Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
JCH - 20-03-2013, 20:55
vendetta napisał/a: | JCH to chyba nie tak. Ja np nie mogę oddawać, bo biorę leki na nadciśnienie. |
koszmarek napisał/a: | Nie mierz wszystkich nie oddających jedną miarą, bo to krzywdzące | Ależ nie mierzę wszystkich jedną miarą! Też, niestety, jestem w takiej sytuacji, że chciałbym oddawać a nie mogę. Też przez leki, które muszę brać codziennie a to wyklucza donację
Chciałbym natomiast zmotywować, zachęcić, pozbawić obaw całą resztę, którzy mogą, być może chcieliby a boją się tak to nazwijmy
Ja np. dawno, dawno temu myślałem o krwiodawstwie ale jakoś zawsze nie było czasu, okazji, motywu.... Dopiero potrzeba krwi dla kogoś... w sumie nawet nie znam osobiście człowieka, dała ten impuls. A to naprawdę nie jest potrzebne aby ktoś bliski był w potrzebie by zdecydować się na krwiodawstwo. Można to zrobić duuuużo wcześniej.
I takim impulsem dla niezdecydowanych mógłby być Zlot
Wkłucie igły aż tak nie boli a samo oddanie krwi nie trwa dłużej niż 10 minut jeśli szybko leci z rurki Zachęcam
Patrzcie.... Gdyby każdy obywatel RP zgłosił się jako potencjalny dawca szpiku - o ile wzrosłoby statystycznie prawdopodobieństwo uzyskania zgodności
No dobra.... bo poszedłem w OT lekko
Czyli....
- w kwestii zwierzątek - jest wstępna zgoda na małe (koni, krów, bawołów, niedzwiedzi.... nie jest wskazane)
- sprawa autokaru z RCKiK - zajmuje się tym i czekamy aż się wypowie sveno
mjsystem - 20-03-2013, 22:20
JCH napisał/a: | Włożę może kij w mrowisko ale można by zapytać każdego uczestnika Zlotu - dlaczego nie chcesz oddać krwi honorowo |
jestem alergikiem - biorę leki - mam nadciśnienie - nie mam możliwości...
JCH napisał/a: | może dałoby się zorganizować taką akcję - każdy Mitsumaniak, który odda krew na Zlocie dostanie bilecik na 2-3 piwka |
Jacek, zostań sponsorem
m6riano - 21-03-2013, 06:14
Blondi, tutaj w KRK powinna wypalić bo też znajomy który by to organizował ma potencjał ludzki,więc można by nawet zrobić taką zdrowa rywalizacje kto więcej odda:
Kibce vs MitsuManiacy...;-)
A później zorganizować np.mecz piłki nożnej (przegrany w obydwu konkurencjach stawia skrzynke piwa wygranym..;-)
[ Dodano: 21-03-2013, 06:17 ]
ps.może Mody założą/wyodrebnią osobny temat Krwiodawstwa na Zlocie?
robertdg - 21-03-2013, 08:23
mjsystem napisał/a: |
JCH napisał/a: | może dałoby się zorganizować taką akcję - każdy Mitsumaniak, który odda krew na Zlocie dostanie bilecik na 2-3 piwka |
Jacek, zostań sponsorem |
Sławku, ale krew mozna oddać raz na uczestnika podczas zlotu
JCH - 21-03-2013, 09:03
mjsystem napisał/a: | jestem alergikiem - biorę leki - mam nadciśnienie | Kurcze.... nie tłumaczcie się wszyscy. Nie taka była intencja.
Niech się odezwą Ci, którzy nie mają przeciwwskazań medycznych - może ich jakoś przekonamy.
mjsystem napisał/a: | zostań sponsorem | Wiesz, że wpadł mi do głowy taki pomysł
mjsystem - 21-03-2013, 16:23
JCH napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
jestem alergikiem - biorę leki - mam nadciśnienie
Kurcze.... nie tłumaczcie się wszyscy. Nie taka była intencja. |
Jacku, ja tylko dałem przykład z zeszłego roku. To właśnie był powód absencji w oddawaniu krwi. JCH napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
zostań sponsorem
Wiesz, że wpadł mi do głowy taki pomysł |
i9i - 23-03-2013, 21:50
Blondi napisał/a: | 5dni nawet 1 piwa |
Wieczorem pijam całe na sen i na drugi dzień oddaję krew bezproblemowo, żadnych obiekcji czy przeciwwskazań, na locie widocznie Paniom nie chciało sę nic robić i mają już taki "myk" podczas imprez by chętni nawet nie przychodzili. Co do oddania na zlocie to ja się deklaruję
Blondi - 28-03-2013, 21:39
i9i, właśnie dlatego byłam taka zła na zlocie i akcja nie wypaliła. Rozczarowałam sie podejsciem tych Pan ale nic na to nie mogłam poradzić
Na wampiriadach organizowanych na uczelniach wcale nie zwraca się na to uwagi byle kandydat był w ten dzień trzeźwy a na Zlocie niestety Panie były na NIE od samego przyjazdu.
m6riano - 29-03-2013, 11:56
Spokojnie...w tym roku czuje że wypali nadspodziewanie dobrze..(znając Andrzeja..;-)
Jassmina - 06-04-2013, 02:36
A jakieś konkursy oprócz oddawania krwi będą?
Grand - 19-04-2013, 21:16
Witam,
Straszna cisza się zrobiła...ale ja w innej sprawie..
Czy jest gdzieś oficjalne logo zlotu 2013 i czy są przewidziane jakieś koszulki zlotowe (jeśli nie ma to mogę się tym zająć)
mjsystem - 20-04-2013, 08:40
Grand napisał/a: | Czy jest gdzieś oficjalne logo zlotu 2013 i czy są przewidziane jakieś koszulki zlotowe (jeśli nie ma to mogę się tym zająć) |
Jak co roku, wkrótce rusza lista zapisów na koszulki zlotowe Kraków 2013. Logo jest również wykonane. Ale dzięki za chęci.
Grand - 21-04-2013, 19:09
To jak już jest chetny do załatwienia tej sprawy to mam taką praktyczną uwagę - aby te koszulki były trochę dłuższe niż te w zeszłym roku:)
mjsystem - 21-04-2013, 19:28
Grand napisał/a: | aby te koszulki były trochę dłuższe niż te w zeszłym roku:) |
Słuszna uwaga Postaramy się dobrać dłuższe
Olo20036 - 21-04-2013, 22:33
koszmarek napisał/a: | JCH napisał/a: | Tak czasem sobie myślę, że oddawanie krwi powinno być obowiązkowe. Włożę może kij w mrowisko ale można by zapytać każdego uczestnika Zlotu - dlaczego nie chcesz oddać krwi honorowo Jakie są Twoje obawy |
bo jestem chora i nie mogę. Nie mierz wszystkich nie oddających jedną miarą, bo to krzywdzące. Widać Vendi też by może chciała, a nie może. |
no właśnie nie każdy może
Nie powinno być sytuacji że ludzie będą zmuszani do oddawania krwi.
Niektórzy są chorzy inni po prostu sie boją igieł, a jeszcze inni oddają systematycznie
[ Dodano: 21-04-2013, 22:48 ]
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na parę pytań?
1) Jak rezerwować pokoje
2) Koszt noclegu
3) Od której można wsiąść pokój
4) Co ze zwierzętami
5) Jaki jest plan zlotu
6) O której rozpoczęcie
7) czy na terenie można grillować
Czy będą zabawy dla dzieci
|
|
|