To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

robertdg - 07-08-2011, 15:33

Ręczna robota :badgrin:

Opłukanie auta pod prysznicem, potem gąbeczka i woda z szamponem, opłukanie prysznicem, ściągaczka do wody i ircha do sucha

Następnie pastowanie: Chemical Guys Wet Mirror Finish Ultra Slick Non-StickGloss Magnifier

Woskowanie: Chemical Guys Butter Wet Wax

Wnętrze: POORBOY’S WORLD Trim Restorer

No i do tego wiele innych pierdół dotyczących auto detailingu, typu aplikatory/gąbki/szmatki.

Szyby pianką do szyb Wurtha, kanapy pianką do tworzyw typu welur, niestety aby efekt był w pełni zamierzony do tego brakwoało fajowskiego odkurzacza którego udostępnionego mieć nie mogłem, ale samego środka użyczył mi znajomy co sie na codzień zajmuje pielęgnacią siedzisk/dywanów, etc., jakieś hamerykańskie środki, powiedział że po ręcznym użyciu powinienem być zadowolony, no i jestem, ale wiem jak wygląda po użyciu wraz z odkurzaczem - wtedy to jest bajka :P

dawidoski13 - 07-08-2011, 20:02

Heh no co jakiś czas trzeba poświęcić całą dniówkę na mycie i dopieszczanie ale za to potem jak się jedzie to jest wrażenie,że aż samochód taki lżejszy jest... :wink:
robertdg - 08-08-2011, 21:36

Takie tam na froncie :P

deejay - 08-08-2011, 22:40

robertdg napisał/a:
Woskowanie: Chemical Guys Butter Wet Wax

poprosze takie cudo dla mnie zamówić :wink:

luckyluck - 08-08-2011, 22:54

robertdg napisał/a:
Takie tam na froncie :P

To po to, go tak picowałaś! A ja głupi myślałem, że z miłości. :P

rosomak1983 - 08-08-2011, 23:57

Robercie w końcu fotki, :D
Podoba mi sie to ospojlerowanie !!!

idas - 09-08-2011, 00:00

Twój gal wymiata ;-) to mój forumowy faworyt 8)
Wszyc - 09-08-2011, 00:46

luckyluck napisał/a:
A ja głupi myślałem, że z miłości. :P

W pewnym sensie z miłości :P

robertdg - 09-08-2011, 08:41

Cieszę się, że nie tylko mi się podoba :twisted:
deejay, sama pasta nadaje wystarczający połysk i wyciąga głebie z metaliku/perły, wosk to tak dla ochrony ;-)
luckyluck, ten termin i tak był przeznaczony na picowanie autka, a to był problem z wozem dla Młodej Pary - to czemu nie mieliby skorzystać z okazji :P
rosomak1983, mi też :-)
idas, Twój Lanc też jest pięknym autem - ale chyba o tym wiesz, bo ja się tylko powtarzam jak pokazujesz nowe foty :mrgreen:
Wszyc, obopulna :twisted:

dawidoski13 - 09-08-2011, 17:20

robertdg, a ja mam takie pytanko trochu z innej beczki...Twój Galuś tak ładnie siedzi na seryjnym zawiasie czy coś szperałeś w tym temacie :?:
robertdg - 09-08-2011, 21:04

Obniżony zawias z utwardzonym tyłem (LPG :P )
Hugo - 10-08-2011, 00:16

Drzwi kierowcy w innym odcieniu (ciemniejsze od reszty).
dawidoski13 - 10-08-2011, 18:05

robertdg napisał/a:
Obniżony zawias z utwardzonym tyłem (LPG :P )

Bardzo ładnie się prezentuje...ale to rzeczywiście na pewno przez ten utwardzony tył :wink:

robertdg - 10-08-2011, 19:54

Hugo napisał/a:
Drzwi kierowcy w innym odcieniu (ciemniejsze od reszty).
Dowartościowujesz się :?: Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że Twój Gal jest najidealniejszym ideałem, nawet nie myślałbym być konkurencją dla Ciebie o Panie :oops:

dawidoski13, normalnie bez obciazenia szczelina obrysu nadkole-koło jest równomierna na całej powierzchni (zdjęcia strona 54) a z załadunkiem to tak jak widać na obecnej stronie (5 osób - średnio 60kg/os, pełny zbiornik LPG, 1/4 zbiornika PB, pełny bagażnik)

m6riano - 10-08-2011, 19:58

robertdg napisał/a:
5 osób - średnio 60kg/os

wietnamczyków na stadion wozisz..?;-)

aaaa...spoko spoko....

http://www.youtube.com/watch?v=GKbTC8Z_EGc

;-)