To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Miśki do kupienia

piwkotom - 20-02-2006, 22:56

hmmm.... no chyba nie do konca.... zdjecia zamieszczone w ogloszeniu pochadza raczej z amerykanskiego serwisu aukcyjnego, wiec tam raczej trudno "pozakladac blachy". Ponadto wymienilem sie z gosciem emailami i pomimo mojego zapytania, nie bylo mowy o zaliczce, za to zaprasza zeby go obejrzec jak bedzie na miejscu. Moze jestescie jednak troche przewrazliwieni albo ja zbyt naiwny. Z drugiej strony, nikt tu nikogo nie naklania do wydania kasy przed obejrzeniem auta. A jednak cena jest "dosc atrakcyjna". Ale tak sobie tylko gdybam.
Bartek - 21-02-2006, 08:27

Cen jast niesamowicie atrakcyjna...... za atrakcyjna. Zdjecia tak naprawde nic nie pokazuja, trzeba pomierzyc bude, bedzie wiadomo czy nie jest banan.... Wyglada jak po uderzeniu w slupek betonowy..... widzialem bardzo podobnego Lancera..... wjechal na betonowe slupki z lancuchami...... z zwenatrz prawie nic...... a pod autem:
- wzmocnienie czolowe
- belka silnika
- miska olejowa wyrwana z kawalkiem bloku silnika
- sanki zawieszenia
- sciana grodziowa
- podloga przy tunelu
- mechanizm zmiany biegow
- centralna konsola
- oczywiscie poduchy

ogolnie MASAKRA..... Lancer '99 poszedl na zyletki po spotkaniu z kawalkiem betonu wysokosci 70 cm i srednicy w podstawie ok. 50 (wzial go okrakiem.....)

Nie twierdze, ze w tym przypadku tak jest, ale bez pomiarow nadwozia nie kupilbum takiego auta.... Nie wspominajac o dostepnosci czesci do 3g (w kazdym wazywniaku ;) ), kosztach przerobki na europejskie swiatla itd....

Anonymous - 21-02-2006, 09:33

A co sadzicie o tym: http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C900961 Prosze o opinie na temat ceny bo chce kupic ten samochod tylko nie wiem czy dobrze robie. Facet mowi ze samochod jest bezwypadkowy.
Chooper - 21-02-2006, 09:41

przy małym silniku (1.3) plus ceny rejestracji w polsce (+/- 1500) to cena nie jest zła :)
Hubeeert - 21-02-2006, 11:04

Zwróciłbym uwagę na nierówne szczeliny przy tylnej klapie... Zwłaszcza widoczne przy lewej lampie...
Karwoś - 21-02-2006, 11:26

Bartek napisał/a:
kosztach przerobki na europejskie swiatla

Oj z tym to ja bym tak nie przesadzał :)

tomusn - 21-02-2006, 14:05

nie wiem czy było ale fajny chyba: Colt C5x
Anonymous - 21-02-2006, 17:40

przyjrze się temu coltowi dokładniej ;]
piwkotom - 21-02-2006, 20:02

w nawiazaniu do kliperka.... pewnie nie pozostanie mi nic innego jak poprosic kolegow Mitsumaniakow z podlaskiego o obejrzenie autka za 2 tyg. Jesli jeszcze bedzie do kupienia ;)
Thx za opinie

Anonymous - 22-02-2006, 16:25

Fajny miś do kupienia
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=86410911

nie wiem czy aby nie jest zbyt przechodzony

piwkotom - 22-02-2006, 17:23

hmmm....
Misiek 1
Misiek 2=Misiek 1
29.000zł+przesylka+oplaty;
+ czesci ;) ktos tu wspominal o czesciach do 3g (Hubi) a tu mamy 4g!!!
swoja droga, jak widac, naprawa tego auta w USA wyceniona jest na 8.045$ wiec chyba jednak z tymi czesciami nie jest az tak fatalnie.

Fajny Mis :D :rozmarzyl sie: ;)

Karwoś - 22-02-2006, 17:46

W życiu nie kupiłbym takiego samochodu - a dlaczego:
1. Śmierdzi spalenizną w środku nawet po naprawach,
2. koszt transportu ok 1600$,
3. opłaty celne - w zależności od tego co jest na fakturze za samochód może osiągnąć 5000$ (no chyba że czaru się zrobi na fakturze.
4. Jak oni jeszcze policzą sobie koszt transportu przez usa to już wogóle kosmos wyjdzie.

Jedyne czego nie brałbym pod uwagę to cena orientacyjnej naprawy w USA bo cena części jest na pewno bardzo niska a tam najczęściej 60% a nawet 70% to robocizna.

Dla porównania - lewa półoś do mazdy 6:
Cena w Polsce - 3700zł
Cena w USA 280$ (900zł).

piwkotom - 22-02-2006, 18:00

Karwoś napisał/a:
W życiu nie kupiłbym takiego samochodu - a dlaczego:
1. Śmierdzi spalenizną w środku nawet po naprawach,
2. koszt transportu ok 1600$,
3. opłaty celne - w zależności od tego co jest na fakturze za samochód może osiągnąć 5000$ (no chyba że czaru się zrobi na fakturze.
4. Jak oni jeszcze policzą sobie koszt transportu przez usa to już wogóle kosmos wyjdzie.

Jedyne czego nie brałbym pod uwagę to cena orientacyjnej naprawy w USA bo cena części jest na pewno bardzo niska a tam najczęściej 60% a nawet 70% to robocizna.

Dla porównania - lewa półoś do mazdy 6:
Cena w Polsce - 3700zł
Cena w USA 280$ (900zł).

eeeee..... tego tez bym nie kupil, wrzucilem to jako ciekawostke :) nie stac by mnie bylo na utrzymanie 3.8l, pewnie malo kogo ;) no i ta spalenizna.
podaja w ofercie ze laczne orientacyjne koszty dodatkowe (transport+oplaty) to okolo 3.500$ a powolanie sie na koszty naprawy w usa mialo jedynie na celu pokazanie ze nie jest z tymi czesciami tak zle, skoro mozna to auto w usa naprawic za takie pieniadze, to u nas (przy czesciach z usa) pewnie za polowe ceny - wniosek: z czesciami nie jest zle ;)
A autko fajne bo..... fajne, bo to kliperek 4g GT i jest piekny i wogole. Swoja droga to w concepcie byla zdaje sie wersja hybrydy: benzyna 600KM + elektryczny 600KM = 1200 KM. Miut :D

Karwoś - 22-02-2006, 18:13

Nie no w takim eclipsiku się siedzi przyjemniutko- aż się wysiadać nie chciało - wręcz czuło się w nim jak specjalnie skrojony dla siebie :)No ale 3,8 to na polsie warunki troche za dużo - mi tam wystarczyłby 2,3 170KM:) bo :
Wygląd ten sam,
Smak ten sam,
Tylko drzewa troche wolniej mijają przy przyśpieszaniu :)

Anonymous - 25-02-2006, 19:09

a co sądzicie o tym misiu ?? http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C898934 zabardzo sie nie znam ale mi wygląda na zadbanego.