To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.

sla85 - 06-08-2009, 11:00

Cezarito, A bo tam nie ma czegos takiego jak settings:) przytrzymaj ta galke po prawej na radiu kilka sekund i wtedy wejdzie Ci w ustawienia. Pozniej wciskaj ta galke i wyswietla Ci sie wszystkie ustawienia CT, TP itd. Zmiana z "on" na "off" - wystarczy przekrecic w lewo badz w prawo ta galka:)
Cezarito - 06-08-2009, 11:23

No patrz, a ja myślałem, że tam mogę zmieniać tylko ustawienia dźwięku. No to dzięki wielkie sla85, ;-)
Trik - 06-08-2009, 12:53

A ta informacja o pełnej godzinie, to nie jest przypadkiem to coś TP lub CT lub coś związanego z sygnałem chyba RDS wysyłanym przez jakąć stację radiową?
airchick - 06-08-2009, 22:01

nie wiem właśnie, ale pojawia się stacja niezaprogramowana.

Jutro będę w salonie to się zapytam :)

sla85 - 06-08-2009, 22:22

Jesli dobrze pamietam to TP oznacza informacje o korkach a CT automatyczne ustawianie zegara poprzez RDS.
airchick, a mozesz powiedziec dokladnie co sie dzieje z radiem? jakies dzwieki? cos na wyswietlaczu?

airchick - 06-08-2009, 22:27

mam włączone mp3, za 1. pełna godzina włącza się radio, najczęściej bydgoszcz.
Nie mam włączonego ani TP ani CT.

A jak na kierownicy zmieniam na tryb mp3 to po upływie 30sek znowu się przełącza. Cała sytuacja trwa 4-5min w zależności od wiadomości.

sla85 - 06-08-2009, 22:38

To bardzo dziwne. Dla mnie to wyglada jak informacja o korkach..
airchick - 06-08-2009, 22:50

sla85 ale nasze radia są w to wyposażone ? W sumie Lancera mam od bardzo niedawna i jeszcze za bardzo nie wiem.
Trik - 06-08-2009, 22:55

W radiu są jeszcze dodatkowe przyciski pod wyświetlaczem. Może widoczne są na wyświetlaczu skróty TP, RDS czy coś w ten deseń, które można wyłączyć/włączyć tymi przyciskami pod wyświetlaczem :?: . Opcja w setings jest automatyczną, a przyciki dają to w manualnym trybie :idea:
Trza pocisnąć raz przycisk TP co by znikło z wyświetlacza. zaraz 23:00 :wink:

sla85 - 06-08-2009, 23:03

Tak, sa:) Bodajze wlacza to przycisk TP na radiu i chyba jest cos takiego jeszcze w ustawieniach radia. airchick, jak juz sie dowiesz w serwisie co to jest, to podziel sie nowina:)
P.s. szkoda ze w Lublinie bede dopiero za 2-3 tyg bo chetnie bym to zobaczyl na wlasne oczy:)

airchick - 07-08-2009, 20:30

Odnośnie świateł to ustawiono mi na automatyczne (tj, pozycja świateł jako zawsze krótkie), ale jeden z miłośników tej marki uważał, że tak nie ma w ogóle.

Odnośnie radia to zegar ustawiony był na auto i właśnie o pełnej godzinie podłączał się do stacji radiowej i poprawiał godzinę.
Wyłączyli, ufff

sla - 07-08-2009, 21:26

Cezarito napisał/a:
Ja tam bluetootha mógłbym każdemu z Was oddać za darmo, zamieniłbym go na jakikolwiek inny gadżet, np. na halogeny to z pocałowaniem ręki :wink:

Dokładnie, w BT można się doposażyć za grosze jak ktoś potrzebuje, halogeny to już niezły wydatek a w/g są dosyć przydatne w naszej strefie klimatycznej.

gzesiolek - 07-08-2009, 23:36

airchick, dziwne, ja mam zegar na auto i moge i z 5h sluchac muzy z CD MP3 i nigdy mi nie przerywa...

sla, w jedno i drugie mozna sie doposazyc za grosze w stosunku do ceny calego auta... kwestia czy ktos chce sie doposazac... ;) (inna sprawa, ze jakos nadal nie rozumiem dlaczego halogeny mialy by byc znacznie drozsze od zestawu glosnomowiacego, moze mi sla jakos to potwierdzisz)

najlepiej jakby mozna bylo wybrac czy czlek woli jedno czy drugie...

sla - 08-08-2009, 00:43

Zestaw głośnomówiący masz praktycznie w każdej lepszej nawigacji, więc jeżeli posiadasz takie urządzenie to masz go gratis i ma o wiele więcej funkcji niż ten zamontowany firmowo, zaś samo BT do telefonu posiadające transmiter też nie jest drogie w porównaniu z halogenami które musisz dokupić w ASO. Komplet lamp przeciwmgielnych z montażem to pewnie koszt ok.1500zł, naprawdę dobry zestaw głośnomówiący to 200 max 400 zł zaś najlepszy TomTom Go 930 to max 1000zł( a za tą cenę masz już wszystko) a możesz zawsze kupić niższy model. Ja na przykład nie wyobrażam juz sobie jazdy bez dobrej nawigacji a taka jest jak już napisałem równoznaczna z posiadaniem BT.
bastek - 08-08-2009, 08:49

to i ja się dołączę.
co do p-mgielnych w mieście to jest nawet chyba niezgodne z prawem..
bluetooth myślałem, że bajer. teraz używam codziennie. jadąc z pracy ok godz. załatwiam połowę telefonów ....
przeciwmgielne używałem 3 razy w ciągu całej kariery kierowcy, czyli 11 lat. z czego raz były i tak nieprzydatne, bo była taka gęsta mgła (jadąc do krakowa nad wisłą...)

miałem brać wer. inform, bo mi się wydawało, że wystarczy takie wyposażenie (jak się przesiada z gołej, 10-cio letniego autka to wszysstko wydaje się być zbytkiem), trafił się invite w fajnej cenie, i teraz widzę, że niektóre rzeczy(bluetooth, klima automat) są bardzo przydatne.
aczkowiek nie są niezbędne...... :)