To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Żarówki test

phixius - 05-01-2008, 11:02

damiano napisał/a:
Czy do mojej furki mam dokupić postojówki o oznaczeniu T4W...czy coś w tym stylu...? :roll: :P

Damiano, najlepiej wyciągnij najpierw starą i sprawdź. Jeśli ma metalowy kołnierz na dole to T4W, jeśli nie to W5W. Możesz zamiast żarówek kupić do postojowych odpowiedniki w LED-ach. Dłużej i jasniej świecą. Ja mam np niebieskie... ;)
Pozdrawiam

Anonymous - 15-01-2008, 20:40

phixius napisał/a:
damiano napisał/a:
Czy do mojej furki mam dokupić postojówki o oznaczeniu T4W...czy coś w tym stylu...? :roll: :P

Damiano, najlepiej wyciągnij najpierw starą i sprawdź. Jeśli ma metalowy kołnierz na dole to T4W, jeśli nie to W5W. Możesz zamiast żarówek kupić do postojowych odpowiedniki w LED-ach. Dłużej i jasniej świecą. Ja mam np niebieskie... ;)
Pozdrawiam

mam T4W... wymieniłem już na nowe... :wink:
Dzięki!

Nikon - 16-01-2008, 20:49

Witam ja w końcu kupiłem te żarówki i wybrałem GT150, jutro montaż zobaczymy jak sie będą sprawować. Pozdrawiam
Anonymous - 10-02-2008, 14:43

witam, a czy ktos z Was ma doswiadczenie z zarowkami NightGuide Double Lifetime Philips (H4)? Jak one sie sprawuja? Godne polecenia czy lepiej kupic GT150?

pozdrawiam
bp

cns80 - 10-02-2008, 19:54

GizMo napisał/a:
NightGuide Double Lifetime Philips (H4)
Nie wiem czy one są Double Lifetime, ale właśnie takich używam i są lepsze od GT 150. Na spocie sprawdzaliśmy je porównawczo i dwóch kolegów zdecydowało się je kupić do Space Stara i do Pajero Sport.
Może jutro będą zdjęcia:
http://www.mitsubishi-gra...p=267217#267217

Anonymous - 10-02-2008, 22:22

dzieki, w takim razie czekam na foty ;)
Anonymous - 03-03-2008, 11:56

Hm... mam takie pytanko, ale mi trochę wstyd :oops:
Otóż od niecałych 2 mies posiadam Gala EA5W i niestety nie zdążyłem jeszcze sprawdzić jakie żarówki są tam montowane (i przyznam, że nie chce mi się wyciągać żarówek tylko po to aby to sprawdzić)
Może więc ktoś mógłby napisać jakie zarówki montuje się w tym aucie. Chodzi o światełka z przodu:
1. Postojówki (wyczytałem już że T4W)
2. Mijania/drogowe
3. Drogowe

i wreszcie czym różnią się H1 H4 H7
z góry dziękuję za informację i przepraszam za ignorancję :oops:
B.

czekoladka_1981 - 03-03-2008, 12:31

berti napisał/a:
Otóż od niecałych 2 mies posiadam Gala EA5W i niestety nie zdążyłem jeszcze sprawdzić jakie żarówki są tam montowane

H7 mijania
H1 długie
H4 nie dotyczy EA zasada działania jak H7
http://www.mitsubishi-gra...ght=%BFar%F3wki

Anonymous - 03-03-2008, 20:36

czekoladka_1981 napisał/a:
H7 mijania
H1 długie
H4 nie dotyczy EA zasada działania jak H7
http://www.mitsubishi-gra...ght=%BFar%F3wki

Wielkie dzięki :mrgreen: :mrgreen:
Tak się zawstydziłem swojej niewiedzy, że dogrzebałem się dzisiaj do żarówek. Okazało się, że obie mam firmy Stanley (?????), a na H1 nawet nie było oznaczenia typu (poznałem tylko po kształcie). Nie narzekałem dotąd na światełka, ale jak zobaczyłem te, co miałem założone - od razu zakupiłem nowe. Zdecydowałem się na Phillips Nigt Guide (plus T4W BlueVision).
Podzielę się wrażeniami po założeniu.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Bartek

mlun - 05-03-2008, 20:33

Powiedzci mi czy możliwe jest żeby żarówka(philips BV) spaliła się w ciągu 3 miesięcy? Przejechane pewnie coś koło 8k km. Pamiętam że ktoś kiedy reklamował taką usterkę może powinienm zrobić tak samo bo jak dla mnie bulić co kwartał 60 na żarówki nie jest dobrym rozwiązaniem.
londolut - 06-03-2008, 02:24

Ja na BV mykam już 4 miesiące i na razie jest ok :) Z tym reklamowaniem to nie wiem czy ma to sens. Mogą ci zarzucić niewłaściwy montaż (dotykanie placami bańki), że masz felerną instalację elektryczną itp itd. A w jakim sklepie je kupiłeś? Może po prostu zażądać od sklepu wymiany na nowe bo z producentem na serio walka trochę mizerna będzie.
mlun - 06-03-2008, 14:55

Nie pamiętam już kto ale na forum był taki przypadek że wymienili mu na nowe bo była wada fabryczna . Co do montażu starałem się nie dotykać paluchami więc sadzę że to nie to. A jak najlepje sprawdzić napięcie jakie idzie na żarówki, gdzie wetknąć miernik?(tak łopatologicznie bo nie bardzo się znam na elektryczności i nie chciał bym połowy bezpieczników popalic:P)
londolut - 06-03-2008, 15:59

mlun napisał/a:
gdzie wetknąć miernik?
W kostkę, którą zapinasz na 3 bolce w żarówce. Jeden to masa a drugi i trzeci to + do mijania i drogowych.
mlun napisał/a:
nie chciał bym połowy bezpieczników popalic:P)
Spokojnie, nic takiego się nie stanie :) Możesz spokojnie "wetknąć" ;)
Anonymous - 16-04-2008, 23:47

mlun napisał/a:
Powiedzci mi czy możliwe jest żeby żarówka(philips BV) spaliła się w ciągu 3 miesięcy? Przejechane pewnie coś koło 8k km. Pamiętam że ktoś kiedy reklamował taką usterkę może powinienm zrobić tak samo bo jak dla mnie bulić co kwartał 60 na żarówki nie jest dobrym rozwiązaniem.

Czy ktoś korzystał z tego:

PHILIPS Assistance

Użytkownicy pojazdów wyposażonych w co najmniej jedną żarówkę halogenową PHILIPS wyprodukowaną po dniu 01.01.2008 r. (data produkcji na kołnierzu żarówki) mogą w przypadku jej przepalenia się zażądać bezpłatnej wymiany obydwu tego rodzaju żarówek. Wystarczy zawiadomić o zdarzeniu firmowe Centrum Alarmowe, numer telefonu: 022 575 97 20. Wówczas PHILIPS zorganizuje i pokryje koszty wymiany uszkodzonej żarówki w dowolnym (na terenie Polski) miejscu unieruchomienia pojazdu. Nie dotyczy to kosztu nabycia żarówek. Wspomniana gwarancja obowiązuje przez 18 miesięcy liczonych od daty produkcji żarówki i dotyczy typów: Vision Plus (H1, H4, H7), Blue Vision (H1, H4, H7), GT 150 (H4, H7), X-treme Power (H4, H7) i Night Guide Double Life (H1, H4, H7) oraz lamp wyładowczych D2R i D2S.

londolut - 17-04-2008, 00:17

zulu napisał/a:
Czy ktoś korzystał z tego:

PHILIPS Assistance
Wydaje mi się, że mało kto o tym wie ;)