To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rosomak1983 - 06-01-2010, 09:56

Hugo napisał/a:
i musiałem inaczej zakombinować.

??? JAK

Hugo - 06-01-2010, 11:17

rosomak1983 napisał/a:
??? JAK
Bardzo trudno będzie mi to wytłumaczyć. Będziesz się martwił jak klej nie wytrzyma :wink:
rosomak1983 - 06-01-2010, 14:58

Patrze dzis na miska i widze niebieski lakier na nim :shock: Jakas meda społeczne obtarła na parkingu... Na szczescie gumka myszka i zeszło... Gorzej jak by zdarł mój lakier ale na szczescie biały okazał sie twardszy :D :D :D
rosomak1983 - 07-01-2010, 19:10

Mały epizod w mojej historii... Byłem chwilowo w posiadaniu gala E88A, kupiony od MadMaxa. 2.5 V6 170kM 4x4 4WS i pełen wypas. Najpierw miałem sprzedac lancera ale NIE,,, zrozumiałem ze wcale tego nie chce... Potem miał byc jako drugie auto na trasy ale jak stał cały tydzien i jakos trasy nie było stwierdziłem ze pójdzie dalej.(Do pracy i wszedzie blisko wiec sekwencja nawet sie nie właczała) W zasadzie bardzo fajne autko mialo pare mankamentow ale jezdziło po sniegu REWELACYJNIE!!! Przyjemnie bylo miec go chociaz ten miesiac akurat w czasie jak bylo duzo sniegu :twisted: :twisted: :twisted: Oto bracia fotka z rodzinnego albumu...

Z poztywów posiadania gala oprócz przezyc na sniegu... to moge wymienić ze doceniłem lancerka jeszcze bardziej... O wiele lepiej jezdzi mi sie moim lanceltem niz czymkolwiek innym... hehe W galu najbardziej nie podobala mi sie duza (normalna) kieronica oraz głosny wydech :roll:
LANCER FOREVER!!!

pawela - 07-01-2010, 19:24

żałuję, że nie mogłem wtedy jechać z Tobą po kupno gala :)

Ja Cię nie rozumiem, 4WD, 4WS, 170KM, a wolisz to swoje białe padło :D

robertdg - 07-01-2010, 19:57

pawela napisał/a:
może przeraziła go cena lekarstewek dla tego autka, oraz spalanie, bo jak do roboty nie daleko to musialby praktycznie na Pb jezdzic i liczyc sie z tym ze ponizej 12l nie zejdzie ;-)
Wszyc - 07-01-2010, 20:31

Trochu szczerze czaiłem się na tego Galancika bo trochu zwątpiłem w mojego ale też zlukałem na swojego sztrucla i powiedziałem że dam mu szanse, dla mnie taki silniczek 2,5litra był by ok mnie tam jakoś nie rusza spalanie np. 16 litrów ale serce wzieło górę i będę myśleć dopiero jak moje małe E57A już podda się całkowicie chodź bardzo korci ten E88A oj bardzo ciężko mieć 90KM w dieslu i chcieć to ratować heh :D ( może się leczyć powinnem bo w naprawę swojego pewnie pójdzie tyle ile za kupno E88A w dobrym stanie:D)
Ja_good - 07-01-2010, 23:38

rosomak1983, dobra decyzja ;)
mialem podobnie przy kupnie lanca. jak odwiozlem sprzedajacego do domu to zapytal czy nie chce sie moze przejechac jego galem-2.5 V6 w automacie.a po przejazdzce powiedzial-tez do sprzedania jak cos-zamieniasz sie? ale juz wtedy wiedzialem ze jednak lancelot to jest to. a gal w automacie jak najbardziej tak,ale tak mw jak bede mial 30 na karku :P
bezawaryjnej jazdy Rosomak :)

rosomak1983 - 08-01-2010, 01:00

pawela napisał/a:

fakt faktem nie powiem rarytas... A wyglad tego gala... nieraz po prostu żałuje ze nie mam ich dwoch. Podobał sie kazdemu. A ja stwierdzam ze to jedno z najładniejszych aut... Bardzo rzadkie w dodatku z pelnym ospojlerowaniem a nepedy i silnik to bajka... Jednak tak jak mowilem lancer to jest moja pierwsza miłosc i mam w nim wszystko zrobione tak jak dokładnie chce... A nie mam czasu dbac o dwa auta. Zreszta pare rzeczy do zrobienia w tym galu było (czesci ? wielka niewiadoma) a pogoda widzicie jaka... Zdecydowałem tak a nie inaczej, Lancera nie sprzedam i koniec. dlaczego? Jest idealny na moje potrzeby pasuje do mnie a ja do niego... :D swietnie mi sie nim jezdzi czuje z nim jednosc... :wink:
(Moje przywiazanie do srodkow transportu siega korzeniami dawnych czasow gdzie jedzilem jubiletem z komuni az do konca liceum nie zwarzajac na niczyje opinie. Mam zreszta ciekawa fotke z tym zwiazana. hehe wrzuca ja na skan to zobaczycie...)
Wszyc, kupuj lancera mowie Ci :D :D :D
Ja_good napisał/a:
czy nie chce sie moze przejechac jego galem-2.5 V6 w automacie

akurat ten gal to czysty manual z zaawansowanym napedem i zawieszeniem... Moc 170km manual i 4x4 sprawiaja ze jest czym jezdzic. Raz jeden ale tylko raz zrobilem mały tescik. Rusznie na pelnym gazie i puszczenie sprzegła... :shock: Nawet nie pisknal tylko jak z petardy ruszyl do przodu...(robi wrazenie) Na mokrym czy sniegu nigdy nie zamielil kołami przy ruszaniu... :shock: :shock: :shock:
Rozpedzanie na sniegu w zasadzie podobne jak na asfalcie(takie jest wrazenie). Ale jest mala wada... hamuje jak kazde auto na sniegu ... no chyba ze hamuje sie silnikiem ale przy nagłym mozna niezle wpasc w poslizg (w dodatku ABS nie działał) i pare razy musiałem sie ostro ratowac zeby nie wjechac gdzies w rów... :? (w fazie testów gdy nie jezdziłem zbyt :wink: ostrożnie ale na odludziu!!!) To łatwe rozpedzanie na sniegu daje złudne poczucie ze auto mozna zupelnie kontrolowac. Na placu łamiesz go raz a nastepnie baczki, boki jakie tylko chcesz :D :D :D Rewelacja ten naped na 4 buty.
Ale i tak wole lancerka... :D Utwierdziełem sie w tym ze mam to co chce to czego potrzebuje.

Wszyc - 08-01-2010, 01:24

Wybacz ja oddany Galantowi jestem heh i to tylko E5xA bo już EAxA to nie tylko i wyłącznie Galanciki z przedziału lat 93-96 i tylko i wyłącznie i nie zaprzeczalnie w sedanie nie ma innej opcji :D

Z mitsu moja pierwsz piątka wygląda tak
1 miejsce Galant E5xA
2. 3000gt
3. miejsce Lancer EVO IV
4. Lancerek CBO
5. Colt CAO

:D

rosomak1983 - 08-01-2010, 06:34

Wszyc napisał/a:
wyłącznie Galanciki z przedziału lat 93-96 i tylko i wyłącznie i nie zaprzeczalnie w sedanie

Dobrze gadasz te gale w sedanie sa przepiekne...

Co do mojej pierwszej piatki;
1. Lancer EVO III
2. 3000gt
3. Galant 92-96 SEDAN z pełnym ospojlerowaniem i lotka. (takiego jak miałem)
4 i 5. CBO i CAO egzekwo zalezy jak zrobione.

rosomak1983 - 10-01-2010, 23:39

Co myslicie zeby wrzucic czegos takiego na lato pomalowanego na biało?

Obecne letnie mi sie podobaja. Ale jest okazja na te borbetki i zastanawiam sie czy moze zmienić bo zawsze mi sie podobaly takie wlasnie Borbety. Z drugiej strony moje Hijoin ala dotz strunken rzadkie a te borbety nieco oklepane... :P

druga sprawa cos nieco dziwnego sie dzieje w moim misku. Generlanie jak juz pisałem hamulce sa super !!! Ale zauważyłem cos dziwnego ze po dłuższym postoju pierwsze hamowanie jest jakies mniej skuteczne (wczesniej tego nie było) :shock: potem jest juz normalnie hamuja super!!!
Poziom plynu OK kolcki tez jeszcze raczej sa. Co to moze byc.

szpala85 - 11-01-2010, 01:12

rosomak1983 napisał/a:
fakt faktem nie powiem rarytas... A wyglad tego gala... nieraz po prostu żałuje ze nie mam ich dwoch. Podobał sie kazdemu. A ja stwierdzam ze to jedno z najładniejszych aut... Bardzo rzadkie w dodatku z pelnym ospojlerowaniem a nepedy i silnik to bajka...

:mrgreen: proszę proszę jakie ciepłe słowa dla Gali z serii E5xx :mrgreen: bardzo mnie to cieszy :mrgreen:

kartomaniak gti - 11-01-2010, 09:57

rosomak1983 napisał/a:
Co myslicie zeby wrzucic czegos takiego na lato pomalowanego na biało?
będzie kozak :)
gulgulq - 11-01-2010, 10:09

a gal już sprzedany :D ??