Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
Owczar - 07-10-2015, 11:01
Czy następcą będzie to co myślę?
mjsystem - 07-10-2015, 11:22
Owczar napisał/a: | Czy następcą będzie to co myślę? | Szczerze to mam dylemat. Zawsze chciałem Pajero... Ale .... Za dużo z nim tych ale... Po głowie chodzi mi ... no tak... Lexus Ale z drugiej strony nie wiem, czy nie wrócić do sprawdzonego V70, ale w wersji XC. Nowego auta już raczej nie kupie, zbyt niestabilny rynek zleceń.... Ale używka za 15-18 koła, dlaczego nie.
Owczar - 07-10-2015, 13:06
Szukając Lexusa zwróć szczególną uwagę na jego stan. Jest mnóstwo ulepow i można się wpakować na minę. Ale jak kupisz coś z rozsądnym przebiegiem to jeszcze długo pojezdzisz
Jeśli chodzi Ci po głowie IS to ja bym szukał is300 z AT. Manuale są tak udane jak te w galantach. Natomiast at niezniszczalne. Jednak na coś konkretnego musiałbyś trochę zwiększyć budżet.
mjsystem - 07-10-2015, 13:20
Owczar napisał/a: | Szukając Lexusa zwróć szczególną uwagę na jego stan. Jest mnóstwo ulepow i można się wpakować na minę. Ale jak kupisz coś z rozsądnym przebiegiem to jeszcze długo pojezdzisz
Jeśli chodzi Ci po głowie IS to ja bym szukał is300 z AT. Manuale są tak udane jak te w galantach. Natomiast at niezniszczalne. Jednak na coś konkretnego musiałbyś trochę zwiększyć budżet. | No to wiem. Manual nie wchodzi w rachubę. Zobaczymy za około rok. Może prędzej....
Spotkałem się z egzemplarzami z dużym przebiegiem, ale w stanie OK. Zobaczymy
robertdg - 07-10-2015, 17:25
mjsystem napisał/a: | Ale z drugiej strony nie wiem, czy nie wrócić do sprawdzonego V70, ale w wersji XC. | Sprawdzone XC 70 w dodatku mjsystem napisał/a: | Manual nie wchodzi w rachubę. | To życzę powodzenia, automaty w tych autach padają jak muchy, Musisz zmienić oczekiwania albo obiekt zainteresowań.
Lexus IS 300 mówiąc o pierwszej generacji to biały kruk, w dodatku kupić takiego w niezajechanym stanie to powodzenia, a w szczególach to to auto jest mniejsze od Galanta. Zainteresowanie samymi wynalazkami , może nieco bardziej przyziemne taczki i mniej obciązające portfel przemyśleć warto
dmi - 07-10-2015, 18:03
robertdg napisał/a: | To życzę powodzenia, automaty w tych autach padają jak muchy |
Padają ? Jeszcze przed kupnem galanta dużo się naczytałem o is300 i pierwsze słyszę żeby padały...możesz rozwinąć ?
robertdg - 07-10-2015, 18:09
dmi napisał/a: | robertdg napisał/a: | To życzę powodzenia, automaty w tych autach padają jak muchy |
Padają ? Jeszcze przed kupnem galanta dużo się naczytałem o is300 i pierwsze słyszę żeby padały...możesz rozwinąć ? | Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem, bo nie napisałem tego tak jak Ty zrozumiałeś, wogóle proszę nie cytowac wybiórczo
radek79 - 07-10-2015, 18:57
robertdg napisał/a: | Lexus IS 300 mówiąc o pierwszej generacji to biały kruk |
czy ja wiem,wszystkie jakie widziałem były w kombi,cenowo wszystkie powyżej 20tyś robertdg napisał/a: | Sprawdzone XC 70 w dodatku
mjsystem napisał/a:
Manual nie wchodzi w rachubę.
To życzę powodzenia, automaty w tych autach padają jak muchy |
pamiętaj co ci mówiłem o oplu w automacie to te same skrzynie
Hugo - 07-10-2015, 19:18
Automaty w Lexach są bezawaryjne.
robertdg - 07-10-2015, 19:31
radek79 napisał/a: | czy ja wiem,wszystkie jakie widziałem były w kombi,cenowo wszystkie powyżej 20tyś | Ja nie pisze, że kombi czy sedan, ale wejdź na mobile, scout i znajdź conajmniej 15 róznych ofert, ja też widziałem rózne niszowe auta, ale to, ze coś wystepuje nie oznacza, że jest łatwym kąskiem do zdobycia w dobrym stanie, w dodatku w cenowym przedziale mjsystem napisał/a: | używka za 15-18 koła | Dobry IS 300 już na starcie odpada przy takim założeniu, bo to niemal dwukrotny budżet
Hugo napisał/a: | Automaty w Lexach są bezawaryjne. | Ktoś napisał coś innego
Owczar - 07-10-2015, 19:37
A650e to pancerna skrzynia. Można też rozważyć GS300 mk1 bo rzeczywiście is jest trochę mały.
Fragu - 07-10-2015, 21:02
Przecież robertdg pisał o skrzyni w Volvo...a tam faktycznie one padają bardzo często!
se7en - 07-10-2015, 22:25
tylko LEXUS IS 300 lub LS 400 to poezja sama w sobie.
zaraz pojadą po mni e
dmi - 08-10-2015, 00:40
wszystko przez moje zbyt szybkie czytanie- złe zrozumienie Ostatnio miałem przyjemność jechać is300 i jest mega, ale jest jeden poważny minus- ciasno w porównaniu do Galanta i to chyba dyskwalifikuje go....trzeba myśleć nad GS'em....
inq - 08-10-2015, 07:41
Ja wczoraj w zakupie kontrolowanym zauważył em takie coś jak Kia Magentis. Po ostatnim lifcie wyglądają bardzo fajnie. Nie wiem jak tam z AT ale ogólnie autko warte zainteresowania moim zdaniem.
|
|
|