To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

Seichan - 23-12-2010, 19:47

W Tysona chcesz się bawić? :badgrin:
Jaro1974 - 23-12-2010, 19:50

te z barszczu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bastek - 23-12-2010, 20:04

Seichan napisał/a:
Tysona chcesz się bawić

23.12.1888 roku nijaki van gogh też ucho starcił :)

a menu u nas na świeta, prócz standardów typu pieczone mięsiwa, to
indyk w pomarańczach, rolada cialęca faszerowana szpinakiem i łososiem,
śledzie na 4 sposby - mniam
karp pieczony w pieczarkach
kilka ciast - ale szczegółów nie znam, bo z ciast najlepiej lubię sledzie, ew. drób
jakieś sałatki
chlebuś własnego wyrobu
i to wszsytko na 1 posiłek dziennie.... zaczynamy rano kończymy wieczorem, z przerwami na spacer

mam troszkę świrniete pod tym względem mamę i siostrę.
zgodnie z hasłem - ludzie dzielą się na tych, którzy jedzą, aby żyć, i zyją aby jeść
my jesteśmy z tych drugich :)

Seichan - 23-12-2010, 20:17

A może w niedzielę zrobimy spontana i każdy z domu wyniesie coś dobrego :P
Normalnie jak się o tym czyta, to już się człowiek głodny robi, więc się nie dziwię Bastek, że quasi-głodówkę robisz ;)

bastek1 napisał/a:
ps w innym wątku gdzieś pisałaś, że masz dvd w samochodzie. jak działa? firmowe czy "budżetowe"?
mi na razie dzieciaki spią w samochodzie, ale przymierzam się - 600 PLN mnie odstarsza... mogłabys kiedyś zabrać na spotaa? dałbym Ci znak na PW kiedy bedę, nigdy nie widziałem czegos takiego w akcji

W tamtym poście podałam link do dokładnie tego modelu, który mamy. Nie ryzykowaliśmy z nieznanymi firmami, kupiliśmy Philipsa.
Jak działa? REWELACJA (może nie będzi RB za CPSL). Można jechać dłuuugie godziny i dzieci się nie nudzą. Poza tym służą jako przenośne odtwarzacze (zasilanie z gniazdka). Każdy jest oddzielnym odtwarzaczem, ale można połączyć ekrany i na obu leci to samo.
Zainwestowaliśmy w to trochę $, ale naprawdę warto. Podróż ze Świnoujścia (12,5 h) odbyła się praktycznie bez marudzenia.
Oczywiście jeśli chciałbyś zobaczyć, jak to działa - daj znać, to ja czy Sławek weźmiemy DVD ze sobą na spot ;)

bastek - 23-12-2010, 20:39

Seichan napisał/a:
A może w niedzielę zrobimy spontana i każdy z domu wyniesie coś dobrego

ja sie nie piszę.
u mnie rodzinka fajna przyjeżdża, pewnie coś się wypije, więc autko ma świeta umyte będzie stało w garazu....
Seichan napisał/a:
Podróż ze Świnoujścia (12,5 h) odbyła się praktycznie bez marudzenia

jak na razie wszystkie długie podróże są nocą. raz - lubie jeździć noca, dwa- dzieciaki śpią. problemik malutki tylko jest nast. dnia, ale da radę
problemem jest raczej średnia podróż - do teścia 200 km, wypad weekendowy tak na 1-2 godz. (do 150 km)

Seichan - 23-12-2010, 22:45

Ja również wolę podróżować w nocy, zwłaszcza na takie odległości. Niemniej jeśli nie ma możliwości wyspania się na zaś przed podróżą nocną (a wracając z wakacji z dziećmi średnio jest taka możliwość dla obojga rodziców-kierowców), wolę nie ryzykować zasypiania za kierownicą.
A krótkie dystanse też nam się trafiają, przeważnie 100 km. Podróż dokładnie na jedną bajkę ;)

tomasek - 23-12-2010, 23:10

Ale zapierdziel dzisiaj :mrgreen: ja po tych wszystkich wynalazkach robię teraz dla odmiany cytrynówkę :lol: czymś trzeba to wszystko popić :lol:
Mam już dość :bs:

Seichan - 24-12-2010, 05:54

Wesołych Świąt :santa: :santa: :santa:
bastek - 24-12-2010, 06:20

rodzinno-spokojno-prezentowych!!!

[ Dodano: 24-12-2010, 07:15 ]
Jaro1974, jak na razie bez mgły :)

tomasek - 24-12-2010, 07:54

Zdrowych,Wesołych,Spokojnych i bezkolizyjnych Świąt Bożego Narodzenia Maniaki :bigsmurf: :santa:

[ Dodano: 24-12-2010, 07:55 ]
bastek1 napisał/a:
Jaro1974, jak na razie bez mgły :)
Ale bardzo ślisko :evil:
Jaro1974 - 24-12-2010, 08:46

co wy spać nie możecie ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT :santa: :bigsmurf:
tomasek - 24-12-2010, 09:25

Jaro kolejny zakręcony dzień,trzeba rano wstać aby się wyrobić ze wszystkim :mrgreen:
ale na wieczór się uspokoi :wink:

Seichan - 24-12-2010, 09:47

Mam nadzieję, że się uspokoi ;)
Chociaż nawet nie jest tak źle, jak sądziłam, że będzie :badgrin:

zbycho77 - 24-12-2010, 15:22

Wesołych Świąt Mitsumaniaki z Lubelskiego i trafionych prezentów dla waszych Miśków :)
patriotazz - 24-12-2010, 20:28

Zdrowych, Wesołych i Mitsumaniakowych Świąt:P
Choinka w pokoiku ubrana i nie zabrakło zawieszki Mitsumaniaków:Pzaszalałem