To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - DVD na tylne siedzenia

mitsu00 - 05-01-2011, 11:45

Student napisał/a:
Figa prawda.
Zbyszem ma racje, nie widać róznicy , poza kolorem nici jest wszystko ok. nawet perforacja się zgadza, z tej samej tłoczni :lol: jak połowa Outka.

PS. wszyscy takie pedanty a jak człowiek chce kupić dobre autko to same szroty i gnojówa w bagażniku :twisted: .
Jest róznica. Widziałem i siedzialem live w jego wozie :D
13zbyszek13 - 05-01-2011, 12:53

mitsu00 napisał/a:
Jest róznica. Widziałem i siedzialem live w jego wozie

Zawsze będzie delikatna różnica jak nie jest coś szyte z tej samej partii materiału.
Nie ma innej opcji nigdy nie dobierzesz drugi raz koloru idealnie.

mitsu00 - 05-01-2011, 13:05

13zbyszek13 napisał/a:
Zawsze będzie delikatna różnica jak nie jest coś szyte z tej samej partii materiału.
Zbyszek, rób jak chcesz, twój barakowóz :wink: Wiedz tylko że dobry tapicer obije ci te zagłówki taka samą skórą jak ori na fotelach. Wiem bo sam robiłem takie rzeczy w poprzednim wozie. A te zagłówki z monitorami Chińczyki nie obszyli ci skórą tylko skajem, więc nie ma tu mowy żeby faktura sie zgadzala.
Mariusz4 - 05-01-2011, 13:28

mitsu00 napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
Zbyszek, rób jak chcesz, twój barakowóz :wink: Wiedz tylko że dobry tapicer obije ci te zagłówki taka samą skórą jak ori na fotelach. Wiem bo sam robiłem takie rzeczy w poprzednim wozie. A te zagłówki z monitorami Chińczyki nie obszyli ci skórą tylko skajem, więc nie ma tu mowy żeby faktura sie zgadzala.

to sa chińskie zagłówki :?: a maja atesty :?: słyszałem, że taki 'chiński' 'no-name' zagłówek złamał się jak facet uderzył głową podczas wypadku.

mitsu00 - 05-01-2011, 13:42

Mariusz4 napisał/a:
to sa chińskie zagłówki a maja atesty słyszałem, że taki 'chiński' 'no-name' zagłówek złamał się jak facet uderzył głową podczas wypadku.
Testów zderzeniowych ADAC albo NCAP na 100% nie przechodziły :mrgreen:
nasa - 05-01-2011, 20:19

13zbyszek13, bardzo fajnie to wygląda, a koledzy pierdaczą, bo sami takich nie mają :lol:
rezon - 05-01-2011, 20:26

Mariusz4 napisał/a:
taki 'chiński' 'no-name' zagłówek złamał się jak facet uderzył głową podczas wypadku.
to całe szczęście, że się złamał. Gorzej byłoby gdyby złamała się głowa.
nasa - 05-01-2011, 20:34

Swoją drogą są firmy, które takie zestawy montują do fabrycznych zagłówków. W Jeepie tak zrobili zanim go kupiłem, ale mi się średnio podoba srebrny z taką skórą.

Mariusz4 - 05-01-2011, 21:23

rezon napisał/a:
Mariusz4 napisał/a:
taki 'chiński' 'no-name' zagłówek złamał się jak facet uderzył głową podczas wypadku.

warto poczytać: http://212.182.80.149/wmm...CookieSupport=1

http://www.autoinfo.pl/au...nalili-zaglowki

nie sądzę, że małe chińskie rączki myślą o czymś innym niż wyświetlacz montowany w zagłówek. chyba gorzej jak główka nabija się na pręcik z chińskiego zagłówka :?:

karol_alasz - 08-01-2011, 17:11

rezon napisał/a:

Sorry,ale chyba coś Ci sie jednak pokręciło...Co sie niby stanie z kręgosłupem jak zabraknie tego zagłówka (po złamaniu) ? Myślę ,że Mariusz4 wystarczająco dopomógł w zrozumieniu problemu...

13zbyszek13 - 08-01-2011, 18:33

mitsu00 napisał/a:
A te zagłówki z monitorami Chińczyki nie obszyli ci skórą tylko skajem, więc nie ma tu mowy żeby faktura sie zgadzala.

A od kiedy masz cały fotel obszyty skórą , nie jest tak że front to skóra a tył to skóra eko / skaj /.
Chyba że jak wszystko w Szweckim wydaniu jest najlepsze na świecie a co Polskie to kicz.
Myślę że mocno przesadzasz .

mitsu00 - 08-01-2011, 19:05

13zbyszek13 napisał/a:
A od kiedy masz cały fotel obszyty skórą , nie jest tak że front to skóra a tył to skóra eko / skaj /.
Chyba że jak wszystko w Szweckim wydaniu jest najlepsze na świecie a co Polskie to kicz.
Myślę że mocno przesadzasz .
Teraz to sam przesadziłeś. Nie możesz po prostu zaakceptować że faktura i odcień na zagłówkach różni się od reszty fotela? Nie chcesz, to nic nie rób.... Twój biznes. Nie sugeruj tylko że niby twierdzę że szwedzkie lepsze od polskiego, bo nigdzie nigdy tak nie pisałem i nie mam takich poglądów.
13zbyszek13 - 08-01-2011, 19:11

mitsu00 napisał/a:
Teraz to sam przesadziłeś. Nie możesz po prostu zaakceptować że faktura i odcień na zagłówkach różni się od reszty fotela? Nie chcesz, to nic nie rób.... Twój biznes. Nie sugeruj tylko że niby twierdzę że szwedzkie lepsze od polskiego, bo nigdzie nigdy tak nie pisałem i nie mam takich poglądów.

Ale niestety tak jest że fotel jest tylko częściowo ze skóry a w znacznej części to eko skóra.
Więc nie wiem jak mam obszyć ten zagłówek ,chyba z przodu skóra a z tyłu eko skóra.
Tylko jak dobrać ten odcień tak żeby było dobrze.

mitsu00 - 08-01-2011, 19:15

13zbyszek13 napisał/a:
Więc nie wiem jak mam obszyć ten zagłówek ,chyba z przodu skóra a z tyłu eko skóra.
Tylko jak dobrać ten odcień tak żeby było dobrze.
Pokaż tapicerowi ori zagłówek ikarz u obszyć Chińczyki takim samym materiałem. Oni mają setki, jeśli nie tysiące próbek u dostawców.
13zbyszek13 - 08-01-2011, 19:25

mitsu00 napisał/a:
Pokaż tapicerowi ori zagłówek ikarz u obszyć Chińczyki takim samym materiałem. Oni mają setki, jeśli nie tysiące próbek u dostawców.

Nic jednak nie będę zmieniał tak jak jest jest S U P E R.