[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Instalacja xenonów - Lancer CYxA
tyku - 20-01-2017, 13:18
qrczaq napisał/a: | Spryski olewam, bo samochód nie będzie jeździł w deszczu raczej. |
Tylko to jest nielegalne.
Ciekawe, czy przejdziesz przegląd techniczny. qrczaq napisał/a: | Ogarniesz lampy z tym modułem jak CI wyślę? W sensie adaptację pod zwykłe silniczki regulacji oraz dodatkowo ten moduł z allegro? Oczywiście za dukaty |
Takie tematy proszę załatwiać na pw lub e-mail.
brylekVFR - 20-01-2017, 15:31
A do mnie jakoś przekładka wnętrza lamp nie przemawia, pomijając kwestię czy to legalne czy nie.
Arczi89 - 20-01-2017, 18:19
Wystarczy przełożyć lampy nie trzeba gmerac nic w środku
brylekVFR - 20-01-2017, 19:47
No to jest jedyne i logoczne wyjście. Przełożyć lampy, silniczki do poziomowania powinny być już w lampach zamontowane, bo mam wrażenie że kolega zainteresowany doposażeniem samochodu w lampy chce przekładać środek z xenonu do zwykłych lamp
grzesiopol - 20-01-2017, 23:03
Tak sobie czytałem i powiem tak. Była kiedyś reklama Suzuki: Albo Suzuki albo nic i to się tyczy xenonów - albo oryginalne xenony albo nic. Jak już chcecie mieć koniecznie lepsze światełka to montować oryginały a jak kogoś nie stać to lepsze żaróweczki bo w przeciwnym razie szkoda innych użytkowników dróg zwłaszcza tych jadących z naprzeciwka - pomijam tutaj legalność niektórych samoróbek bo i tak nikogo nie zmusi się do myślenia.
qrczaq - 21-01-2017, 01:18
Panowie opierajmy się na faktach i doświadczeniach a nie na hasłach i tekstach z portali.
Ori lampa xenonowa jak będzie przełożona i doposażona w ręczne sterowanie to nie oślepia tak samo jak zwykłe H7. Przecież one się też nie poziomują
W przypadku brudnej lampy należy ją przetrzeć i tyle.
Automatyczne poziomowanie jest super bo maksymalnie poszerza i wydłuża widzenie w nocy nie oślepiając nikogo ale zamontowanie silniczków i regulacja ręczna to też dobre rozwiązanie.
W USA jeżdżą na xenonanch w ogóle bez spryskiwaczy, tylko tak w Europie jest.
Bizi78 - 21-01-2017, 09:18
Jak dla mnie to xenony ori w autach i tak bardziej oślepiają od dobrze ustawionych zwykłych lamp .
brylekVFR - 21-01-2017, 09:59
Tylko nasówa mi się jedno, zasadnicze pytanie - po co to?
Znalazłem zamiennik, lampę soczewkowa pod zwykłą żarówkę. Zainwestować w dobrą żarówkę i nie potrzeba xenonów i kombinowania z poziomowaniem i spryskiwaczami. Zakładania palników nie polecam i jestem przeciwnikiem tego.
Arczi89 - 21-01-2017, 12:02
Wszystko jest doogarnięcia. Tylko zestaw oryginalne lampy + przetwornice + spryskiwacze + poziomowanie kosztuje. Ale Tokyo ogarnie wszystko i moje auto jest tego najlepszym przykładem
qrczaq - 22-01-2017, 22:05
brylekVFR napisał/a: |
Znalazłem zamiennik, lampę soczewkowa pod zwykłą żarówkę. |
zarzuć linkiem
Lukaaszz - 27-07-2018, 12:12
Witam,
Mam xenon fabryczny w Lancerze '13r. Czy po włączeniu zapłonu światła ustawiają się góra - dół jak w innych markach, czy tylko obniżają się jeśli jest ciężar na tyle auta? Akurat nie wożę ciężarów, więc nie mam jak to przetestować , czy samopoziomowanie działa
Bizi78 - 27-07-2018, 12:29
Lukaaszz napisał/a: | więc nie mam jak to przetestować , czy samopoziomowanie działa |
Prawdopodobnie jakby nie działało to by wywaliło jakiś błąd.
Lukaaszz - 27-07-2018, 12:55
Bizi78 napisał/a: | Lukaaszz napisał/a: | więc nie mam jak to przetestować , czy samopoziomowanie działa |
Prawdopodobnie jakby nie działało to by wywaliło jakiś błąd. |
Cóż, błędy można skasować , auto świeży zakup więc dlatego zapytanie dałem jak to jest w Mitsubishi, czy po przekręceniu stacyjki światła automatycznie robią góra - dół, czy nie
Bizi78 - 27-07-2018, 13:01
Lukaaszz napisał/a: | Cóż, błędy można skasować |
Taki bład powinien komp cały czas wywalać dopóki usterka nie zostanie usunięta.
Co do góra dół to sprawdź może będzie info w instrukcji obsługi.
Wojno - 16-08-2018, 22:03
NIE
|
|
|