Nasze Miśki - Polarny ninja
Anonymous - 05-01-2010, 22:32
A ja mogę z czystym sumieniem polecić wycieraczki Carrefour po kilkanaście złotych sztuka. Stosuję kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Są ciche i dobrze zbierają. Płaskich więcej nie kupię. Chciałem mieć super-hiper wycieraczki - za 70 PLN kupiłem sobie takie, zaraz po zakupie Corleone. Po 2 tygodniach zaczęły potwornie piszczeć - poleciały do kosza. W ich miejsce kupiłem te z Carrefour i jeździłem około roku. Potem zmieniłem na nowe (wymiana regularna, nie z przymusu) i jeżdżę bez narzekania kolejne pół roku. W lancerze Asi też są wycieraczki z Carrefour. Championy też z czystym sumieniem polecam.
Hugo - 05-01-2010, 22:47
robertdg jakiej firmy wycieraczki kupiłeś?
Hugo - 05-01-2010, 22:48
idas napisał/a: | U mnie też są luzy, a objawia się to tym że możesz poruszać ramionami w górę i w dół (nie myl z odginaniem sprężyny:)) zgodnie z ruchem wycieraczek. | Zużyte plastikowe przeguby cięgien. Miałem to samo, pokombinowałem i jest cud, miód, malina.
rosomak1983 - 05-01-2010, 22:50
gregorbu napisał/a: | wycieraczki z Carrefour. |
maja jakąs nazwe? Jak je rozpoznam rozumiem ze sa dostepne jedynie w Carefour..
Hugo napisał/a: | użyte plastikowe przeguby cięgien. Miałem to samo, pokombinowałem i jest cud, miód, malina. |
Hugo, jak pokombinować, mam drugi mechanizm ale tez nie jest idealny...
Hugo - 05-01-2010, 22:52
rosomak1983 napisał/a: | Hugo, jak pokombinować, mam drugi mechanizm ale tez nie jest idealny... | Pozamieniać te przeguby miejscami. Najbardziej zużywa się ten przegub na ramieniu silniczka. Montaż przegubów na bardzo mocny klej.
rosomak1983 - 05-01-2010, 22:54
Hugo napisał/a: | Pozamieniać te przeguby miejscami. Najbardziej zużywa się ten przegub na ramieniu silniczka. Montaż przegubów na bardzo mocny klej. |
u mnie chyba ten srodkowy jest zużyty bo nie ma tam wogole tego plasitku
Jaki klej stosowales ? Do szyb???
macieekg - 05-01-2010, 22:56
heh widze, że te wycieraczki to częsta usterka.
Mi też latają trochę, czasem lewa wali w uszczelkę przedniej szyby a wyłączone
różnie się ustawiają na szybie raz wyżej raz niżej - jeśli o to chodzi.
Ale zajmę się tym chyba dopiero na wiosnę.
Hugo - 05-01-2010, 22:57
rosomak1983 napisał/a: | u mnie chyba ten srodkowy jest zużyty bo nie ma tam wogole tego plasitku |
idas - 05-01-2010, 22:59
U mnie środkowy dolny w ogóle ostatniej zimy wyleciał, teraz już nie ma na to szans bo jest zrobiony metodą wichury opisywaną tu gdzieś na forum:) Obawiam się za to o środkowy górny bo lekko się wciska ta czapeczka w kulkę. Ten przy silniczku bardzo ciężko więc tam luzu za bardzo nie ma.
Hugo - 05-01-2010, 23:04
idas napisał/a: | Obawiam się za to o środkowy górny bo lekko się wciska ta czapeczka w kulkę | Tak będzie do wymiany.
robertdg - 05-01-2010, 23:24
Hugo napisał/a: | robertdg jakiej firmy wycieraczki kupiłeś? | Raz były Valeo, ale poszły do Volviaka obecnie są MaxGear (zaproponował mi je znajomy hurtownik) no i musze przyznać że rewelacja, bak efektów podskakiwania na szybie, mazania, czy coś tam, jestem mega zadowolony.
j-rules - 05-01-2010, 23:27
no to u mnie zupelnie na odwrot. Jestem niezadowolony z Maxgear. Moze juz nie robmy offtopa
rosomak1983 - 05-01-2010, 23:58
Hugo, w to miejsce dałem gume ale nie sprawuje sie za dobrze... Napisz jaki to klej uzywłes???
j-rules napisał/a: | Moze juz nie robmy offtopa |
w słusznej sprawie mozna
Anonymous - 06-01-2010, 08:05
rosomak1983 napisał/a: | gregorbu napisał/a: | wycieraczki z Carrefour. |
maja jakąs nazwe? Jak je rozpoznam rozumiem ze sa dostepne jedynie w Carefour..
| Nigdzie indziej ich nie widziałem. A marka - Carrefour. W pomarańczowym opakowaniu. Są też pod Carrefourową marką "1", ale tych nie testowałem.
Hugo - 06-01-2010, 08:21
rosomak1983 klej "w stylu" Poxipol'a. Dwuskładnikowy. Środkowy przegub trzyma do dziś, niestety ten na ramieniu silniczka się odkleił po miesiącu i musiałem inaczej zakombinować.
|
|
|