To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Kto co potrafi!!!

Anonymous - 21-08-2006, 17:47
Temat postu: Pomoge ;)
Moze i ja komus pomoge :) pomagacie i mnie;)
Moja specjalnosc to informatyka,serwis.Kasy fiskalne,telewizja przemysłowa.
Moze jak nie pomoge to nie popsuje?

Anonymous - 21-08-2006, 17:58

Witam wszystkich maniaków Mitsubishi. Właśnie przeglądam topic'i, w któych opisujecie typowe usterki w tych samochodach. Przyda mi się to w pracy. Jestem diagnostą na Stacji Kontroli Pojazdów, więc jeśli i wam w czymś pomóc moge to bardzo chętnie.

Pozdrawiam :wink:

Anonymous - 23-08-2006, 14:20

Spedytor tak to się nazywa jak trzeba coś przewieść wywrotką ewentualnie plandeką postaram się pomóc tylk oprzewozy krajowe :mrgreen:
Anonymous - 23-08-2006, 15:37

A ja mam przewozy międzynarodowe
Efa! - 24-08-2006, 13:11

No to czas na mnie: pomogę w razie problemów związanych z zarządzaniem nieruchomościami, w szczególności w administracji kamienicami. Poza tym złożę/oprogramuję/naprawię komputer (swego czasu pracowałam w serwisie). Niektórzy forumowicze pewnie pamiętają, że śpiewam, zatem gdy ktoś potrzebuje zespołu na imprezkę, wesele, urodziny, itd., to również mogę pomóc.
Skończyłam studia licencjackie na kierunku 'zarządzanie finansami', a potem zdobyłam tytuł magistra na Politechnice Gdańskiej i odtąd jestem specem od zarządzania i marketingu. Temat, który dosyć intensywnie zgłębiałam w czasie studiów dotyczy szeroko pojętego bezpieczeństwa przepływu informacji w e-biznesie i w tej materii też troszkę mogę pomóc.

Anonymous - 29-08-2006, 13:52

teraz ja :)

wlasnie czekam na termin obrony pracy inżynierskiej, studiuje grafike, pracuje w poligrafii, zajmuje sie projektowaniem, designem, fotografia, multimedia, procz tego konstruuje kolumny głośnikowe oraz systemy naglosnien wnetrz oraz pojazdow...(takie zboczenie i hobby :) )

arekp - 29-08-2006, 15:04

Zajmuje sie programowaniem w PHP i Perl. Do konca sierpnia mozna mnie uchwycic w home.pl a od wrzesnia skupiam sie na dalszym rozwijaniu wlasnej firmy.

Generalnie zajmuje sie tworzeniem stron internetowych. W ostatnim czasie jest to jednak programowanie systemow zarzadzania trescia, serwisow spolecznosciowych oraz platform aukcyjno-przetargowych B2B.

W indywidualnych przypadkach dostarczam sprzet komputerowy i oprogramowanie. Jest to jednak dodatkowa dzialnosc i klientami sa raczej zaprzyjaznione firmy.

Dodatkowo osoby z wojewodztwa zachodniopomorskiego moga liczyc na instalacje wody, gazu i centralnego ogrzewania, dostawe urzadzen typu piece c.o. w przyzwoitych cenach poniewaz dzialalnoscia ta zajmuje sie firma mojego ojca.

ruslana81 - 31-08-2006, 12:51

...niemiecki....twardy, gryzący w uszy...w razie potrzeb tłumaczeniowych służę pomocą... niestety, nie mam uprawnień tłum. przysięgłego :( ((
pzdr

dobra, to jeszcze dodam:
- porady z prawa pracy
- ubezpieczenia majątkowe

Efa! - 31-08-2006, 17:37

ruslana81 napisał/a:
...niemiecki....twardy, gryzący w uszy...w razie potrzeb tłumaczeniowych służę pomocą... niestety, nie mam uprawnień tłum. przysięgłego :( ((
pzdr

To teraz ja OT

Może zechciałabyś przemyśleć kwestię zajęcia się niemiecką wersją naszego portalu?
Tak tylko nieśmiało pytam

ruslana81 - 01-09-2006, 07:58

hmmm....to bardzo ciekawa propozycja....pytanie tylko czy dam radę, aż tak? nativ speakerem nie jestem...ale możnaby spróbować :) na pewno potrzebne byłoby mi wsparcie jeszcze kogoś :)
Anonymous - 08-09-2006, 15:53

ruslana81 napisał/a:
na pewno potrzebne byłoby mi wsparcie jeszcze kogoś

kogoś, kogoś - faktycznie był już chyba na forum ktoś o takim nicku, aaaaale się nie odzywa ostatnio

ruslana81 -więcej wiary we własne siły
w końcu jesteś mitsumaniak czy nie? :lol:

ruslana81 - 08-09-2006, 16:43

haha! ba! co za pytanie! JESTEM :) mitsumaniaczka...tylko słownictwo techniczne to trudna działka...no ale z tym można się jako-tako uporać, od czego są słowniki...poza tym moje umiejęstności informatyczne pod względem html i budowy stron www są żadne :) ale jeśli miałabym tylko tłumaczyć samą treść podsyłaną w plikach to b. chętnie. Robiłam już coś takiego, też tłumaczyłam teksty na potrzeby strony internetowej, dostawałam pliki word'a, a informatycy sobie to potem przeklejali...wiary we własne siły chyba mi nie brak :mrgreen: pzdr
Rusłana^^

Anonymous - 08-09-2006, 17:50

Hmmm - strona główna została przetłumaczona na język niemiecki już na samym początku. Na dobrą sprawę powstawała i była modyfikowana równolegle z wersją polską. Niestety do tej pory nie wgrano nakładki. Wersja angielska też została stworzona (tym akurat Misia się zajmowała). Co się zaś tyczy forum - jakoś nie widzę sensu tłumaczenia wypowiedzi na niemiecki. Może interface?

[ Dodano: 08-09-2006, 17:56 ]
ruslana81 napisał/a:
...niemiecki....twardy, gryzący w uszy...
Eee, nei przesadzajmy. Czysty Hochdeutsch jest całkiem miły dla ucha. Tylko jak często się go słyszy...? :(
Anonymous - 23-09-2006, 22:00

Sieci,serwery,jakieś dziwolągi w stylu z jednego kompa przez drugiego do trzeciego i z powrotem :) ,serwis komputerów+urządzeń fiskalnych,instalacje sieci+instalacje wysokoprądowe, jak ktoś potrzebuje to okablować można dom,fabrykę,kościół w sieć elektryczną i komputerową. Słupy trakcji elektrycznej tez postawimy, jak potrzeba lub zakopiemy w glebie. Stację benzynową okablujemy od A do Z :) oraz oprogramujemy. Itp.
Oprogramowanie od 700zł do 450000$ USD (pełna aplikacja Oracle i jak ktoś potrzebuje zrobimy to na Węgrzech też, od biedy SCALA też może być) w tym pełna analiza tardycyjnego systemu,opracowanie technologii i procedur przejścia na ORA, wdrożenie z nadzorem. Ponadto systemy dla hurtowni, zakładów produkcyjnych itp. Oczywiście 24/24 serwis dla firm.

McDoune - 24-09-2006, 02:52

Mistrzuniu jeśli chodzi o psucie komputerów, granie na nerwach i wypijanie wszelkiej maści napojów wysokoprocentowych... :mrgreen:

Ponadto potrafię kupić kampanie reklamowe w TV, urządzić mieszkanie, złożyć komputer i zjeść dwie tabliczki czekolady na raz :)