To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

custom - 06-10-2011, 19:04

JarzynaOsw napisał/a:
Godnego uwagi Galanta już widzieliśmy teraz zapraszam oglądnąć moje dzieło w trakcie modyfikacji.

mocna autoprezentacja :P

clown79 - 05-11-2011, 08:08

ladny gal ciekawe mody zapraszam do ob mojego pozdrawiam 8)
robertdg - 05-11-2011, 23:24

Po przeglądzie okresowym, poza typową obsługą do wymiany poszły:
- świece zapłonowe,
- łaczniki stabilizatora tylnego,
- filtr powietrza,
- ponownie zregenerowany prawy banan

No i kosmetyka w sensie kontroli płynów, hamulcy, drobne regulacje.

Zolar - 06-11-2011, 00:56

robertdg, nie chcę się tu wymądrzać, ale z doświadczenia wiem, że przy wymianie świec najlepiej od razu wymienić przewody. Jest to zwłaszcza ważne przy instalacji LPG ponieważ wymieniając same świece nie można pozbyć się efektu szarpania na I-szym biegu.
Cezar - 06-11-2011, 00:59

Zolar, ale jak nie szarpie to po co wymieniac?
robertdg - 06-11-2011, 01:15

Za kilka godzin przeczytam to ponownie, bo chyba jestem nadto przemeczony i mi się na oczy rzuca, omamy jakieś albo to jakieś początkowe stadium choroby tej no psychopatycznej :mrgreen: Jak się obudzę to będę wiedział czy mi się to śniło, czy to było serio :wink:
Zolar - 06-11-2011, 01:16

Jak nie szarpie to nie ma co wymieniać, jasne. U mnie szarpało i gaziarz zasugerował wymianę samych świec. Wymieniłem, ale nic to nie dało :x Dopiero wymiana przewodów poskutkowała. W silniku 2.0 16V to pewnie jest mniejszy problem, ale w 2.5 V6 trzeba zdejmować kolektor żeby dostać się do drugiego rzędu świec. Jest z tym trochę dłubania.

Uprzedzam tak tylko żeby nie robić sobie dwa razy więcej roboty, ale jak nie szarpie to znaczy że może nie trzeba było wymieniać tych świec ;)

rosomak1983 - 06-11-2011, 01:23

Zolar, nikt nic o szarpaniu nie pisał, po prostu kolega zmienia okresowo i nie czeka az zacznie szarpac :P :P :P
Owczar - 06-11-2011, 01:33

W 2.0 są fajkocewki ;)
robertdg - 06-11-2011, 09:07

Zolar, dzięki za troskę, jakiś czas temu przerobiłem ten temat i co trzeba było to było wymienione, oraz została usunięta przyczyna, mam dla Ciebie Gołe Silniki :mrgreen:
bbandi - 06-11-2011, 10:25

Ładny Galus - zdjęcia "weselne" właśnie oglądałem :mrgreen:
Co do tej zaślepki którą masz na przednim zderzaku, a ja nie :( ponieważ takiego kupiłem, rozglądałem się za nią ale ciężko chyba będzie cos takiego upolować.

Owczar - 06-11-2011, 12:17

bbandi, ciężko ciężko. Widziałem na zlocie jak chłopaki z Wrocławia dorobili z pleksi. Wygięta na gorąco, dopasowana i przyspawane zaczepy. Wyglądała elegancko. Widziałem u kogoś z blachy, ale bez tej zaślepki to lepiej wygląda :)

robertdg, a jak tam plany, o których kiedyś pisałeś? :> Odnośnie przeszczepu nie na 6A13 :)

sveno - 06-11-2011, 17:07

bbandi, zrób na gładko, tak jak ja :)
Owczar napisał/a:
Odnośnie przeszczepu nie na 6A13 :)
jaki przeszczep? mówić raz o co chodzi? :)
robertdg - 06-11-2011, 17:36

bbandi napisał/a:
Co do tej zaślepki którą masz na przednim zderzaku, a ja nie :( ponieważ takiego kupiłem, rozglądałem się za nią ale ciężko chyba będzie cos takiego upolować.
Na upartego możesz stworzyć własną, byleby była odpowiednio dopasowana ;-)
Owczar napisał/a:
a jak tam plany, o których kiedyś pisałeś? :> Odnośnie przeszczepu nie na 6A13 :)
Lipa, a jeszcze mnie nie pokręciło do tego stopnia aby płacić majątek za wymięty, wypluty mymłon, nie wart ani jednej żyletki, za cene którego mógłbym mieć fanty do dobrej zakjutej jednostki wraz z modyfikacją ECU :roll:
custom - 06-11-2011, 20:09

robertdg napisał/a:

bbandi napisał/a:
Co do tej zaślepki którą masz na przednim zderzaku, a ja nie ponieważ takiego kupiłem, rozglądałem się za nią ale ciężko chyba będzie cos takiego upolować.
Na upartego możesz stworzyć własną, byleby była odpowiednio dopasowana

Ja będę chyba coś kombinował bo nie mogę nigdzie kupić :evil:

sveno napisał/a:

Owczar napisał/a:
Odnośnie przeszczepu nie na 6A13
jaki przeszczep? mówić raz o co chodzi?

no właśnie jakieś poważne mody :twisted: :D :?:

robertdg, naprawdę fajny gal