Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
mkm - 08-07-2018, 00:00
Silnik do Twojego Space kosztuje między 300zł, a 500zł
W Twojej liście nie widzę części do głowicy - zostawiasz bez dotykania?
Bizi78 - 08-07-2018, 00:05
mkm napisał/a: | W Twojej liście nie widzę części do głowicy - zostawiasz bez dotykania? |
Jakbyś Maćku nie doczytał to parę tysięcy km temu była robiona głowica po przeskoku paska o dwa zęby .
Wymieniono uszczelniacze trzonków, doszlifowano gniazda zaworowe i wypłukano popychacze.
Mechanik olał moje sugestie, że Żaba coraz więcej oleju pochłania .
mkm - 08-07-2018, 00:10
Widzisz, pamiętałem, że coś dzwoniło, ale nie pamiętałem gdzie
Nie wnikam, bo każdy z nas ma jakies swoje zafiksowania Miśkowe, ale jak widzę jakie Space Stary idą na części to serce się kraje.
Na razie Twoje, ja czekam na polifty
Bizi78 - 08-07-2018, 00:19
mkm napisał/a: | ale jak widzę jakie Space Stary idą na części to serce się kraje. |
Niestety przegrywają walkę z rudym złem .
Swoją drogą przedlifty są już pełnoletnie a Youngtimerami nie zostaną, to idą na żyletki .
jacek11 - 08-07-2018, 01:22
Bizi78 napisał/a: | Mechanik olał moje sugestie, że Żaba coraz więcej oleju pochłania . |
To mnie martwi
deejay - 08-07-2018, 09:44
Zapiekające się pierścienie w tym silniku to raczej dosyć częsty problem, nawet jak dbasz o olej. Przerabialem ostatnio Lancera CS ktory konsumowal ok 0,7l /1000km , po wymianie pierścieni na bagnecie caly czas max. do kolejnej wymiany.
Bizi78 - 08-07-2018, 10:51
jacek11 napisał/a: | To mnie martwi |
Jacku, muszę się chyba przenieść do Wrocławia, przynajmniej porządny mechanik będzie pod ręką .
Teraz Żaba pójdzie do mechanika, któremu jak się powie to i to trzeba wymienić to nie wymyśla, że po co nie potrzeba.
Ten mechanik co robił mi silnik po przeskoku paska jak pytałem kiedyś o wymianę przewodów hamulcowych to powiedział, że to nie polonez i olać sprawę.
W drodze na Susiec parę lat temu przy awaryjnym hamowaniu poszedł elastyczny a po powrocie do domu i wymianie pozostałych elastycznych przy teście poszedł stalowy.
deejay napisał/a: | po wymianie pierścieni na bagnecie caly czas max. do kolejnej wymiany. |
Taką mam nadzieję .
deejay - 08-07-2018, 20:54
Zapraszam na warsztat, ogarniemy temat 😉
Bizi78 - 08-07-2018, 21:04
deejay napisał/a: | Zapraszam na warsztat, ogarniemy temat 😉 |
Trochę daleko, ale i tak w jeden dzień pewnie tego nie ogarniesz .
deejay - 08-07-2018, 21:13
Robota pierścieni ok 9-10h , ale niestety glowicę trzeba planowac obowiązkowo, a to już nie kazda szlifiernia chce robic na poczekaniu.
Bizi78 - 08-07-2018, 21:17
Napisz mi na PW ile mniej więcej taka robota kosztuje we Wrocławiu, oczywiście z planowaniem głowicy.
Przynajmniej będę miał jakiś punkt odniesienia co do kosztów.
AidsD - 09-07-2018, 14:19
Bizi78, Zawsze możesz się zaprzyjaźnić z moim. Robi dokładnie to o co go poproszę a jak zauważy podczas roboty coś jeszcze to dzwoni i czeka na decyzję Będziesz miał bliżej
I zapomniałem zupełnie o Twoim zamówieniu.
Bizi78 - 09-07-2018, 16:46
AidsD napisał/a: | Będziesz miał bliżej
|
Zawsze chciałem zwiedzić Wrocław i nie było czasu, a podobno ładne miasto .
Rodzinkę mam pod Wrockiem, z wojska jak wracałem to też podobno byłem ale nie pamiętam .
Paweł, jak możesz to podeślij mi na PW ile płaciłeś za wymianę pierścieni u siebie.
Robię rekonesans, choć biorę tylko pod uwagę Czewę i Wrocław .
AidsD napisał/a: | I zapomniałem zupełnie o Twoim zamówieniu. |
No mam nadzieję, że jest w przygotowaniu lub już w drodze .
Mam też nadzieję, że tak jak ostatnio obejdzie się bez dodatkowych opłat.
Dodatkowo kupiłem podkładkę pod korek spustowy OE i nowe 18 śrub do miski olejowej, tym razem nie OE bo nie dam za śrubkę 6x10 +-10zł/szt, choćby była z Japonii .
jacek11 - 09-07-2018, 21:59
Co się stało ze śrubami miski,że je wymieniasz
Bzyk_R1 - 09-07-2018, 23:01
Bry. To się porobiło z żabą. Zdążysz do Firleja? Cena miski zabawna mogłaby rdzewieć od wymiany do wymiany oleju przy tej cenie, oczywiście w porównaniu do ceny miski O1T.
|
|
|