Nasze Miśki - Polarny ninja
kamilek - 29-12-2009, 12:54
Zżera mnie szczera zazdrość
Przepiękny Lancerek
rosomak1983 - 29-12-2009, 14:08
kamilek, oba nasze białasy sa piekne i warto o nie dbac...
Co do silnika miałem szczescie kupic swietny silnik za gorsze od klubowicza który wkładał bebechy EVO do colta 4x4... zreszta za smieszna cene...
Endrjus - 29-12-2009, 19:44
Kurde nie kombinuj już nic w lancerze, wygląda idealnie! Jedyne nad czym bym pomyślał to polakierowanie klamek pod kolor.
rosomak1983 - 04-01-2010, 22:54
Cóż moge napisac... Jestem bardzo zadowolony z mojego miska. Palia na dyg zawsze... silniczek chodzi super... zadnych problemów i zero ustrek po dawna. Az nie ma o czym pisać... Swietnie mi sie nim jezdzi i nie potrafie sie z nim rozstać...
Wszyc - 05-01-2010, 00:48
doszedłeś do perfekcji i co teraz?? heh
j-rules - 05-01-2010, 18:31
teraz kupno gala i jazda od nowa....
Gratulacje. Najpiekniejszy Lancer w kraju jak nic. Mimo, ze nie przepadam za "brakiem koloru" to twoj wyglada mistrzowsko.
rosomak1983 - 05-01-2010, 18:35
j-rules napisał/a: | teraz kupno gala i jazda od nowa.... |
niewykluczone...
Wszyc napisał/a: | doszedłeś do perfekcji i co teraz?? heh |
jeszcze nie. mechanizm wycieraczek do wymiany bo sa luzy ale mam juz w piwnicy używke od Trawora. Cos by sie znalazło ale narazie zbyt zimno zeby cokolwiek robic... Auto jezdzi bez zadnego ale a hamulce łacznie z recznym sa na ponadprzecietnym poziome
j-rules napisał/a: | Gratulacje. Najpiekniejszy Lancer w kraju jak nic. Mimo, ze nie przepadam za "brakiem koloru" to twoj wyglada mistrzowsko. |
Mi tez sie tak podoba ale myslełem ze to przez to ze mój... Co do koloru podobaja mi sie białe auta inne... jeden z ladniejszych kolorów.
j-rules - 05-01-2010, 19:10
Cytat: | mechanizm wycieraczek do wymiany bo sa luzy | nie omieszkaj zdac relacji, gdyz i ja mam to w szerokich planach a nie bardzo wiem jak sie za to wziac (chociaz na stornie Krzyzaka jest isntrukcja).
chodzi ci o te luzy przez ktore wycieraczka po stornie pasazera nie wraca na sam dol? Czy moze nie dociska ci cos przy wyzszych predkosciach i zaczyna rozmazywac? (Ja mam oba te zjawiska u siebie, wymiana wycieraczek na "ajero" nic nie dala)
idas - 05-01-2010, 21:07
U mnie też są luzy, a objawia się to tym że możesz poruszać ramionami w górę i w dół (nie myl z odginaniem sprężyny:)) zgodnie z ruchem wycieraczek. Nie powinno być takiego czegoś i właśnie to powoduje, że wycieraczki spadają czasem za nisko, prawie na podszybie. Jak Ci rozmazują to masz źle dociśnięte, odpowiednie dogięcie ramienia powinno pomóc. A jeśli chodzi Ci o te wycieraczki płaskie to u mnie się w ogóle nie sprawdziły, dałem rodzicom bo smugi straszne zostawiały, praktycznie brak odpowiedniego docisku...szczególnie w drodze powrotnej. A przy wyższych prędkościach przy braku spojlera na wycieraczce to raczej normalne że słabo zmazuje, u mnie już przy 100-110 są z tym problemy (mam zwykłe Alca)
robertdg - 05-01-2010, 21:14
idas napisał/a: | A jeśli chodzi Ci o te wycieraczki płaskie to u mnie się w ogóle nie sprawdziły, dałem rodzicom bo smugi straszne zostawiały, praktycznie brak odpowiedniego docisku...szczególnie w drodze powrotnej. | Wielokrotnie czytam posty takiej tresci i zawsze sie zastanawiam jakie wycieraczki stosuja uzytkownicy ze na nie narzekaja, wiadomo ze jak sie zaplaci za pióro 10 czy 15zł to nie ma co wymagac, ja osobiscie za pióra płacilem 76zł i jestem mega zadowolony, a sa to wycieraczki płaskie/aero, spojler dociskajacy je do szyby jest na nich, takze nie wymagajcie od chinszczyzny rewelacji.
tresorex - 05-01-2010, 21:18
Również mam wycieraczki płaskie i dałem ok 65zł i służą mi już trzeci sezon i dopiero zaczynają zostawiać smugi. Szkoda szyby na wycieraczki za 10zł które na mrozie robią się plastikowe
idas - 05-01-2010, 21:24
Cytat: | Wielokrotnie czytam posty takiej tresci i zawsze sie zastanawiam jakie wycieraczki stosuja uzytkownicy ze na nie narzekaja, wiadomo ze jak sie zaplaci za pióro 10 czy 15zł to nie ma co wymagac, ja osobiscie za pióra płacilem 76zł i jestem mega zadowolony |
Moi rodzice również mega zadowoleni:) W Avensis nie ma z nimi żadnego problemu (oczywiście chodzi o te które kupiłem sobie i im oddałem:)) u siebie mam kombinowane z ramieniem wycieraczki więc może to od tego (ktoś już to przede mną trochę powyginał, poza tym wspomniane luzy...).
I szczerze powiedziawszy baaaaardzo dobrze słuzyły mi wycieraczki z tesco...za 7zł sztuka;P na które wymieniłem boshowskie:-)
rosomak1983 - 05-01-2010, 21:52
j-rules napisał/a: | chodzi ci o te luzy przez ktore wycieraczka po stornie pasazera nie wraca na sam dol? |
idas napisał/a: | a objawia się to tym że możesz poruszać ramionami w górę i w dół (nie myl z odginaniem sprężyny:)) zgodnie z ruchem wycieraczek. Nie powinno być takiego czegoś i właśnie to powoduje, że wycieraczki spadają czasem za nisko, prawie na podszybie. |
dokładnie o to chodzi...
idas napisał/a: | na które wymieniłem boshowskie:-) |
mam teraz boshowskie ale mam zamiar wymienić na Motgumy albo Champion. Bosch odradzam (Bosh ECO)
j-rules - 05-01-2010, 21:59
ja mam maxgear dalem 6 dych z akomplet i do 100km.h jest ok potem zaczyna sie bezglosne skakanie gdy ida do gory, na dol wracaja normlanie
cns80 - 05-01-2010, 22:15
Zwróćcie uwagę czy producent wymaga spoilera dociskowego i czy kupiona przez was wycieraczka go ma. A wycieraczek płaskich nie polecam, bo w 50% przypadków po prostu są z nimi problemy. Lepiej kupić dobre klasyczne niż badziewny bajer.
|
|
|