Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
Wojciech Bogacz - 02-04-2018, 07:03
A ja do swojego Lancera zamówiłem bo wielu dylematach Uniroyal Rainsport 3 - cena 1200 za komplet 16tek. Uważam że za taką jakość to trzeba brać
Bizi78 - 02-04-2018, 11:14
Na jakiś hankook-ach śmiga ojciec w gofrze i sobie chwali.
Uniroyal-e kiedyś miałem i były dość głośne, choć to były chyba rainexperty.
Przy okazji Świąt będąc na wiosce pooglądałem kapcie i jeszcze sezon, dwa wytrzymają .
Prawdopodobnie przesunę budżet na renowację felg stalowych, coby nie straszyły przyszłą zimą .
mkm - 04-04-2018, 23:55
Bizi78, a nie lepiej na spokojnie kupić sobie komplet jakiś ori alusów Mitsu?
Różnica w cenie duża nie będzie, bo małe rozmiary felg kupuje się obecnie w cenie złomu
Bizi78 - 05-04-2018, 05:43
mkm napisał/a: | Różnica w cenie duża nie będzie, bo małe rozmiary felg kupuje się obecnie w cenie złomu |
Jeśli będą proste to pewnie tak, gorzej jak trzeba będzie prostować .
mkm - 05-04-2018, 06:05
To kupisz kolejny komplet, a krzywe oddasz na złom
Łap na szybko :
https://www.olx.pl/oferta...html#c84e19913e
https://www.olx.pl/oferta...html#c84e19913e
To standardowa cena zZarówno jednego wzoru jak i drugiego, więc po kilku dniach regularnego przeglądania ogłoszeń trafisz drugi komplet lub pojedyncze sztuki
A jeszcze kilka dyszek spokojnie stargujesz.
czarny.marcin - 06-04-2018, 05:11
mkm napisał/a: | Bizi78, a nie lepiej na spokojnie kupić sobie komplet jakiś ori alusów Mitsu?
Różnica w cenie duża nie będzie, bo małe rozmiary felg kupuje się obecnie w cenie złomu |
jestem tego samego zdania , stalówki nawet nowe wyglądają obrzydliwie , poza tym są wbrew pozorom bardziej podatne na uszkodzenia , to właśnie stalówkę łatwiej skrzywić , to odwieczne nabijanie ciężarków do wyważania okaleczanie je na starcie i już je ruda atakuje , wypiaskujesz pomalujesz i po jednej zimie zaczną rdzewieć na nowo , zabieg kompletnie bez sensu . Już nie mówiąc o proszkowym malowaniu , o niebo lepsza jest zwykła stara poczciwa metoda lakierowania , zaczynając malowanie od podkładu . Proszek to przereklamowana kupa
.
Bizi78 - 06-04-2018, 21:00
Jakoś te wzory podane przez Maćka do mnie nie przemawiają .
Po drugie czy u Was szukajka OLX-a na Win7 chodzi jak nasza forumowa .
Dzisiaj zajrzałem pod maskę i zlokalizowałem drobny wyciek, prawdopodobnie przez oring czujnika wałka .
Oring zamówiony, mam nadzieję, że ten wyciek nie jest z pod podstawy czujnika, bo nie mam na stanie żadnego uszczelniacza .
Pytanie, czym najlepiej domyć ten wyciek aby mi nie przeżarło głowicy silnika .
se7en - 06-04-2018, 22:23
wyciek taki panie, ze trzeba remontować silnik
nie zwlekaj !
Bzyk_R1 - 06-04-2018, 22:33
Benzynka ekstrakcyjna, pędzelek, szmatka. W niedzielę się widzimy?
Bizi78 - 07-04-2018, 05:44
se7en napisał/a: | nie zwlekaj ! |
Na razie to Panie czekam na oring z Holandii .
Bzyk_R1 napisał/a: | W niedzielę się widzimy? |
Na 99% będę .
Bizi78 - 27-04-2018, 16:56
Podczas zmiany obuwia okazało się, że końcówka drążka kierowniczego powiedziała pa pa .
Nowe dwie sztuki kupione .
Teraz pytanie, czy do ustawienia zbieżności, geometrii potrzebne są jakieś inne śruby poza mimośrodowymi zaznaczonymi na rysunku.
Czy jakieś inne na schemacie będą cięte .
Bo jak się domyślam w MSS przód jest nie ruszany podczas ustawiania.
Hugo - 27-04-2018, 20:41
Z tyłu tylko te zaznaczone śruby, po dwie na stronę. Przód oczywiście też się ustawia, standardowo zbieżność reguluje się drążkami kierowniczymi.
Bizi78 - 27-04-2018, 21:17
Hugo napisał/a: | Przód oczywiście też się ustawia, standardowo zbieżność reguluje się drążkami kierowniczymi. |
No to oczywista oczywistość i tak będą nowe więc tu problemu z regulacją nie będzie .
Bizi78 - 03-06-2018, 10:06
Mały zapomniany update .
Podczas zmiany kół zapodałem na próbę smar ceramiczny, do tej pory stosowałem miedziany.
Po zmianie letnich kół z przodu na tył okazało się, że trzeba zmodyfikować przedni zacisk bo ciężarki obcierają .
Następnie przeczyszczenie krańcówki pasażera.
Wymiana przepuszczającego oringu czujnika wałka.
Wymiana spinki i gniazda w progu.
Następnie wymiana końcówek drążków bo w jednym poszła osłona.
Luzów nie było ale wymienione obie, odkręcone palcami .
Na koniec sprawdzenie geometrii, szału chyba nie ma.
Tylne mimośrody w opłakanym stanie więc nie były ruszane .
Chyba trzeba poszukać używanych wahaczy , wymienić tuleje i przełożyć całe wahacze.
Ogólnie Żaba jeździ i spala olej .
W przybliżeniu 1L/2000km, stanowczo za dużo .
Po wakacjach pewnie remont dołu silnika .
jacek11 - 03-06-2018, 11:38
Jaki masz przebieg ?
|
|
|