Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003
Juiceman - 23-03-2016, 11:00
z braku ostatnio czasu szybka aktualizacja
W miśku wymiana plecionek długa krótka - w lutym.
Ostatnio niespodziewana decyzja o zmianie tarczy i klocków. - wcześniej był zestaw textar - u mnie to się nie sprawdziło. Teraz jest tarcza TRW i klocek Ferodo - jak będzie czas to będzie trzeba wymienić tył.
Do datkowo musze wymienić osłone przegubu wew. ;/ i zgłosić się na kolejny przegłąd do Wrocławskiego SPA.
mjsystem - 23-03-2016, 11:23
Juiceman napisał/a: | musze wymienić osłone przegubu wew. ;/ | Sama czy jej pomogłeś?
Juiceman - 24-03-2016, 11:54
Ja jej nie pomagałem ;p
Joda - 27-03-2016, 23:03
śliczne te Wasze autka, i nie odnosi się to tylko do tego tematu/tego auta.
ja siedzę aktualnie i zastanawiam się nad kupnem tego którego obejrzałem, i wiecie nie sadziłem ze macy maniacy z Was, w sensie pozytywnym oczywiście, galant mi się podoba, ma "to coś" silnik..., dźwięk v6 piękny, ale właściwie uzmysłowiłem sobie ze nie maiłbym czasu chyba tak siedzieć i dłubać przy nim jak Wy, żonie oczywiście się nie podoba, za to (o ja nieszczęsny głupi) pokazałem jej BMW Touring które gdzieś tam też chciałem kupić i teraz mam do słuchania...
Muszę na spokojnie przespać się z tematem, i wybrać "małżeństwo" z rozsądku czy z miłości, a autko muszę nabyć już bo potrzebne , ech...
znalazłem jeszcze ofertę z wrocka , wstawię w temacie kupno, może znacie właściciela i samego miśka.
A serce już oddałem innej i Galant był by jedynie "kochanką"
poniżej zdjęcie tej damy:
Juiceman - 20-05-2016, 08:45
W miniony Poniedziałek do Gala wkońcu wpadł UKP.
Ktoś podrzuci jakieś stałe parametry dla niego :> dla 205/50 R17?
WreX - 20-05-2016, 10:50
Juiceman, na początek stała wtrysku to okolice 0,0400, przy takim rozmiarze kół VSS to około 0,395
Juiceman - 06-06-2016, 15:07
Misiek dostał kpl nowych 17 - te same co u Bartka tj Imperiale 205/50R17 - ciche i dobrze kleją ciekaw jestem jak na mokrym będzie... : )
Juiceman - 19-08-2016, 14:05
W tym tygodniu pykło 285kkm : )
Juiceman - 16-09-2016, 20:32
Kolejny mały update. Najechane 286 300km a to oznacza wymianę oleju oraz wymianę oleju w skrzyni z którą trochę zwlekalem bo wymiana odbyła się po 75kkm a powinna po 60kkm. 12l castrola załatwiło sprawę. Skrzynia zmienia biegi jak trzeba Dzięki Bartku!
Przy galu już zostało tylko malowanie całego ew. Oklejanie i zmiana koloru? Zastanawiam się jeszcze nad upgradem hamulców tak jak to robią Niemieccy maniacy. Tj tarcze od outlandera i zaciski przód tył oraz przewody w oplocie. Miałem przyjemność przejechać się takim galem na zlocie i powiem Wam - auto w końcu hamuje prawie jak francuz. Także polecam.
Minusy
Wymiana felg z 15 na 16
Co wymianę tarcz trzeba wiercić
Hugo - 16-09-2016, 21:35
Juiceman napisał/a: | tarcze od outlandera i zaciski przód tył oraz przewody w oplocie | Czekaj, czekaj. Tarcze i zaciski przód od Outka, czyli zaciski dwutłoczkowe i tarcze 294/24 mm, tu wszystko jasne, ale zaciski i tarcze tylne też od Outlandera, jak się domyślam po 2006 r., czyli tarcze 302/10 mm? Rozstaw śrub mocujących jarzmo zacisku pasuje do Gala? Szczęki ręcznego od Outka pasują na tarcze kotwiczne z Gala?
Ja trochę, a raczej bardzo mało (bo krótko po swapie hamulców rozebrałem auto i zająłem się blacharką), pojeździłem swoim na hamulcach z Legnum, czyli przód jak w Outlanderze 294/24 mm i zaciski dwutłoczkowe, tył również z Legnum, czyli taki sam jak w Space Wagonie z lat 1998-2002, wentylowane tarczobębny 284/20 mm i zaciski z tłoczkiem o średnicy 38 mm. Zaciski po piaskowaniu, lakierowaniu proszkowym i wymianie zestawów naprawczych, tarcze przetoczone i nowe klocki przód tył. Powiem tak, mimo złego doboru przednich klocków (bardzo twarde i tarcza nie nabiera połysku) auto hamowało podobnie jak "żelazko", które obecnie ujeżdżam Kto hamował kiedykolwiek francuzem chyba wie co to znaczy
Jednym słowem polecam! No i ten wygląd tarcz za felgami, wcześniej po założeniu 18 calowych kół z przodu tarcze wyglądały jak od motoroweru, a z tyłu środkowa część felgi prawie całkowicie zasłaniała tarczę, więc wyglądało jakbym z tyłu miał bębny
Co do przewodów w stalowym oplocie, to jeśli obecne hamulce nadal będą się tak spisywały (tarcze nie będą biły itp.) to w przyszłym roku planuję montaż tych przewodów i wtedy zobaczymy...
RE_man - 19-09-2016, 21:35
Świetnie utrzymany Gal, chyba wiem już do jakiego stanu Ja dążę
Juiceman - 22-09-2016, 10:11
Hugo zdaje się że p&p - muszę się dopytać ; )
RE_man dzięki : )
eremita - 22-09-2016, 10:36
Juiceman napisał/a: | Oklejanie i zmiana koloru? |
Lepiej odpuść oklejanie,
Tydzień temu oglądałem kumpla audi rok 2011 które 4lata jeździło oklejone i teraz folia została zdjęta
Po zdjęciu foli do lakierowania połowa samochodu
Fakt że kilka miejsc ewidentnie wina oklejających bo tam gdzie cieli folie przejechali po lakierze i w tych miejscach rdza wyszła.
Hugo - 22-09-2016, 10:42
Juiceman napisał/a: | Hugo zdaje się że p&p - muszę się dopytać ; ) | Fajnie, że tylne tarcze takie duże, ale siakieś takie cienkie Polecam te od Space Wagona, wyglądają bardziej "męsko"
Tomi89 - 22-09-2016, 12:43
eremita napisał/a: | Juiceman napisał/a: | Oklejanie i zmiana koloru? |
Lepiej odpuść oklejanie,
Tydzień temu oglądałem kumpla audi rok 2011 które 4lata jeździło oklejone i teraz folia została zdjęta
Po zdjęciu foli do lakierowania połowa samochodu
Fakt że kilka miejsc ewidentnie wina oklejających bo tam gdzie cieli folie przejechali po lakierze i w tych miejscach rdza wyszła. |
To zależy jaka folia oklejal jak jakaś chinszczyzna to wcale się nie dziwię że połowa auta do malowania, widziałem jak chłopaki w firmie która się tym zajmuje zdzierala właśnie chińska folie w 4 osoby od rana do wieczora prawie 3 dni im to zajęło.
Jak założyłby porządna folie to nic by się z lakierem nie stało ludzie nowki sztuki auta oklejaja całe i mają pewność że z lakierem się nic nie stanie
|
|
|