[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
konwen - 26-07-2009, 18:57
Hejka. Ostatnio wymieniłem klocki i tarcze tył. Klocki akebono a tarcze speedmax. sprawuje się zestaw dobrze. Czas jeszcze na przód ale to później.
pozdrawiam
Krzyzak - 26-07-2009, 20:50
Rafal_Szczecin napisał/a: | do tego klocek AKEBONO to mozesz sobie nosic w plecaku a nie montowac w aucie (cos jak JC czy tez 4max ktorego bym nawet wrogowi nie zalozyl). |
jakis czas temu zalozylem klocki Akebono - w porownaniu do Ferodo to Akebono jest mistrzostwem swiata: Colt w koncu zaczal hamowac i przestal piszczec
pamietaj, ze Akebono jest/byl producentem calych ukladow hamulcowych do Mitsubishi (czesto na zaciskach mozna spotkac ich logo)
sampler - 26-07-2009, 21:18
Zalezy do ktorych ferodo. Co jak co ale ferodo robi bezapelacyjnie najlepsze klocki na swiecie. Seria DS kroluje
tucci - 28-07-2009, 08:34
A Ja jestem przed kupnem tarcz(276mm) i klockow na przod(obecnie brembo+ferodo-bardzo piszczace) i klockow na tyl.
I jak czytam, to ile wypowiedzi tyle sugestii.Sam nie wiem co wybrac, a czas zakupow tuz tuz
Owczar - 28-07-2009, 08:40
Bierz zestaw taki jak Rafal_Sczecin, czyli Mikoda+Ate.
tucci - 28-07-2009, 11:49
Owczar napisał/a: | Bierz zestaw taki jak Rafal_Sczecin, czyli Mikoda+Ate. |
Znalezienie mikody o wymiarze 276mm do mojego gala nie bedzie proste, na stronce nie maja takiego produktu, brembo nawet nie ma tego rozmiaru.Jakies sugestie???
Anonymous - 28-07-2009, 11:58
tucci napisał/a: | nalezienie mikody o wymiarze 276mm do mojego gala nie bedzie proste, na stronce nie maja takiego produktu, .Jakies sugestie? | jasne
od Rafala mam linka do tarcz 276mm http://mikoda.pl/public/s...ent=det&id=4485 ktore sam zamowilem w sobote... moj zestaw z przodu to bedzie mikoda+ferodo
piotruswie - 28-07-2009, 12:14
ja założyłem u siebie zestaw na przód TRW Lukas tarcze 276 i klocki
nie mam porównania do innych firm bo jeszcze na nich nie jeździłem więc nie mogę się wypowiadać
jednak z tego zestawu jestem bardzo zadowolony bo poprzednio miałem przedliftowe pogięte tarcze 256 i zacisk jednotłoczkowy a więc też i maleńkie klocuszki
po swapie jest bosko
polecam TRW
Rafal_Szczecin - 28-07-2009, 12:37
tucci napisał/a: | Znalezienie mikody o wymiarze 276mm do mojego gala nie bedzie proste, na stronce nie maja takiego produktu, brembo nawet nie ma tego rozmiaru.Jakies sugestie??? |
odpowiedzialem na PW jakie mi wyslales i podalem linka do tarczy .
Owczar napisał/a: | Bierz zestaw taki jak Rafal_Sczecin, czyli Mikoda+Ate. |
hehe widze, ze na serio kazdemu polecasz moj wynalazek
cuuube napisał/a: | z przodu to bedzie mikoda+ferodo |
a czemu akurat ferrodo ? nie wiem czy nie bedzie to za miekki klocek do tej tarczy , co za tym idzie szybciej sie zuzyje.
ja do ferrodo niestety nie jestem przekonany, jezdzilem w colcie na zestawie nawiercana /nacinana Mikoda + ferrodo i zestaw hamowal gdy byl zimny, natomiast gdy zestaw sie nagrzal niestety hamulce lipa. ferrodo zamienilem na ATE ,roznica jak niebo i ziemia
Owczar - 28-07-2009, 12:40
Rafal_Szczecin, czytałem o tych tarczach nie tylko na tym forum. Poza tym to polski projekt i w dodatku udany.
Anonymous - 28-07-2009, 12:41
Rafal_Szczecin napisał/a: | a czemu akurat ferrodo ? | dlatego ze mam jeszcze polowe okladzin na tych klockach ktore montowalem jakies poltora roku temu po zakupie auta ...dopiero jak je zajade to zmienie na inne
tucci - 28-07-2009, 12:51
U mnie temat zamkniety, wezme mikody/ate z polecenia .
Co do ferodo, nie polecam piszcza nieprzecietnie
Anonymous - 28-07-2009, 12:59
tucci napisał/a: | Co do ferodo, nie polecam piszcza nieprzecietnie | u mnie ani razu nic nie slyszalem . zobaczymy co bedzie na nowych tarczkach
davyjohn - 31-07-2009, 00:44
Ja na razie kilka dni na Mikodzie - klocki zostawiłem stare, bo podobnie jak u Cuuube sporo ich jeszcze było - a przy tego typu tarczy układają się błyskawicznie. Skuteczność jest bardzo dobra - i najważniejsze zero piszczenia.
Cuuube - jakie Ferodo masz u siebie?
sampler - 31-07-2009, 07:15
Chlopaki jak piszecie o ferodo to piszcie konkretnie jaka macie serie. Bo jest ich troche od amatorszczyzny do wyczynowych max serii
|
|
|