skrótu to Automatic Electric Airsoft Gun. Dodając, iż modele poniżej 200zł nie nadają się do użytkowania z powodu częstego psucia się.

Repliki ASG posiadają systemy przybliżające ich działanie do prawdziwych odpowiedników. Są to hop-up (podkręcanie kulki w celu zwiększenia jej zasięgu) i blowback (ruch zamka wywoływany przez porcję gazu uwalnianego z magazynka imituje zachowanie prawdziwej broni). Niektóre pistolety gazowe jak i elektryczne mogą oddawać serię 3-strzałową lub strzelać ogniem ciągłym, np.Glock-G18C firmy KWA.

Repliki ASG stanowią wyjątkową alternatywę dla miłośników strzelectwa gdyż są one o wiele tańsze od bardzo rozpowszechnionych replik strzelających kulkami z farbą typu paintball. Poza ceną, pozostaje kwestia realizmu, gdyż granie w paintball wymaga ochraniaczy oraz masek zakrywających całą twarz, co zmniejsza realność wyglądu. Broń ASG sama w sobie przypomina oryginalne odpowiedniki, zaś jedyną niezbędną osłoną są gogle, ewentualnie dodane ochraniacze na kolana bądź łokcie to kwestia osobista i nie jest konieczna.

Repliki broni bezwzględnie należy transportować w pokrowcach chroniących je przed widokiem publicznym gdyż są one uderzająco podobne do zwykłej broni i mogą powodować, często nieprzyjemnie dla "uzbrojonego" w replikę, nieporozumienia (związane z policją, strażą miejską, strażą graniczną czy też z innymi służbami mundurowymi).

Podziwiam jeśli doczytaliście do końca

konrad1704 - 26-05-2008, 00:27

Juiceman napisał/a:
ASG

czy to ma coś wspólnego z paintballem?

Juiceman napisał/a:
Podziwiam jeśli doczytaliście do końca

nie masz co podziwiać nie doczytałem :mrgreen:

Juiceman - 26-05-2008, 00:30

konrad1704 napisał/a:
Juiceman napisał/a:
ASG

czy to ma coś wspólnego z paintballem?

Repliki ASG stanowią wyjątkową alternatywę dla miłośników strzelectwa gdyż są one o wiele tańsze od bardzo rozpowszechnionych replik strzelających kulkami z farbą typu paintball. Poza ceną, pozostaje kwestia realizmu, gdyż granie w paintball wymaga ochraniaczy oraz masek zakrywających całą twarz, co zmniejsza realność wyglądu. Broń ASG sama w sobie przypomina oryginalne odpowiedniki, zaś jedyną niezbędną osłoną są gogle, ewentualnie dodane ochraniacze na kolana bądź łokcie to kwestia osobista i nie jest konieczna.

Oprócz tego, że strzelasz i na upartego też możesz strzelać farbą : ) to chyba nic więcej;]

Terenami zdatnymi do zorganizowania "walki" asg są wszystkie miejsca, zdatne do zabawy w paintball. Często są wykorzystywane opuszczone budynki, lasy, łąki, poligony, po uprzednim uzgodnieniu tego z właścicielem posesji/kompleksu. Po ustaleniu terenu zabawy, należy dobrać scenariusz, oraz drużyny do scenariusza (np. grupa dzieli się na dwa zespoły, jeden zespół się broni w kanionie, a drugi go atakuje). Obowiązkiem są okulary ochronne. Przydatnym sprzętem jest tu również mundur, kamizelka taktyczna, kominiarka, hełm, buty desantowe.

Najpopularniejszym typem rozgrywki jest tzw. Team-Deathmatch, gdzie dwie drużyny, podzielone w miarę możliwości równo, startują naprzeciw siebie, i celem jest wyeliminowanie przeciwnej drużyny z minimalnymi stratami własnymi. Osoby "martwe" czyli trafione w jakąkolwiek część ciała przynajmniej jednym strzałem najczęściej schodzą z pola walki.

jacek11 - 26-05-2008, 00:31

Juiceman napisał/a:
Repliki broni bezwzględnie należy transportować w pokrowcach chroniących je przed widokiem publicznym gdyż są one uderzająco podobne do zwykłej broni i mogą powodować, często nieprzyjemnie dla "uzbrojonego" w replikę, nieporozumienia (związane z policją, strażą miejską, strażą graniczną czy też z innymi służbami mundurowymi).

Czaję o czym mowa :mrgreen:

kiedyś niosłem moja wiatrówkę do sklepu bo chciałem kupić tłok... :wink:

konrad1704 - 26-05-2008, 00:32

Juiceman napisał/a:
Oprócz tego, że strzelasz i na upartego też możesz strzelać farbą : ) to chyba nic więcej;]

hmmm to szkoda, że tylko tyle. bo ostatnio miałem chętkę wybrać sie na takie "pole" paintballowe ale jakoś nie mogłem sie zdecydować i myślałem, że może trochę mi poopowiadasz co i jak bo nigdy jeszcze nie miałem okazji.