[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana wycieraczek, na jakie w galancie, wycieraczki
costa brawa - 03-03-2010, 22:17
ja polecam Maxgear-y plaskie- mam w dwoch autach ( jedno ma juz ponad rok - drugie w maju beda mialy rok ) jedne i drugie bez zarzutow zbieraja
a do iveco kupuje ostatnio ( 2 razy kupilem 60 zl/szt ) valeo z spryskami na ramionach - takie sa orginalne- i wiecej ich nie kupie bo pol roku gora i nie nadaja sie do jazdy - kupie same piora albo inne wycieraczki i piora przeloze
a do gala na dniach musze kupic i napewno kupie Maxgear-y plaskie - niedrogie i dobre
Mrmsim - 07-03-2010, 15:14
Ja też polecam Alca takie niemieckie w jasnoniebieskich opakowaniach. Używałem w MB Sprinterze, który pokonuje 80kkm rocznie i na rok wystarczają bez problemu, więc do Gala kupiłem takie same i zbierają świetnie. A najważniejsze, że za komplet zapłaciłem 23zł. Nic nie mogę im zarzucić, polecam wszystkim:)
fox - 01-04-2010, 15:48
Mrmsim napisał/a: | Ja też polecam Alca takie niemieckie w jasnoniebieskich opakowaniach. Używałem w MB Sprinterze, który pokonuje 80kkm rocznie i na rok wystarczają bez problemu, więc do Gala kupiłem takie same i zbierają świetnie. A najważniejsze, że za komplet zapłaciłem 23zł. Nic nie mogę im zarzucić, polecam wszystkim:) |
Ja osobiscie nabywam od 3 lat produkty V-cap. Plaskie bezramkowe wycieraczki.
Wytrzymuja u mnie max poltora roku. Kupuje lokalnie w lodzi ale z tego co pamietam tez wysylkowo.
Komplet przod do mnie 50 PLN kosztowal.
http://www.v-cap.pl/
Grid - 01-04-2010, 15:55
fox napisał/a: |
Wytrzymuja u mnie max poltora roku. Kupuje lokalnie w lodzi ale z tego co pamietam tez wysylkowo.
http://www.v-cap.pl/ |
Patrząc na Allegro to nie ma kompletu do Mitsubishi (a na Obywatelską mam deczko daleko) - który komplet z Allegro by się nadał? Jakiej długości wycieraczki bierzesz?
fox - 01-04-2010, 16:11
Grid napisał/a: | fox napisał/a: |
http://www.v-cap.pl/ |
Patrząc na Allegro to nie ma kompletu do Mitsubishi (a na Obywatelską mam deczko daleko) - który komplet z Allegro by się nadał? Jakiej długości wycieraczki bierzesz? |
Na stronce masz konfigurator jak widze Ja dokladnie takie jak na nim bralem dlugosci czyli:
L 560 P 450
http://www.v-cap.pl/index.php?id=126
kokoksik - 05-04-2010, 15:32
Witam
Czytając ten temat wszyscy zachwalają Motgumy
Miałem osobiście i były same problemy bo zostawiały mi smuge na przeciwko oczów,
wycieraczki były wymiarowe
Byłem raz w tesco i była promocja na wycieraczki marki tesco po 4zł sztuka kupiłem i od razu się poprawło Fakt faktem że długo nie wytrzymują i trzeba je wymieniać przynajmiej 2x w roku ale wole to niż użeranie się z drogimi wycieraczkami, które i tak nie wytrzymują dużej jak pół roku
arturj123 - 31-05-2010, 11:25
Zamierzam w najbliższym czasie wymienić swoje wycieraki. Pod uwagę biorę wycieraczki płaskie np. Valeo. Popytałem się znajomych co sądzą o wycieraczkach płaskich i większość mi odradziła. Jedni twierdzą, że szybko się zużywają (konkretnie przykład Valeo płaskich) jedni, że szyba jest przystosowana raczej do tradycyjnych wycieraczek. W nowych autach gdzie faktycznie są oryginalnie płaskie to jak najbardziej są zachwalane.
A jak sprawa ma się do naszych miśków? Polecicie je czy raczej standard?
Owczar - 31-05-2010, 11:31
arturj123, ja mam standardowe wycieraczki Motgum. Wcześniej miałem płaskie tej firmy i nie jestem zadowolony. Przy dużych prędkościach skaczą. Te które mam teraz spisują się idealnie i kosztuję grosze
costa brawa - 31-05-2010, 23:02
ja zalozylem ostatnio plaskie tylko Maxgear .. powiem ze sa w bardzo ok... zbieraja ladnie i cala szybe ( zalozylem 60cm i 47 cm... idealnie cala szybe czyszcza -wiekszych juz sie nie da zalozyc ) a kosztuja z tego co pamietam ok 20 zl/szt (niepamietam dokladnie)
arturj123 - 03-06-2010, 22:37
I tak jak pisałem jedni polecają standardowe inni płaskie
Przy założeniu długich wycieraczek standardowych wydaje mi się, że troszkę za dużo obciążony jest wtedy silniczek od wycieraczek. Obecnie mam 530/450 boscha (takie były jak kupiłem) i już dwa razy przesmarowywałem mechanizmy od wycieraczek bo skrzeczały Płaskie wycieraczki są dużo lżejsze, więc śmiało można zakładać 600-480;)
fergul11 - 05-10-2010, 19:17 Temat postu: wycieraczki aerobosh gdzieś był temat i w postach ktos chwalił sie że założył wycieraczki aerobosh do galanta ,teraz mam kłopot z odszukaniem tego tematu , więc może ktoś z posiadaczy galów rozwiązał już ten problem , a mianowicie -
-jak zamocować ową wycieraczkę która posiada nowocześniejszy sposób montażu od tradycyjnych ?
w pudełku była jedynie wycieraczka w przezroczystym rurkowym etui i na niej założony klips nowoczesnego montażu , żadnego adaptora do zamocowania w tradycyjnych uchwytach typu "U"
czy trzeba dokonać jakiejś rzeźby tego klipsa ?
nie sądzę że ten ktoś pokusił się o wymianę ramion !?
Juiceman - 05-10-2010, 20:14
Kup najtańsze wycieraczki, np w Tesco. Tam dostajesz odrazu woreczek z adapterami ew. rzeźba tego co masz.
Matik608 - 05-10-2010, 20:29
ja mam u siebie bosh aero twin i pasowaly, troche glupio zrobione to mocowanie ale jak sie zapnie to ladnie wyglada, wrzuce foto to zobaczymy czy masz takie same
fergul11 - 05-10-2010, 20:30
Juiceman napisał/a: | Kup najtańsze wycieraczki, np w Tesco. Tam dostajesz odrazu woreczek z adapterami ew. rzeźba tego co masz. |
uściślając polecasz zakupić najtańsze wycieraczki w tesco w celu nabycia jedynie adaptorów ?
mnie juz nie chodzi o pieniądze ale te najtańsze w tesco były za 15€ a aerobosh,a za 40€ jak zacznę kombinować to suma kosztów przekroczy stówkę a szkoda wywalać € na fanaberie która może nie zadziałać , jeden guinness to 1,5€ wiesz ile to "radości"
może odezwie sie właściciel autka z aerob. wtedy jak po sznurku do sukcesu, bez domysłów.
ale i tak dzięki za wszelkie sugestie i podpowiedzi
Jackall - 05-10-2010, 20:32
Chyba wszystko zależy jakiej firmy pióra kupisz, przeważnie adaptery są w komplecie. Do Galanta bo założyłem tradycyjne pióra (wizualnie mi bardziej pasują) ale do omegi i swifta płaskie pasowały bez przeróbek a tam była taka sama końcówka ramion "U" jak w EA
|
|
|