To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Frankenstein CC5A

rosomak1983 - 03-06-2009, 15:19

pawela napisał/a:
chyba czerwień swego czasu narzekał strasznie na juridy,

chyba odwrotnie... o ile dobrze pamietam Czerw je polecał.
harpagan, to jak wyglada sytuacja z tymi hamulcami? Na poczatku hamuja dobrze a po paru razach juz słabo???

Anonymous - 03-06-2009, 16:03

mialem juridy klocki i tarcze w colcie... dla mnie tragedia, strasznie szybko tracily skutecznosc hamowania... :cry:
harpagan - 03-06-2009, 18:34

pawela napisał/a:
harp, chyba czerwień swego czasu narzekał strasznie na juridy, potem kilka osób na coltmanii tylko potwierdzało.

No niestety wiem, ze nie jestem jedyny skrzywdzony przez te klocki ;)
pawela napisał/a:
Co do zgrzytania - sprawdź, czy przy okazji montażu klocków znalazły się w zacisku wszystkie blaszki

Byly i sa wszystkie na 100%, ale sprawdze to jeszcze raz dokladnie mam nadzieje w weekend
rosomak1983 napisał/a:
chyba odwrotnie... o ile dobrze pamietam Czerw je polecał.

Taaa, nawet niecenzuralne epitety mu sie wymykaly w tych pochwalach :p
rosomak1983 napisał/a:

harpagan, to jak wyglada sytuacja z tymi hamulcami? Na poczatku hamuja dobrze a po paru razach juz słabo???

Wraz ze wzrostem temperatury dosc mocno traca skutecznosc.
Fakt ze ja mam dziwny styl jazdy i w miescie hamulca uzywam bardzo duzo, czesto razem z gazem, ale takich hamulcy jak teraz to nawet w maluchu nie mialem
deenbe napisał/a:
mialem juridy klocki i tarcze w colcie... dla mnie tragedia, strasznie szybko tracily skutecznosc hamowania... :cry:

I wlasnie dlatego niebawem pojda na smietnik

Anonymous - 03-06-2009, 19:21

harpagan napisał/a:
Fakt ze ja mam dziwny styl jazdy i w miescie hamulca uzywam bardzo duzo, czesto razem z gazem, ale takich hamulcy jak teraz to nawet w maluchu nie mialem

jadac na trasie wyprzedajac kilka aut co jakis czas potrafily tracic skutecznosc hamowania i ciezko bylo wyhamowac wpasowujac sie ponownie na swoj pas...

mkm - 03-06-2009, 23:42

Rada jest prosta. Albo mniej uzywac albo zrobic „od zera”.
Sam piszes, ze tarcze dni swietnosci maja za soba. Zmienic tarcze, klocki, co sie da poczyscic to poczyscic, co przesmarowac to przesmarowac, przelac uklad hamulcowy, starannie odpowietrzyc i powinno byc dobrze.
Jak bedziesz robil na raty to zawsze cos nie bedzie gralo...
Ja mam uklad zalany TRW DOT 5.1 i bardzo sobie chwale.
Sila hamowania przodu z przegladu, lewa/prawa identyczna, nawet po przecinku.

rosomak1983 - 04-06-2009, 11:26

Czy czerwień narzekał? Nie do końca.
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
A ja osobiscie szukałbym problemu w tarczach oraz płynie. Jednak opcja opisana przez mkm znajac podejcie Harpa do auta jest najlepsza.

harpagan - 04-06-2009, 11:40

mkm napisał/a:
Sam piszes, ze tarcze dni swietnosci maja za soba. Zmienic tarcze, klocki, co sie da poczyscic to poczyscic, co przesmarowac to przesmarowac, przelac uklad hamulcowy, starannie odpowietrzyc i powinno byc dobrze.

To nie do konca tak z tymi tarczami.
Na poprzednich klockach nie bylo zadnego problemu. Tarcze sa proste, nie bija i wizualnie nie mam do nich zastrzezen. Nie sprawdzalem wymiarow. Uklad jest zadbany poczyszczony i przesmarowany.
Na teraz wroce do textarow i zaleje 5.1 - z tarczami sie wstrzymam. Glownie z powodow finansowych. Jesli po takiej operacji nie bedzie dobrze najprawdopodbniej zdecyduje sie na zimmermanny sport od galanta.
rosomak1983 napisał/a:
Czy czerwień narzekał? Nie do końca.

Z czasem jego opinia mocno sie pogarszala.

Odchodzac od tematu hebelkow.
Jakie objawy sa przy padajacym lozysku oporowym ?
I pytanie dodatkowe na przyszlosc. Gdzie szukac dobrej ceny na komplet sprzegla exedy ?

ictus - 04-06-2009, 19:21

skoro mowisz ze uzywasz lewej nogi i wielokrotnie zagotowaly ci sie heble to plyn juz na 10000000% kwalifikuje sie do wymiany.... ja wyznaje szkole ze wymiana po zimie zawsze
harpagan - 05-06-2009, 07:54

Coś się Franki na mnie uwziął ostatnimi dniami
Okazuje się, że nie tylko hamulce potrafią osiągnąć za dużą temperaturę.
Dziś stojąc w korku na dojeździe do pracy zobaczyłem, że wskazówka od temperatury silnika, wychyliła się lekko ponad połowę. Po pracy trzeba będzie to sprawdzić ...

Bartek - 06-06-2009, 13:22

harpagan napisał/a:
Po pracy trzeba będzie to sprawdzić ...

i???

Anonymous - 06-06-2009, 13:34

i pewnie termostat
harpagan - 07-06-2009, 04:01

Bartek napisał/a:
i???

Cytat:
i pewnie termostat

I na to troche wyglada.
Plynu jest ile trzeba, a wiatraki wlaczaja sie normalnie.
Sesja w szkole uniemozliwila mi jakiekolwiek dalsze kroki, wiec pobralem mamy seicento :)

kartomaniak gti - 07-06-2009, 09:07

harpagan, co do hebli....brembo moge Ci polecić z całego serca:) u mnie zdają egzamin
Anonymous - 07-06-2009, 13:32

Jurid padaka jakich mało-to tak w skrócie :D
Krzyzak - 07-06-2009, 14:28

Czerwien napisał/a:
Jurid padaka jakich mało-to tak w skrócie :D

jesli masz na mysli klocki, to ja do padak zglaszam Ferodo
po zmianie na Akebono Colt zaczal hamowac!!! i przestalo piszczec - poplakalem sie z radosci...