Sporty Motorowe - FORMUŁA 1 - sezon 2009
JCH - 17-04-2009, 09:11
mkm napisał/a: | a za pare godzin pierwsze treningi. | Kubica 18-ty. Teraz 15-ty
Morfi - 17-04-2009, 09:12
No i po Co kubicy KERS znowu kombinują Maclareny 1 i 4 miejsce Brown 2 i 3.
Maclareny maja juz jakieś nowe dyfuzory A BMW Sauber kombinuje jak koń pod góre
Kubica nie potrzebuje Kers tylko dyfuzorów
siwek - 17-04-2009, 09:51
ogólnie pomysł z KERSem to wg mnie niewypal... jak widać nic mu nie pomaga choć pamiętajmy że na poprzednich treningach Kubicy też za bardzo nie szło
Morfi - 18-04-2009, 08:25
No i kubica bez dalszej kwalifikacji
swinks_UK - 18-04-2009, 08:33
Coulthard stwierdził w BBC, że przejazd Kubicy w kwalifikacjach był katastrofalny jeśli chodzi o pokonywanie zakrętów, i albo pojazd nie miał w ogóle przyczepności, albo Kubica był kompletnie zdekoncentrowany.
mkm - 18-04-2009, 09:53
Dodac jeszcze trzeba, ze Kubicy wymontowano w ostatniej chwili KERS-a. Oprocz tego za pozno wyjechal na tor i nie zdazyl sie zalapac na jeszcze jedno kolko. Najgorszy z tego co pamietam wystep w kwalifikacjach.
tosztotomasz - 18-04-2009, 10:03
DaleCooper napisał/a: | Nagle się okaże, że cały technologiczny onanizm Mario i BMW oraz odpuszczenie poprzedniego sezonu na rzecz przygotowań do 2009 pójdzie się ganiać i będziemy mieć powtórkę z historii |
Kurczę, powtarzam się
mkm - 18-04-2009, 10:08
DaleCooper napisał/a: | DaleCooper napisał/a: | Nagle się okaże, że cały technologiczny onanizm Mario i BMW oraz odpuszczenie poprzedniego sezonu na rzecz przygotowań do 2009 pójdzie się ganiać i będziemy mieć powtórkę z historii |
Kurczę, powtarzam się |
i nie chce krakac i oby moje slowa sie nie sprawdzily, ale obawiam sie, ze do polowy sezonu wciaz bedziesz sie powtarzal... Jak na dluuugie przygotowania bolidu '09 to klapa totalna...
Morfi - 18-04-2009, 10:46
Oni zaczeli juz przygotowania do 2010 i beda zapowiadać zwyciestwo gdyż wprowadza system KERS 2 generacji oraz jeszcze lepsze dyfuzory
mkm - 24-04-2009, 13:40
W GP Chin z zeszlego tygodnia niestety punktow dla Kubicy nie bylo. 13-te miejsce Roberta i 12-te Heidfelda. Bylo duzo kombinowania. Kers w bolidzie naszego rodaka byl zakladany na treningach, przed wyscigiem demontowany podobno byly problemy z ustawieniami... Czyli jak zwykle.
„Jak zwykle” w tym sezonie znow bylo mokro. Vettel po raz kolejny udowodnil, ze na mokrym potrafi wygrywac. Wyniki bardzo ciekawe. Kierowcy pierwsze szesc miejsc zdobyli „parami”:
1. Sebastian Vettel RBR-Renault
2. Mark Webber RBR-Renault
3. Jenson Button Brawn-Mercedes
4. Rubens Barrichello Brawn-Mercedes
5. Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes
6. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
[ Dodano: 24-04-2009, 14:44 ]
GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX (Bahrain)
Sa pierwsze dobre informacje z pierwszego treningu Kubicy:
1. Lewis Hamilton McLaren
2. Nick Heidfeld BMW
3. Robert Kubica BMW
I sie dobre wiadomosci skonczyly... na drugim treningu:
1. Nico Rosberg Williams
2. Fernando Alonso Renault
3. Jarno Trulli Toyota
Kubica 17-ty, a Heidfeld zamknal liste na miejscu 20-tym
mlun - 26-04-2009, 15:41
Chyba ktoś powinien za to polecieć. W zeszłym sezonie darowano sobie walkę na rzecz nowego bolid a co jest to każdy widzi.
pamar - 26-04-2009, 15:49
mlun napisał/a: | co jest to każdy widzi. |
Patrzeć to mi się WCALE nie chce, KICHA i tyle, cały sezon będzie do bani
A na dziewice to ja już w życiu się napatrzyłem
Morfi - 26-04-2009, 16:01
dwa ostatnie miejsca gorzej już byc nie mogło
siwek - 26-04-2009, 20:18
Morfi napisał/a: | dwa ostatnie miejsca gorzej już byc nie mogło | hmm za bardzo nie słychać by wyciągali z tego jakieś wnioski... tyle startów i 4 punkty? i ciągle na końcu stawki... szkoda tylko Kubicy bo ma potencjał
mkm - 26-04-2009, 21:55
Tym razem pozwole sobie przedstawic cala liste. W takiej kolejności dojechali do mety:
1. Janson Buton Brawn Mercedes
2. Sebastian Vettel Redbull-Renault
3. Jarno Truli Toyota
4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
5. Rubens Barichello Brawn-Mercedes
6. Kimi Raikonen Ferrari
7 .Timo Glock Toyota
8. Fernando Alonso Renault
9. Nico Rosberg Williams-Toyota
10.Nelsinho Piquet Renault
11.Mark Webber Redbull-Renault
12.Heiki Kovalainen McLaren Mercedes
13.Sebastian Bourdais STR-Ferrari
14.Felipe Massa Ferrari
15.Giancarlo Fisichella Force India-Mercedes
16.Adrian Sutil Force India-Mercedes
17.Sebastian Buemi STR-Ferrari
18.Robert Kubica BMW Sauber
19.Nick Heidfeld BMW Sauber
20.Kazuki Nakajima Williams-Toyota – jako jedyny nie ukończył wyścigu.
BRAWO, BRAWO i jeszcze raz BRAWO!!! Szczegolne brawa dla doktora Mario. Za niezwykle udany i dopracowany bolid 2009. Za niezwykle zaawansowany i zostawiający daleko w tyle konkurencje system KERS. Za zdrowa atmosfere w zespole i wreszcie za walke o tytul Mistrza Swiata 2009…
Jak napisal siwek, tylko Kubicy zal… reszty mi nie zal. No i może Nakajimy, bo gdyby mu cisnienie nie padlo to pogrom bylby 100-procentowy.
„Wielka Trojca” dostaje baty, az wiory leca i powinni dostawac do konca sezonu.
Glownie za pyche.
Az milo się patrzy na te strapione miny „wszystkoprzewidujacych pewniakow”. Na to „solidaryzowanie” się w trudnych chwilach, ba w niektórych teamach najtrudniejszych w historii startow. Pieknie… Ciekaw jestem czy się otrząsnął? A jeśli tak to kiedy?
|
|
|