To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

Krzyzak - 22-06-2012, 11:33

rzuć palenie w końcu!!! - tak całkowicie!!! - bo jak Cię zobaczę z fają, to będziesz żałował, że nie rzuciłeś wcześniej ;)
JCH - 22-06-2012, 11:37

Krzyzak napisał/a:
rzuć palenie w końcu!!! - tak całkowicie!!!
O to, to.... dokładnie :!:
Natomiast woody nie odstawiaj - gardło czymś płukać trzeba ;)

Jackie - 22-06-2012, 11:58

Krzyzak napisał/a:
rzuć palenie w końcu!!! - tak całkowicie!!! - bo jak Cię zobaczę z fają, to będziesz żałował, że nie rzuciłeś wcześniej ;)

Nie palę od prawie roku ;) Więc spoko koko ;)
Pozdrawiam

koszmarek - 22-06-2012, 13:43

No super Jacku!!! Ja wiedziałam, że tak będzie :)
gigant87 - 22-06-2012, 17:05

Jackie,
jakie miałeś objawy? Pytam, bo coś dziwnego zaczyna się dziać z moją krtanią...

jacek11 - 22-06-2012, 17:56

Jackie, bardzo dobra wiadomość :)
koszmarek - 22-06-2012, 18:33

Panowie i Panie bardziej logiczni ode mnie proszę o radę. Czemu dzieje się tak, że jak znajdziesz posadkę na kawałek etatu, umowę zlecenie za niezłą kasę, w dobrej firmie, to zaraz zadzwoni do Ciebie pani z innej dużej i dobrej firmy, z propozycją całego etatu, na umowę o pracę ? No i co ja mam zrobić?
Morfi - 22-06-2012, 18:37

koszmarek, Iść na rozmowe kwalifikacyjną.
koszmarek napisał/a:
umowę zlecenie
to paskudztwo lepiej za mniejsza kase a umowe o prace.
Jackie, strach ma wielkie oczy, dobrze, ze bedziesz z nami.
Z nowotworami nigdy nic nie wiadomo.

wojzi - 22-06-2012, 19:50

Jackie super wiadomość. Zdrowia.
Seichan - 22-06-2012, 22:03

koszmarek napisał/a:
Czemu dzieje się tak, że jak znajdziesz posadkę na kawałek etatu, umowę zlecenie za niezłą kasę, w dobrej firmie, to zaraz zadzwoni do Ciebie pani z innej dużej i dobrej firmy, z propozycją całego etatu, na umowę o pracę ? No i co ja mam zrobić?

Nie dasz rady połączyć obu?
Przy umowie zlecenia pojęcie "etat" teoretycznie nie istnieje, więc powinnaś mieć dowolność wyboru czasu wykonywania zlecenia.

Jackie - 22-06-2012, 22:11

gigant87 napisał/a:
jakie miałeś objawy? Pytam, bo coś dziwnego zaczyna się dziać z moją krtanią...
Przewlekła chrypa, nawracające zapalenie gardła, uczucie "ciała obcego" w gardle (bez skojarzeń proszę ;) ), poranny kaszel. Dopóki paliłem - wiedziałem dlaczego tak jest, jak przestałem zacząłem się martwić. Generalnie fajki dorzucają ok. 300% więcej szansy na nowotwory gardła ( ja też mam), które nieleczone uzłośliwiają się i jest słabo (swoją drogą zawsze myślałem, że palenie to rak płuc a przy gardle okazuje się rzadkością...). Te nowotwory ludzie często bagatelizują (bo za zwyczaj rosną dość wolno i nie zawsze się "złoszczą") niemniej chrypka powyżej 2 tygodni powinna być sygnałem do badania (tak, tak - mądrzę się bo przeczytałem chyba wszystko w tym temacie, na usprawiedliwienie mam to, że ostatnie 3 dni w zasadzie nie spałem ;) ) Samo badanie wziernikowe nie jest przyjemne (coś jak gastroskopia tylko nie do żołądka ;) ) ale do przejścia, choć potem trochę gardło boli a zabieg wycięcia (przynajmniej u mnie) ma być zrobiony pętlą indukcyjną (niech jakiś lekarz powie co to i opisze bo mi wiedzy brak). Podobno nie boli (w poniedziałek będę wiedział kiedy mnie mają chlastać więc opiszę co i jak) a jedyną niedogodnością ma być 24 odpoczynek od gadania (Misiuchy odetchną ;) ). Jestem już spokojny i wiem, że wszystko będzie dobrze ale przez te kilka dni dowiedziałem się jakim kozakiem jest Kordian - ma facet jaja ze stali, ja się prawie rozkleiłem....Chapeaux Bas!
Pozdrawiam

Krzyzak - 22-06-2012, 22:26

Jackie napisał/a:
swoją drogą zawsze myślałem, że palenie to rak płuc
różnie - trafia tam, gdzie jest najsłabszy punkt organizmu
palenie wzmaga nie tylko raka płuc, ale też trzustki czy wątroby

polecam Andras Moritz, "Rak nie jest chorobą"

koszmarek - 22-06-2012, 23:02

Seichan napisał/a:
koszmarek napisał/a:
Czemu dzieje się tak, że jak znajdziesz posadkę na kawałek etatu, umowę zlecenie za niezłą kasę, w dobrej firmie, to zaraz zadzwoni do Ciebie pani z innej dużej i dobrej firmy, z propozycją całego etatu, na umowę o pracę ? No i co ja mam zrobić?

Nie dasz rady połączyć obu?
Przy umowie zlecenia pojęcie "etat" teoretycznie nie istnieje, więc powinnaś mieć dowolność wyboru czasu wykonywania zlecenia.

Mam pracować 6h dziennie od pon do piątku :) Poza tym jeszcze chyba nie mam zdolności panowania nad dwoma pracami naraz dosyć ciężkimi jakby nie patrzeć.

mkm - 22-06-2012, 23:08

Jackie, nie strasz, bo objawy które opisałeś często się bagatelizuje...

Zmieniając temat...
Ten chłop to dopiero ma problem - choc w sumie nie wiem czy to nie hobby...
Nie pytajcie czy w końcu skoczył, bo nie czekałem. Zmyłem się jak tłum zaczął skandować "skacz, bo mecz się zaczyna"
Do tej pory po kilku godzinach schodził sam.
Niedszły samobójca - recydywista...

fj_mike - 22-06-2012, 23:18

mkm napisał/a:
Zmieniając temat...

No faktycznie Straż w Krakowie ma na wyposażeniu Pajero :mrgreen: