To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

sla - 12-11-2008, 00:09

Może jestem dziwny ale wolę Focusa ze znaczkiem Volvo i jego smaczki w wykończeniu wnętrza. Najważniejsze że jesteś zadowolony.
Anonymous - 12-11-2008, 09:53

Bastek77 napisał/a:
...dużo przestrzeni wewnątrz...,

Eeeee - tak dużo nie ma.
Ja mam 1.8m wzrostu i gdy ustawię fotel kierowcy pod siebie (opuszczony fotel do samej podłogi i oparcie prawie w pionie), to przesiadając się na tylną kanapę ocieram kolanami fotel kierowcy. W golfie V 5d jest podobnie.
Tylko w obu civickach miałem jeszcze luz przed kolanami.

jaca71 - 12-11-2008, 10:55

sla napisał/a:
Może jestem dziwny ale wolę Focusa ze znaczkiem Volvo i jego smaczki w wykończeniu wnętrza. Najważniejsze że jesteś zadowolony.

JA z kolei zastanawiałem się nad focusem ze znaczkiem mazdy ;) Długo był faworytem aż pojawił się Lancer :P

ElemenT - 12-11-2008, 12:16

generalnie opcji miałem kilka

Toyota Corolla w sedanie w wersji sol ale niestety nie jest dostępna w obecnym cenniku :P
trzeba czekać do kwietnia, a w kwietniu kosztować będzie 8% więcej - obecnie 66 a w kwietniu 72 +2 za lakier , a teraz mam za 63 Lancerka SportBacka z lakierem z podobnym wyposażeniem czyli 9 tyś w kieszeni

Ford Focus - brałem pod uwagę, ale pełno tego na drogach, każde takie same, więc zrezygnowałem, zresztą deska rozdzielcza do mnie nie przemawia, jakiś ten plastik ogromny i masywny...

Mazda 3 - fajna ale bez wyboru opcji , czyli jedna wersja wyposażeniowa, 2 silniki (beznyna i diesel) - jakoś do mnie nie przemawia

Jeszcze myślałem o Kia ceedzie kombi albo zwykłym, ale doszedłem do wniosku, że japońce lepiej zrobią samochód niż słowacy (kia skladana jest na słowacji)

W chwili obecnej czekam na informacje o odpowiadającym mi lakierze i kupuje sportbacka.

Chciałem sedana ale bagażnik jakiś taki mało dorobiony, w dodatku otwór mały i ciężko będzie coś tam wsadzić większego, np telewizor czy coś w ten deseń.

Anonymous - 17-11-2008, 23:54

Piciu, piszesz o colcie czy o lancerze? Ja mam 186cm. wzrostu i z przodu auto jest bardzo obszerne, jest lużniej niż np. octawii, corolli, civicu itp natomiast z tyłu też nie mam problemu z zajęciem wygodnej pozycji, przecież chyba nikt nie jezdzi z przednim fotelem ustawionym do końca z oparciem w pozycji pionowej, to już jest lekka przesada :?
Interesowała mnie mazda3 w sedanie, ale z przodu było tak ciasno, że nie miałem miejsca na prawą nogę, zaś z tyłu nie można było normalnie usiąść.
Może każdy z nas ma inny sposób pomiaru wielkości wnętrza, wązne , że jest nam wygodnie w naszych autkach:)

Anonymous - 18-11-2008, 14:22

Bastek77 napisał/a:
Piciu, piszesz o colcie czy o lancerze?

O Lancerze :)
Choć w Colcie wcale tak mało miejsca na nogi nie ma.

Bastek77 napisał/a:
przecież chyba nikt nie jezdzi z przednim fotelem ustawionym do końca z oparciem w pozycji pionowej, to już jest lekka przesada :?

Widać jestem wyjątkiem ;)
Jeżdżę tak, jak mojemu kręgosłupowi jest wygodnie, co nie znaczy że jeżdżę z nosem przyklejonym do szyby. Niestety w żadnym Mitsu nie ma osiowej regulacji kierownicy :(

Bastek77 napisał/a:
Interesowała mnie mazda3 w sedanie, ale z przodu było tak ciasno, że nie miałem miejsca na prawą nogę, zaś z tyłu nie można było normalnie usiąść.

Zgodzę się z Tobą.

Bastek77 napisał/a:
Może każdy z nas ma inny sposób pomiaru wielkości wnętrza, wązne , że jest nam wygodnie w naszych autkach:)

Na to wygląda. :)

Hubeeert - 18-11-2008, 19:16

piciu_p napisał/a:
Niestety w żadnym Mitsu nie ma osiowej regulacji kierownicy

Była. W Colcie/Lancerze produkowanych w latach 1988-1992 ;-)

Anonymous - 19-11-2008, 12:16

Witajcie.

Stało się. Moje ciężkie walki zostały w końcu nagrodzone. Namówiłem teścia na Lancera Sportbacka 1.8 w Invite. Oczywiście z rabatem 5kzł i gratisowymi dywanikami, alarmem no i po ciężkiej walce czujnikami cofania. Kolor grafit. Odbiór koniec 11 początek 12. Nie mogę się doczekać. Rozważana była jeszcze Toyota Auris w dizlu (90KM) - bardzo podobna cena.
I już bym przegrał i byłby Auris ale Toyota podniosła ceny 2% i teściu się wkurzył.
Mam nadzieję, że będzie służył. A ja na swojego Lancernika jeszcze muszę dłuuugo popracować.

Pozdrawiam,

ElemenT - 19-11-2008, 13:20

właśnie ja miałem podobnie z Toyota tylko że corolla
chciałem wersje SOL ale nie mieli na stanie a najwszcześniej by była w kwietniu '09
i wtedy drożej o 8-10%
więc im powiedziałem :finga:

i zamówiłem lancera sportbacka 1.8 i 15 tys w kieszeni zostało (bo skorzystałem z rabatu) :)

kwarek - 22-11-2008, 15:44

A ja trafilem na 4letniego civica w sedanie z 1.6 pod maska i zaoszczedzilem w stosunku do nowego 30tys. Prawde mowiac nie widze duzej roznicy miedzy moim civiciem a lancerem w sedanie. Przyznam jednak, ze lancer mialby troche wiecej bajerow, z ktorych moze bym czasami skorzystal :)

Jedynie martwi mnie spalanie. Mialo byc lepiej niz w mitsu, a jak patrze na wskazowke ilosci paliwa, to sie przerazam. Niedlugo przy tankowaniu sie dowiem ile pali ...

ElemenT - 23-11-2008, 11:28

wiesz jak to jest, jak masz nowe auto to sobie jezdzisz jak chcesz, sprawdzasz przyspieszenia, testujesz, wyprzedzasz bez sensu itd

z czasem Ci to przechodzi i widac to bedzie na spalaniu :)

PS. Wczoraj znowu byłem na jezdzie prbonej Lancerem bo
1. nie moge sie juz doczekac
2. moja dziewczyna się chciała przejechać i teraz mi mów ze bede musiał jej dawać jezdzic nim bo super się jechało

kwarek - 23-11-2008, 12:21

Prawde mowiac to warunki sa takie na drogach, ze jezdze spokojnie i rzadko wchodze na wyzsze obroty. Ale zimowki i temp jednak podnosza spalanie.

Mnie sie sportback baaaardzo podoba! I szkoda mi, ze moja kieszen stwierdzila, ze nie moge sobie pozwolic na to cudo :( Na szczescie dziewczyna jest zadowolona z civica (moze na szczescie nie jechala lancerem :P ).

sla - 28-11-2008, 13:55

Widzieliście nową Mazdę 3? To chyba najładniejszy obecnie samochód w swojej klasie .
jaca71 - 28-11-2008, 16:28

Jeśli o tym piszesz:
http://motoryzacja.interi...mpakcie,1216878
to fakt ładna, ale gdzie jej do Lancera? ;) Tym bardziej że to też bardziej lifting niż nowa generacja. Buda tylko odmłodzona ale środek całkowicie odmieniony - super. Nie bida jak w Miśku i nie odpust jak w civku. W sam raz, wyważone, stonowane, dla mnie bomba, znaczy środek. Buda fajniejsza w lancerze - piszę o sedanie bo hatch mnie nie eksajtuje....

Cichy_WN - 01-12-2008, 17:11

W pół finale wyboru auta brałem pod uwagę:
1.KIA CEED SW, KIA CEED,
2.SKODA OCTAVIA KOMBI,
3.MITSUBISHI LANCER
4.FIAT BRAVO

w finale pozostała KIA CEED i LANCER...

Ostatecznie ceny katalogowych części zamiennych zdecydowały o wyborze Lancera.