[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wycieraczki szyby przedniej.
krzychu - 09-04-2010, 22:33
Założyłem Denso (99zł z przesyłką kurierską mogło być taniej ale już nie chciało mi się szukać). DMS560 i DM045. Obie zamontowane na tym multi coś tam (w krótszej jest to prostsze do wyboru). Mocowanie sprawia wrażenie solidniejszego ale też trzeba trochę tym poobracać żeby skumać jak zamontować. Ogólnie testy garażowe wypadły ok od razu czuć większy opór na silniczku (to co miałem na Valeo a brakowało od początku w Bosch-ach które mi porysowały szybę końcową częścią wycieraczki kierowcy).
Resztę relacji zdam jak się zużyją.
Ps. Nie wiem czy to ma znaczenie ale było wybite NWB na wycieraczce.
Trik - 09-04-2010, 23:15
krzychu napisał/a: | Nie wiem czy to ma znaczenie ale było wybite NWB na wycieraczce | Czyli jest tak jak pisałem. Masz towar od bezpośredniego dostawcy okrężną droga i na dodatek 3 razy taniej No może 2 razy.
waldinio - 17-04-2010, 20:02
Panowie, może ktoś coś takiego miał...
jak uruchamiam wycieraczki jednym krotkim pociągnieciem czyli 3 razy prysnie to słyszę jakieś tykanie po lewej stronie kierownicy, dziwne bo zaczeło tak tykać jak konczył mi się płyn zimowy, dolałem do pełna letniego i nadal jest, wczesniej czegoś takiego nie było. jak uruchomię raz dłuższym przytrzymaniem spryskiwacze to takiego tykania nie ma... co to może byc? a druga sprawa tyle,ze nie w tym temacie, mam lekko przesuniętą kierownice tzn zeby jechać na wprost musze mieć lekko przekręconą jakbym w prawo skręcał, może to mieć jakiś związek? wczesniej też tego nie było, przedwczoraj to zauwazyłem i czy jechać z tym do aso?
scoro - 18-04-2010, 13:07
waldinio, jeżeli chodzi o cpykanie to wydaje mi się, że może to być po prostu cpykanie przekaźnika załączającego spryskiwacze. Nigdy na to uwagi nie zwracałem szczerze powiedziawszy , więc nie powiem Ci, czy u mnie jest tak samo.
Jeżeli chodzi o kierownicę to w temacie 'Pierwszy problem z lancerem' była o tym chyba mowa. Ale raczej to raczej nie powinno być powodem tego co piszesz.
Edit: z ciekawości odpaliłem "tryb inteligentnego mycia szyby" i "cpykanie" również u mnie występuje i mogę z niemal całą pewnością stwierdzić, że jest to dźwięk przekaźnika (tudzież innego elementu przełączającego), więc nie masz się czym martwić
waldinio - 19-04-2010, 12:43
no ale dziwne, bo wczesniej tego nie słyszałem
krzycho81 - 25-04-2010, 15:10
waldinio napisał/a: | no ale dziwne, bo wcześniej tego nie słyszałem |
Było, zapewne nie zwracałeś uwagi i u mnie też jest.
aegis - 25-05-2010, 13:01
Zalozylem wlasnie plaskie wycieraczki RIMO za 35zl i sie okazalo ze to byl totalny niewypal
Ta od strony kierowcy zostawia dluuuga smuge szerokosci 5-6cm akurat na wysokosci oczu. Od strony pasazera jest lepiej ale wciaz zle.
Skapy placi podwojnie, chyba jednak kupie "normalne" Valeo Compact.
mkrawcz1 - 25-05-2010, 13:37
aegis napisał/a: | Zalozylem wlasnie plaskie wycieraczki RIMO za 35zl i sie okazalo ze to byl totalny niewypal
Ta od strony kierowcy zostawia dluuuga smuge szerokosci 5-6cm akurat na wysokosci oczu. Od strony pasazera jest lepiej ale wciaz zle.
Skapy placi podwojnie, chyba jednak kupie "normalne" Valeo Compact. |
Z moich obserwacji - wszystkie "aero" tak mają...
apikus - 25-05-2010, 14:07
mkrawcz1 napisał/a: | Z moich obserwacji - wszystkie "aero" tak mają... |
Nie wszystkie. Ja mam płaskie Valeo i wszystko jest w porządku.
mkrawcz1 - 25-05-2010, 14:14
apikus napisał/a: | mkrawcz1 napisał/a: | Z moich obserwacji - wszystkie "aero" tak mają... |
Nie wszystkie. Ja mam płaskie Valeo i wszystko jest w porządku. |
Dlatego napisałem "aero" w cudzysłowie
Trik - 25-05-2010, 14:21
aegis napisał/a: | Skapy placi podwojnie, chyba jednak kupie "normalne" Valeo Compact. |
Ja kupiłem Denso DMS055 i DM045, bez napisu NWB za całe 42 PLN i jest super.
aegis - 25-05-2010, 15:16
Trik napisał/a: | Ja kupiłem Denso DMS055 i DM045, bez napisu NWB za całe 42 PLN i jest super. |
No cos, sprobuje te Denso przy nastepnej wymianie, juz zamowilem Valeo Silencio
krzychu - 25-05-2010, 15:20
Ja jestem tymi Denso zachwycony. Ale mają małe ale. Przy prędkościach >60km/h przy nawracaniu wydaja charakterystyczny trzask zrywania gumy a tak to rewelacja jak na razie. Polecam też ludziom z czujnikiem deszczu (jak przez przypadek uruchomi wycieraczki na suchej szybie nie drapią jak co niektóre). W każdym razie odradzam wszystkim BOSCHA.
Trik - 25-05-2010, 17:05
Co do mojej DMS055 (55cm) to uwaga bo powinna być DMS056 jak u Ciebie krzychu, musiałem łapać na gwałt co się da bo brakowało tej dłuższej., a orginał padł po 28 m-cach.
PS. Przy nawracaniu nic nie pierdzi.
krzychu - 26-05-2010, 05:57
Trik napisał/a: |
PS. Przy nawracaniu nic nie pierdzi. |
To bardziej przypomina trzask. Pierwsze myślałem że wali w uszczelkę na boku szyby. Ale potem się okazało że jak jest więcej wody to nie ma efektu. W każdym razie przy dużych prędkościach też dają radę (np. valeo zaczęły mi podskakiwać a też miały spojler tylko trochę inny) a po za tym nawracaniem chodzą bez dużego oporu (jak bosch który chodził lekko ale nie ścierał) a do tego ścierają dobrze jak valeo (ale te znowu bardzo obciążały silniczek a i tak zostawiały cienki smugi).
|
|
|