To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [B-B] A może spotkanie w górach??

marcink - 11-02-2016, 20:23

Mam czas w ten weekend, można by się kopnąć z Krakowa na 2 auta, jeśli będzie ktoś w BB chętny się spotkać :)
bezsen - 12-02-2016, 17:35

Więc tak. Spotkaliśmy sie wczoraj, ekipa skromna, ale za to konkretna.

Chcieliśmy sprawdzić czy jest zainteresowanie spotkaniami i wszystko na to wskazuje że jest. Nie informowałem o tym wcześniej na forum bo z tego co widziałem to temat o bielskich spotkaniach sie nie kręci więc spotkanie zostało omówione na facebooku , który ma o wiele większy odzew i dociera do większej ilości ludzi. W zw. z tym na FB zostanie utworzona grupa do której można sie przyłączyć i otrzymywać wszystkie informacje o spotach, zlotach wypadach, przejażdżkach itp itd.

Więcej informacji wkrótce!

AidsD - 14-02-2016, 19:26

Ale piszcie tez tutaj bo nie kazdy sledzi twarzoksiazke zeby wylapac co sie dzieje
bezsen - 15-02-2016, 03:23

Spoko będziemy również zamieszczać wszelkiego rodzaju info o naszych eventach w tym temacie, natomiast przystępując do naszej facebookowej grupy członek lub członkinii zawsze bedzie dostawać powiadomienia o każdym najmniejszym zamieszczonym na stronie poście, czy to wchodząc na FB poprzez komputer czy używając mobilnej aplikacji
Już teraz mogę ogłosić, że fanpage ruszył i nosi nazwę " Mitsu by Night " i zapraszam wszystkich Mitsumaniaków z miasta, regionu, województwa i całego kraju do dołączania do tej właśnie grupy.

apg2312 - 15-02-2016, 04:15

bezsen napisał/a:
Spoko będziemy również zamieszczać wszelkiego rodzaju info o naszych eventach w tym temacie

Jak masz zamiar zamieszczać info 3 godziny przed spotkaniem, jak ostatnio, to lepiej zaoszczędź sobie tego wysiłku, bo jeszcze się zmęczysz, i pójdziesz na spot spocony i brzydko "pachnący".
bezsen napisał/a:
natomiast przystępując do naszej facebookowej grupy

Facebook ? Musiałoby mi naprawdę spaść coś bardzo ciężkiego na głowę, żeby dał się wciągnąć w to ogólne ogłupienie i założył tam konto. Może w innym wcieleniu, w tym na pewno nie.
Tak na marginesie - pewnie nie czytałeś :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64144

bezsen - 15-02-2016, 12:10

Drogi uzytkowniku lpg2312. Jestem wieloletnim oraz dojżałym użytkownikiem samochodów marki Mitsubishi. Posiadam obecnie czwarty samochód tej marki i przejechałem nimi pół Europy. Po powrocie do kraju zauważyłem chęć spotykania sie miłośników Mitsubishi w naszym regionie. Niestety na forum nie zauważyłem kipiącego zainteresowaniem tematu w tej sprawie więc w przciwieństwie do Ciebie postanowiłem coś w tym kierunku zrobić. Może nie będe w stanie zorganiziwać fantastycznych ogólnopolskich zlotów Mitsumaniaków jak to np. miało miejsce w 2009 nad jeziorem żywieckim w którym brałem wówczas udział, natomiast celem są bardziej regularne cykliczne spotkania dla osób z naszego regionu.
Mam ogromny szacunek do forum bo zawsze moge na nim znaleźć to co mnie interesuje i zawsze znajdą sie tu ludzie którzy doradzą i pomogą, natomiast nic na to nie poradze że FB ma większy odzew i dociera do większej ilości ludzi niż forum. Takie czasy... Więc skoro Ci nic ciężkiego na głowe nie spadło to gratulacje, to znaczy że jestes bardzo ostrożny, ale gdy Ty sobie bedziesz chodził w weekend i oglądał małpy w chorzowskim Zoo, my bedziemy sie dobrze bawić na naszym motoryzacyjnym spocie...

zimnylech - 16-02-2016, 02:30

Kurcze szkoda że tak późno info. Moja pracuje w Gemini wiec mój Misiek jest tam dość często.
Jako wieloletni posiadacz Poloneza (dalej go mam ;) bardziej wolę takie parkingowe spoty niż w knajpach, widzę ze coś się dzieje wiec będę śledził forum bo FB nie mam.

apg2312 - 16-02-2016, 05:17

Cytat:
Drogi uzytkowniku lpg2312

Polecam wizytę u okulisty. LPG, to możesz sobie w aucie zamontować. A nawet na literówkę nie zwalisz, bo gdzie "l", a gdzie "a" na klawiaturze.
bezsen napisał/a:
Jestem wieloletnim oraz dojżałym

Po tym, co piszesz i jak piszesz mam jednak pewne wątpliwości. Nie, nie do wieku, nie neguję, że masz 30 lat. Ale wiek nie świadczy o dojrzałości.
bezsen napisał/a:
Niestety na forum nie zauważyłem kipiącego zainteresowaniem tematu w tej sprawie

To trzeba było napisać coś i na Forum, i na mordorejestrze. Jednocześnie. A nie pisać sobie na FB, a na Forum zamieścić informację o spocie 3 godziny przed rozpoczęciem.
A potem (bez urazy) tylko głupio się tłumaczyć :
bezsen napisał/a:
Nie informowałem o tym wcześniej na forum bo z tego co widziałem to temat o bielskich spotkaniach sie nie kręci

Trzeba było rozkręcić.
Chociaż w sumie jak to łaskawie z Twojej strony, że w ogóle na Forum coś napisałeś...przecież mogłeś siedzieć na FB, a Forum MM w ogóle olać.
bezsen napisał/a:
więc w przciwieństwie do Ciebie postanowiłem coś w tym kierunku zrobić.

Miło z Twojej strony. Tylko zrobiłeś to w sposób cokolwiek dziwny.
bezsen napisał/a:
natomiast nic na to nie poradze że FB ma większy odzew i dociera do większej ilości ludzi niż forum.

Wbrew pozorom sporo osób nie uległo ogłupiającemu trendowi do zakładanie konta na FB, zbierania znajomych i lajków. Powiem Ci nawet, że o ile dla nastolatków jest to popularna i modna forma komunikacji, to FB traci coraz więcej starszych (już bardziej świadomych) użytkowników. Więc o ile chcesz organizować spoty dla młodzieży z gimnazjów/szkół średnich, to owszem, zdążasz w dobrym kierunku.
W każdym razie, może jednak uwzględnisz, że sporo osób nie ma konta na Facebooku. Z różnych powodów.
bezsen napisał/a:
Więc skoro Ci nic ciężkiego na głowe nie spadło to gratulacje, to znaczy że jestes bardzo ostrożny

Widzę, że nie chciałeś, lub nie potrafiłeś zrozumieć. Cóż, tłumaczyć jak małemu dziecku naprawdę mi się nie chce.

bezsen - 16-02-2016, 13:03

Kolego uwierz mi zrozumiałem Cie doskonale. Podobnie ja Ty ja też nie mam czasu i ochoty na różnego rodzaju niepotrzebne dyskusje zza monitora.
Też nigdy nie byłem zwolennikiem fejsbuka, ale wytłmacze ci na prostym przykładzie że działa.
Zbliżał sie termin spotu japońskich samochodów u nas w mieście. Event i data był ogłoszony i na forum i na FB. Na forum powstał temat typu "wpisać sie kto przyjedzie". Wpisało sie z 12 osób. Na spot przyjechało...

plus jeszcze z 20 metrów parkingu od prawej strony zdjęcia równiez pełnego aut i jeszcze jeden lub dwa rzędy aut od lewej górnej strony. Dodatkowo przewineło sie jescze kolejnych kilkanaście aut które tego dnia zaliczały i nasz spot i spot w Katowicach.
Jak myślisz skąd sie wszyscy dowiedzieli że jest taki event...?
Niie wspomne już o tym jak fanpage Mitsumaniaków prężnie działa na FB. Codziennie kilka postów z pytaniami, radami nowymi zdjęciami samochodów itp itd a rozmowy w komentarze sypią sie na bierząco.

apg2312 - 16-02-2016, 13:54

bezsen napisał/a:
Też nigdy nie byłem zwolennikiem fejsbuka, ale wytłmacze ci na prostym przykładzie że działa.

Czy ja muszę wszystko Ci tłumaczyć jak małemu dziecku ? Bo sorry, to się robi nudne...ale OK, jeszcze raz się poświęcę.
Nie mam nic przeciwko temu, że na mordospisie prowadzisz sobie swój fanpage i docierasz w ten sposób do tysięcy fanów w Polsce i na świecie. Ba, naprawdę życzę Ci, żeby to nie były tysiące, a wręcz miliony czy miliardy.
Ale już któryś raz tłumaczę, że wbrew Twojemu przekonaniu nie wszyscy mają konta na FB. Oczywiście, możesz uznać, że nie potrzebujesz kogoś, kogo nie możesz dać do znajomych i kto nie da Ci lajka. Masz takie prawo.
Ale skoro bohatersko wziąłeś na siebie trudny ciężar rozruszania i zintegrowania podbeskidzkich (śląskich, polskich) Mitsumaniaków, to skorzystaj także z możliwości, które daje Ci to Forum. Czyli nie rób z siebie czy z kogoś innego durniów, i wiadomości o spocie podawaj W TYM SAMYM CZASIE i na Forum, i na FB. Bo jak masz na Forum podawać info o spocie kilka godzin przed rozpoczęciem, to lepiej nie podawaj wcale.

zimnylech napisał/a:
widzę ze coś się dzieje wiec będę śledził forum bo FB nie mam.

A takich osób jak zimnylech czy ja jest naprawdę sporo.

zimnylech - 16-02-2016, 17:08

Pamiętam moje początki w FSO Sekcja Śląsk, był telefon, sms. Krótka piłka, nie było wymówki "nie mam FB, nie czytam forum".

Na FSO też kilka razy upadała idea spotów i liche frekwencje ale tam chodziło o coś innego, tutaj tego nie widzę więc jest git, po prostu ustalić że Bielsko spotyka się w środy w drugi tydzień każdego miesiąca o godzinie 16-19, można tak spróbować.

apg2312 - 16-02-2016, 17:25

zimnylech napisał/a:
Bielsko spotyka się w środy w drugi tydzień każdego miesiąca o godzinie 16-19

Szczerze ? Mi to w sumie rybka, ja pracuję w domu i jeśli chcę, to jestem w pełni dyspozycyjny. No i nie jestem z Bielska :P , chociaż te 60 km to nie jest jakaś straszna odległość.
Ale w tygodniu większość osób raczej pracuje, a niestety w Polsce jeszcze pracy na popołudniową/nocną zmianę nie zlikwidowano. Poza tym, sporo osób tutaj ma dzieci w różnym wieku (teraz akurat są ferie), które trzeba odebrać z przedszkola czy szkoły, nakarmić i takie tam ;)
No i w tygodniu akurat okolice godziny 16-tej to prawie godzina szczytu - powroty z pracy + zakupy.
Ale moich zastrzeżeń można nie brać pod uwagę - między wódkę a zakąskę nie będę się wtryniał ;)

zimnylech - 16-02-2016, 18:32

To był przykład, kiedyś tak było bo wszyscy byliśmy młodsi bez obowiązków a Ci co mieszkali w Katowicach, Gliwicach i wszelakich okolicach to na Silesie przybywali w 15 minut.

Ja do BB mam tyle samo co do Katowic więc to nie musi być Bielsko oraz też nie musi być środa, co do godziny też się mogę dostosować bo pracuje ciągle na 00:30.

No ale widać że już jest temat podjęty, ktoś rzuca plan, reszta komentuje, po jakimś czasie wszyscy znajdziemy złoty środek.

Kiedyś jak nie było planu, brałem Poldka i jechałem pod M1 w Czeladzi, tam w niedziele od 19 zawsze coś się działo :P

Drakul - 16-02-2016, 19:50

U nas w Krakowie, ale nie piszę o fanach Miśków, było zupełnie na odwrót. Kiedy zloty były ustalane na telefony lub przez forum przyjeżdżały na prawdę konkretne osoby, którym zależało i potrafiły one poświęcić chwilę na zorganizowanie spotkania. Od kiedy zaczęto promocję przez portale społecznościowe wszystko diabli wzięli, bo przyjeżdżali przypadkowi ludzie aby postać i popatrzeć, czasem narobić bydła, a po fakcie właścicielowi terenu tłumaczył się zarząd klubu. Było więcej samochodów, ale poziom upadł na dno, więc stali bywalcy i klubowicze zaczęli organizować się inaczej i wszystko wróciło do normy. Lepsza zawsze będzie jakość a nie ilość.
AidsD - 17-02-2016, 22:44

A ja sie pytam ktora sobota?