To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

JCH - 20-03-2013, 20:55

vendetta napisał/a:
JCH to chyba nie tak. Ja np nie mogę oddawać, bo biorę leki na nadciśnienie.
koszmarek napisał/a:
Nie mierz wszystkich nie oddających jedną miarą, bo to krzywdzące
Ależ nie mierzę wszystkich jedną miarą! Też, niestety, jestem w takiej sytuacji, że chciałbym oddawać a nie mogę. Też przez leki, które muszę brać codziennie a to wyklucza donację :(

Chciałbym natomiast zmotywować, zachęcić, pozbawić obaw całą resztę, którzy mogą, być może chcieliby a boją się ;) tak to nazwijmy :)

Ja np. dawno, dawno temu myślałem o krwiodawstwie ale jakoś zawsze nie było czasu, okazji, motywu.... :roll: Dopiero potrzeba krwi dla kogoś... w sumie nawet nie znam osobiście człowieka, dała ten impuls. A to naprawdę nie jest potrzebne aby ktoś bliski był w potrzebie by zdecydować się na krwiodawstwo. Można to zrobić duuuużo wcześniej.

I takim impulsem dla niezdecydowanych mógłby być Zlot :)
Wkłucie igły aż tak nie boli a samo oddanie krwi nie trwa dłużej niż 10 minut jeśli szybko leci z rurki ;) Zachęcam :)

Patrzcie.... Gdyby każdy obywatel RP zgłosił się jako potencjalny dawca szpiku - o ile wzrosłoby statystycznie prawdopodobieństwo uzyskania zgodności :idea:

No dobra.... bo poszedłem w OT lekko ;)

Czyli....
- w kwestii zwierzątek - jest wstępna zgoda na małe (koni, krów, bawołów, niedzwiedzi.... nie jest wskazane) ;)
- sprawa autokaru z RCKiK - zajmuje się tym i czekamy aż się wypowie sveno

mjsystem - 20-03-2013, 22:20

JCH napisał/a:
Włożę może kij w mrowisko ale można by zapytać każdego uczestnika Zlotu - dlaczego nie chcesz oddać krwi honorowo

jestem alergikiem - biorę leki - mam nadciśnienie - nie mam możliwości... :?
JCH napisał/a:
może dałoby się zorganizować taką akcję - każdy Mitsumaniak, który odda krew na Zlocie dostanie bilecik na 2-3 piwka

Jacek, zostań sponsorem :lol: :mrgreen:

m6riano - 21-03-2013, 06:14

Blondi, tutaj w KRK powinna wypalić bo też znajomy który by to organizował ma potencjał ludzki,więc można by nawet zrobić taką zdrowa rywalizacje kto więcej odda:
Kibce vs MitsuManiacy...;-)
A później zorganizować np.mecz piłki nożnej (przegrany w obydwu konkurencjach stawia skrzynke piwa wygranym..;-)

[ Dodano: 21-03-2013, 06:17 ]
ps.może Mody założą/wyodrebnią osobny temat Krwiodawstwa na Zlocie?

robertdg - 21-03-2013, 08:23

mjsystem napisał/a:

JCH napisał/a:
może dałoby się zorganizować taką akcję - każdy Mitsumaniak, który odda krew na Zlocie dostanie bilecik na 2-3 piwka

Jacek, zostań sponsorem :lol: :mrgreen:

Sławku, ale krew mozna oddać raz na uczestnika podczas zlotu :P

JCH - 21-03-2013, 09:03

mjsystem napisał/a:
jestem alergikiem - biorę leki - mam nadciśnienie
Kurcze.... nie tłumaczcie się wszyscy. Nie taka była intencja.
Niech się odezwą Ci, którzy nie mają przeciwwskazań medycznych - może ich jakoś przekonamy.
mjsystem napisał/a:
zostań sponsorem
Wiesz, że wpadł mi do głowy taki pomysł :)
mjsystem - 21-03-2013, 16:23

JCH napisał/a:

mjsystem napisał/a:
jestem alergikiem - biorę leki - mam nadciśnienie
Kurcze.... nie tłumaczcie się wszyscy. Nie taka była intencja.

Jacku, ja tylko dałem przykład z zeszłego roku. To właśnie był powód absencji w oddawaniu krwi.
JCH napisał/a:

mjsystem napisał/a:
zostań sponsorem
Wiesz, że wpadł mi do głowy taki pomysł

:prayer:

i9i - 23-03-2013, 21:50

Blondi napisał/a:
5dni nawet 1 piwa

Wieczorem pijam całe na sen i na drugi dzień oddaję krew bezproblemowo, żadnych obiekcji czy przeciwwskazań, na locie widocznie Paniom nie chciało sę nic robić i mają już taki "myk" podczas imprez by chętni nawet nie przychodzili. Co do oddania na zlocie to ja się deklaruję :p

Blondi - 28-03-2013, 21:39

i9i, właśnie dlatego byłam taka zła na zlocie i akcja nie wypaliła. Rozczarowałam sie podejsciem tych Pan ale nic na to nie mogłam poradzić :(
Na wampiriadach organizowanych na uczelniach wcale nie zwraca się na to uwagi byle kandydat był w ten dzień trzeźwy a na Zlocie niestety Panie były na NIE od samego przyjazdu.

m6riano - 29-03-2013, 11:56

Spokojnie...w tym roku czuje że wypali nadspodziewanie dobrze..(znając Andrzeja..;-)
Jassmina - 06-04-2013, 02:36

A jakieś konkursy oprócz oddawania krwi będą?
Grand - 19-04-2013, 21:16

Witam,
Straszna cisza się zrobiła...ale ja w innej sprawie..
Czy jest gdzieś oficjalne logo zlotu 2013 i czy są przewidziane jakieś koszulki zlotowe (jeśli nie ma to mogę się tym zająć)

mjsystem - 20-04-2013, 08:40

Grand napisał/a:
Czy jest gdzieś oficjalne logo zlotu 2013 i czy są przewidziane jakieś koszulki zlotowe (jeśli nie ma to mogę się tym zająć)

Jak co roku, wkrótce rusza lista zapisów na koszulki zlotowe Kraków 2013. Logo jest również wykonane. Ale dzięki za chęci.

Grand - 21-04-2013, 19:09

To jak już jest chetny do załatwienia tej sprawy to mam taką praktyczną uwagę - aby te koszulki były trochę dłuższe niż te w zeszłym roku:)
mjsystem - 21-04-2013, 19:28

Grand napisał/a:
aby te koszulki były trochę dłuższe niż te w zeszłym roku:)

Słuszna uwaga :) Postaramy się dobrać dłuższe :)

Olo20036 - 21-04-2013, 22:33

koszmarek napisał/a:
JCH napisał/a:
Tak czasem sobie myślę, że oddawanie krwi powinno być obowiązkowe. Włożę może kij w mrowisko ale można by zapytać każdego uczestnika Zlotu - dlaczego nie chcesz oddać krwi honorowo :?: Jakie są Twoje obawy :?:

bo jestem chora i nie mogę. Nie mierz wszystkich nie oddających jedną miarą, bo to krzywdzące. Widać Vendi też by może chciała, a nie może.

no właśnie nie każdy może
Nie powinno być sytuacji że ludzie będą zmuszani do oddawania krwi.
Niektórzy są chorzy inni po prostu sie boją igieł, a jeszcze inni oddają systematycznie

[ Dodano: 21-04-2013, 22:48 ]
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na parę pytań?
1) Jak rezerwować pokoje
2) Koszt noclegu
3) Od której można wsiąść pokój
4) Co ze zwierzętami
5) Jaki jest plan zlotu
6) O której rozpoczęcie
7) czy na terenie można grillować
8) Czy będą zabawy dla dzieci