To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

josie - 11-01-2010, 11:20

rosomak1983 napisał/a:
pierwsze hamowanie jest jakies mniej skuteczne

Też takie zjawisko zaobserwowałem u siebie kilka razy, szczególnie jak postał noc na mrozie - ja myślę że syf śniegowy zamarza na tarczach

pawela - 11-01-2010, 12:45

rosomak1983 napisał/a:
Co myslicie zeby wrzucic czegos takiego na lato pomalowanego na biało?

miałem identyko na colcie wcześnie, bez rewelacji IMO, takie fele są na co drugim Escorcie, Polo itp. A nie chcesz moich 16? :P
rosomak1983 napisał/a:
Ale zauważyłem cos dziwnego ze po dłuższym postoju pierwsze hamowanie jest jakies mniej skuteczne (wczesniej tego nie było) :shock: potem jest juz normalnie hamuja super!!!

płyn mógł złapać wodę, jest silnie higroskopijny, choć IMO wiele aut tak ma, pierwsze hamowanie dajesz ciśnienie na układa, dalej staje dęba

j-rules - 11-01-2010, 13:20

Cytat:
miałem identyko na colcie wcześnie, bez rewelacji IMO, takie fele są na co drugim Escorcie, Polo itp. A nie chcesz moich 16? :P
Po 100kroc sie zgadzam. bardzo popularny wzor, w wielu autach od francuzow po gulfy. Odpusc je lepiej, napewno do wiosny znajdziesz cos ciekawszego :)
rosomak1983 - 11-01-2010, 14:13

gulgulq napisał/a:
a gal już sprzedany :D ??

a czytasz temat czy tylko ogladasz obrazki :wink: :D :D :D

Co do fel raczej pozostaje przy Hijoin. Sa niemal unikatowe :D :wink:
Z tym hamowaniem to dzieki uspokoiliscie mnie. Płyn był zmienniay rok temu wiec nie sadze zeby zawilogtniał a gdyby to raczej by przy nagrzanych hamulcach by było nie tak.Przy pierwszym hamowaniu tarcze przeciez sa zupełnie zimne.

gulgulq - 11-01-2010, 14:45

rosomak1983 napisał/a:

a czytasz temat czy tylko ogladasz obrazki :wink: :D :D :D

czytam

tak tylko strategicznie zapytałem bo kiedyś szukało się takiej furki :)
i z chęcią bym sobie go pooglądał :D

robertdg - 11-01-2010, 16:16

rosomak1983, a do tych felg które bedziesz mial na bialo załatw sobie takie retro opony hamerykańskie z białym pasem :D
Lechfan - 11-01-2010, 19:18

rosomak1983 napisał/a:
Co myslicie zeby wrzucic czegos takiego na lato pomalowanego na biało?

[url=http://images43.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]

Bedzie git, ale na czarno ]:->

rosomak1983 - 11-01-2010, 21:15

gulgulq napisał/a:
tak tylko strategicznie zapytałem bo kiedyś szukało się takiej furki
i z chęcią bym sobie go pooglądał

miałem wpasc nim na zlot ale jak wiesz nie przybyłem z podobnych wzgledów jak Ty :wink: Wielka szkoda bo chetnie bym wam ja pokazał.. kozak furka była.

Co do felg to raczej nieaktulane rezygnuje z nich pomimo rewelacyjnej ceny...

tomekk - 11-01-2010, 21:26

czy możesz mi na pw napisać jaki koszt i parametry? z góry thx, może je łyknę jak uznam za stosowne;)
rosomak1983 - 12-01-2010, 00:31

Acha prawie kupilem dawce lancerka GTi tylko ze z poprzedniej generacji po taniosci silniczek w super stanie ale blacha masakra... No ale nie wzialem od razu tylko pojechalem do domu przemyslec i wieczorem nie bylo juz. hehe ale to moze i lepiej bo po co kombinowac skoro 4g92 trafia idealnie w moje potrzeby.
Suma sumarum tak na przyszlość wie ktos czy połoski z poprzedniej generacji GTi beda kompatybilne z nastepna 92-96? Czy skrzynia podejdzie z mojego czy raczej nie???

rosomak1983 - 13-01-2010, 01:08

Josie chyba mial racje bo wszytko sie ustabilizowało i pierwsze hamowania sa normalne...
Natomiast wydaje mi sie ze spalanie mi wzrosło... Ale to moze za sprawa zimowego szaleństwa... :D :D :D Zreszta na wiosne sonde lambda zmienie na wszelki wypadek...

j-rules - 13-01-2010, 10:52

Cytat:
Zreszta na wiosne sonde lambda zmienie na wszelki wypadek...
Mam podobne plany
rosomak1983 - 13-01-2010, 11:09

No własnie myslałem o tej uniwersalnej NTK/NGK z allegro ale w po lekturze tematu Merytzkiego juz sam nie wiem. Rzeczywiscie rozbieznosc cen ogromna...
Wiec oczekuje na rade kolegow colterów którzy wymieniali na tę uniwersalke. Druga sprawa ze mam ori sonde uzywana z colta razem z wydechem... Co założyc???

Hugo - 13-01-2010, 11:30

Pomierzyć starą i zamontować na próbę. Przecież nawet nie musisz robić żadnych przeróbek (wtyczka pasuje).
pawela - 13-01-2010, 13:56

rosomak1983 napisał/a:
No własnie myslałem o tej uniwersalnej NTK/NGK z allegro

mam ją od wakacji, po nagłym wzroście spalania jak padłą sonda (czy miasto czy trasa 10)
zmieniłem na NGK/NTK, spalanie z miejsca powróciło na stary poziom 5-6 trasa i 7-8 miasto.