To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wóz z klasą

Sonnyix - 14-07-2019, 12:25

Bizi78,
Hmm.. chyba wiem czemu, zaraz to naprawię.

Edit: Zrobione

Bizi78 - 14-07-2019, 12:26

Bo pewnie trzeba się zalogować :wink: .
Bizi78 - 14-07-2019, 12:39

No nie wiem czy to dobre wyjście, bo jak najedziesz i będziesz chciał zjechać to zostawisz zderzak na krawężniku :wink: .
W ostateczności daj nakrętkę kołpakową, aby był poślizg 8) .

Sonnyix - 14-07-2019, 12:45

Bizi78, 'Koniec' zderzaka ogólnie odstawał bardziej niż te śruby. Jest to różnica aż kilku centymetrów, nie pomyślałem o tym by śrubami zawadzić o coś. Do tej pory nie trafiłem na taką przeszkodę, ale będę miał to na uwadze (w 90% przypadków parkuję tyłem, jakoś tak mi łatwiej)
Sonnyix - 25-10-2019, 10:12

Siemanko.

Dnia 5 października wleciał nowy (używany) bak do galanta :) Poprzedni bak miał nieszczelność na zgrzewie górnej części z dolną i czuć było benzynę.

Wyczyszczony, pomalowany i zabezpieczony :)

Jako, że środka zabezpieczającego było sporo to całe podwozie dostało :)

W dodatku kupiłem sobie drobny gadżet (transmiter samochodowy) to można w końcu słuchać normalnej muzyki w radiu :D

Marcino - 25-10-2019, 13:50

Czym konserwowane? Co poszło bezpośrednia na rudą?
Sonnyix - 26-10-2019, 21:18

Ręki sobie uciąć nie dam, bo to było jakiś czas temu.
Prawdopodobnie to był Boll (kojarze mniej więcej po puszce)

Nie miałem czasu tego zapisać, a potem po prostu zapomniałem.

Marcino - 28-10-2019, 09:28

Jak Boll to słaba jakość, potrafi się pod tym rozwiajac ruda gdy nie była bezpośrednio zabezpieczona.
Sonnyix - 13-03-2020, 19:53

Szybki wpis.
9.03.20 przegląd bez zastrzeżeń.
Dziś. wymiana oleju Liqui Moly 5w40, filtr oleju Mahle, dokręcenie plastikowej osłony przy nadkolu nad półosią lewy przód, bo gdzieś pękła i nieco luzem latała.
Naprawiono głośne skrzypienie od lewej wycieraczki.
Trzeba było zdemontować mechanizm, wybić tłoczek obracający się w tulejce w trójkątnym uchwycie.
Bardzo zaszło rdzą. Więc tłoczek został oczyszczony papierem ściernym, nasmarowanym i włożony z powrotem. Wszystko cichutko już działa. :)
Plus przedmuchano spryskiwacze.

Jutro jeszcze podmienię filtr powietrza, bo dziś już mi się nie chciało. Słoneczko zaszło. Miała być szybka robota, ale się przedłużyło

284220

Bizi78 - 13-03-2020, 20:20

Nie żebym się tam czepiał ale coś ci się nad miską poci :wink: .
Sonnyix - 17-06-2020, 17:28

Co do posta wyżej, myślę, że gdybym to umył to by już nie było "wycieku", bo to z wtedy gdy była wymieniana uszczelka pod pokrywą, bo oleju nadal nie ubywa. :P

A co do mojego posta wyżej, zastanawiam się czemu zdjęcia imgur mi skasował. hmm :|

Było tam zdjecie filtru oleju na samochodzie. A to drugie jak mniemam opakowanie oleju. No trudno.

Dzisiaj została wymieniona chłodnica, ponieważ poprzednia miała wyciek jakoś od soboty czy niedzieli.
Kupiłem nową za 240 zł. Była identyczna jak poprzednia. Weszła bez najmniejszych problemów :)
I około 3 litrów płynu. Przy okazji wyczyściłem zbiorniczek wyrównawczy i jego 3 przewody :)

Przebiegu zapomniałem zerknąć, ale jest już około 290 tys.

I tutaj juz nowa pod maską :)

Bizi78 - 17-06-2020, 19:31

Sonnyix, zdjęć nie widać :? .
Sonnyix - 19-06-2020, 11:36

Bizi78, Coś mi się z kontem na imgur zadziało. Zauważyłem, że nawet wcześniejsze zdjęcia mi usuwało po jakimś czasie. Aplikacja z telefonu nie była zsynchronizowana z moim kontem mimo, że niby "byłem zalogowany".
Ale z tego co widzę obecne się już poprawnie wyświetlają i mam nadzieje, że tak zostanie :P

Bizi78 - 19-06-2020, 11:44

Sonnyix napisał/a:
Ale z tego co widzę obecne się już poprawnie wyświetlają i mam nadzieje, że tak zostanie

Na tej stronie tylko w poscie z 25.10.2019r. fotki widzę :? .
Na telefonie czy stacjonarnym jest tak samo.

Sonnyix - 19-06-2020, 12:58

Bizi78,
Hmm... a czy teraz widzisz chociaż jedno zdjęcie z najnowszego posta?

Edit: Sprawdziłem z telefonu również. Powinno być tym razem ok