Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku
Hiszpan - 23-09-2008, 00:32
No więc po kolei Antyey napisał/a: | Na pewno się przydadzą |
 W tym miejscu mam zamontowaną gruszkę
 Rozebrałem nawiew i tak to zamontowałem, że po demontażu otwory będą niewidoczne
 Samo radio zamontowane na ściance tunelu, obok lewarka.
 A tak to wygląda z boku, obok siedzenia
 Kabeliki zasilające idą za radio (tam jest bezpiecznik) i wchodzą pod plastiki tunelu. Zasilanie z przewodów zasilających zapalniczkę. Kabel anteny idzie podobnie, z tym, że idzie do tyłu, pod dywanikami, za plastikami bocznymi aż do anteny zewnętrznej.
 Po odchyleniu radia widać w/w bezpiecznik radia.
 Jak już mówiłem, sama antena niewiele różni się od oryginału i mało kto wie, że to antena CB
Antyey napisał/a: | odbiera w mieście z około 2-3 km (2-2.5 km przy nadawaniu) i około 5-6 km w trasie | Pewno tak jest w przybliżeniu, ale sam nigdy niesprawdzałem dokładnie. Chyba trzeba by dwa takie same zestawy CB i wtedy sprawdzać ich zasięg. Gość z 3 metrowym batem może Cię słyszeć z 15 km
Antyey napisał/a: | jestem totalnym laikiem ale zasadniczo radio i antenę trzba ze sobą zestroić | Ja też , ale już wiem, że koniecznie powinno się zestroić radio. Gość, który naprawia CB radia zestroił mi za 10 zł.
Antyey napisał/a: | Jakieś konkretne problemy | Będąc na Chorwacji z kumplem, zdarzało się, że go słyszałem a on mnie nie. Co ciekawe na walkie-talkie rozmawiałem z nim normalnie
Podobno za blisko było i mogłem przełączyć na FM
To tyle. Fachowych informacji Ci nieudzielę, bo się nieznam
W innych kwestiach pytaj śmiało
Anonymous - 23-09-2008, 00:34
podziękował,szerokości,u mnie w domu czyściuteńko,miśki śpią/idzie zima może zasną.
Antyey - 23-09-2008, 00:50
Hiszpan napisał/a: | To tyle. Fachowych informacji Ci nieudzielę, bo się nieznam
W innych kwestiach pytaj śmiało |
A to ja w mniej fachowej kwestii... a przymierzałeś czy radio wejdzie w pseudo-schowek (tudzież wnękę) pod klimą? Coś mi tak świata, że ktoś tutaj na forum pisał, że pasuje ale jak próbowałem jeszcze raz tą informację znaleźć to jak kamień w wodę...
Co do FM'a to wydaje mi się, że tam gdzie to tylko możliwe to stokroć to lepszy pomysł od AM'a. Może zasięg mniejszy ale jakość powinna być o niebo lepsza.
Hiszpan - 23-09-2008, 01:04
Ja niesprawdzałem, ale ... Antyey napisał/a: | Coś mi tak świata, że ktoś tutaj na forum pisał, że pasuje ale jak próbowałem jeszcze raz tą informację znaleźć to jak kamień w wodę... | Rzuć okiem na 3 stronę tego tematu
Szczególnie na posty i zdjęcia kolegi Robercik64
Antyey - 23-09-2008, 01:54
Hiszpan napisał/a: | Rzuć okiem na 3 stronę tego tematu
Szczególnie na posty i zdjęcia kolegi Robercik64 |
Raz jeszcze bardzo dziękuję. Dokładnie o takim sposobie instalacji myślałem. Tylko, wredna bestia Harry II jest o 20 mm dłuższy od Alana 78 i nie mam pewności, że tam wejdzie.
Nic to, poczekam na odbiór samochodu i pomierze schowek... chyba, że ktoś przy okazji wybierania radia dla siebie już go obmierzył i zechce się podzielić
Hiszpan - 23-09-2008, 08:47
Antyey napisał/a: | chyba, że ktoś przy okazji wybierania radia dla siebie już go obmierzył i zechce się podzielić | Mierzyć nie mierzyłem, ale to nie problem. Wymyśliłem sobie inny sposób montażu, bo nie chciałem wiercić dziur.
Jak wrócę do domu to postaram się go pomierzyć i wieczorem Ci podam wymiary
Anonymous - 23-09-2008, 22:51 Temat postu: ile posiedzę
dzięki,
Hiszpan - 30-09-2008, 10:06
Antyey, chwilę to trwało, ale nie mogłem się wzmóc, bo jakoś czasu brakowało

Mam nadzieję, że jest to w miarę czytelne.
Wymiarów nie brałbym co co milimetra, ponieważ mierzyłem to zwykłym metrem, a ten w takich małych zakamarkach kiepsko się sprawdza
Antyey - 30-09-2008, 11:26
Dzięki wielkie! Cierpliwość popłaca, a wymiary z metra są zdecydowanie wystarczające. Nie będę przecież CB co do mm pasował
Pozdrawiam,
Anonymous - 30-10-2008, 18:32
Dzis zamontowalem Cb w moim outku Zasieg ok. 8km...
Wszystko wyglada tak:
 ]
no i antena...

a tak wyglada wlaczone

rezon - 30-10-2008, 20:40
Luke napisał/a: | Zasieg ok. 8km... | na takim kawałku patyka - ładny zasięg
Anonymous - 30-10-2008, 20:44
Male sprostowanie;) zasieg odbioru to ok.8 km. Wiadomo ze nadawania zawsze jest troche mniejszy. Mysle ze ok 5km...
Cala regulacje masz w gruszce;)
Hiszpan - 30-10-2008, 20:46
Fajnie to wygląda - zamykasz schowek i nie widzi tego ani "misiek" ani złodziej
Jedyny minus to "daj dwa wyżej" - czyli utrudniony dostęp do regulacji kanałów, głośności itp.
No ale coś za coś
rezon - 30-10-2008, 21:08
Hiszpan napisał/a: | czyli utrudniony dostęp do regulacji kanałów, głośności itp | ja mam jeszcze gorzej, bo zawiesiłem pod fotelem. Ale jak włączę to mało reguluję - "dwa wyżej" to mogę zapomnieć.
Hiszpan - 30-10-2008, 21:39
Luke, jak zacząłem pisać swój post powyżej, Twojego sprostowania jeszcze nie było (musieliśmy równocześnie pisać)
Luke napisał/a: | Calo regulacja masz w gruszce;) | to wszystko wyjaśnia
|
|
|