To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - z cyklu: fantazja ludzka nie zna granic

Anonymous - 15-12-2006, 13:51

szczeslaw napisał/a:
Z zewnątrz autko "igła". Ale silnik CAŁY zarzygany olejem, chodzi jakoś dziwnie, pół zawieszenia do wymiany no i to co na fotkach - ciekawe, czemu autko źle się prowadzi? :mrgreen:

Niezły wałek.
Trzeba byc naprawdę poje***ą osobą żeby komuś coś takiego wcisnąć :evil:

Marcin-Krak - 17-12-2006, 23:18

slo_mo napisał/a:
Trzeba byc naprawdę poje***ą osobą żeby komuś coś takiego wcisnąć

Nie!! Trzeba być sprytnym
Poje**ny jest ten kto kupuje auto nie patrząc co bierze - kupuj kota w worku ;)

szczeslaw - 18-12-2006, 00:42

Marcin-Krak napisał/a:
Nie!! Trzeba być sprytnym

To nie jest spryt - to jest zwykłe chamstwo...

Anonymous - 18-12-2006, 08:25

[quote="Marcin-Krak] Nie!! Trzeba być sprytnym [/quote]

O jakim sprycie Ty mówisz??
To żaden powód do dumy zrobić wałek, opchnąć komuś szrota i potem myśleć sobie że jest się sprytnym :evil:
Zastanów się trochę....

Anonymous - 18-12-2006, 17:12

slo_mo napisał/a:
Zastanów się trochę....
, no właśnie :roll: , a gdybyś to Ty Marcin -Krak będąc takim sprytnym trafił na większego spryciarza i dał się przewałować :twisted:
Marcin-Krak - 18-12-2006, 17:43

Przecież gdyby kupujący choć trochę przyglądnął się autu to zobaczyłby co kupuje.
Stąd pisze że sprzedający musiał być nie lada spryciarzem że nie pozwolił zobaczyć kupującemu co kupuje.
No chyba że ten koleś kupił to auto jak bułki w sklepie;)

szczeslaw - 19-12-2006, 01:38

Marcin-Krak napisał/a:
Przecież gdyby kupujący choć trochę przyglądnął się autu to zobaczyłby co kupuje.
Stąd pisze że sprzedający musiał być nie lada spryciarzem że nie pozwolił zobaczyć kupującemu co kupuje.
No chyba że ten koleś kupił to auto jak bułki w sklepie;)

Widzisz Marcin, kiedyś w ludzkim zachowaniu występowały takie archaiczne, niepraktyczne i zapomniane cechy jak ucziwość i zwykła przyzwoitość. Obecnie jest "spryt" i "zmysł do interesów". To jest PRZERAŻAJĄCE!!! Przecież mówimy o samochodzie i o elementach mających bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo!!!
Osobiście nie byłbym w stanie zrobić komuś takiego wałka. Albo sam bym naprawił przynajmniej tą podłużnicę (koszt naprawy tego to 100-200zł w zależności od blacharza) albo powiedział klientowi co i jak, żeby wiedział z czym ma doczynienia i się nie zabił. I przynajmniej nie żył bym ze świadomością tego, że narażam czyjeś życie na niebezpieczeństwo...

Anonymous - 19-12-2006, 09:41

szczeslaw napisał/a:
Widzisz Marcin, kiedyś w ludzkim zachowaniu występowały takie archaiczne, niepraktyczne i zapomniane cechy jak ucziwość i zwykła przyzwoitość. Obecnie jest "spryt" i "zmysł do interesów". To jest PRZERAŻAJĄCE!!! Przecież mówimy o samochodzie i o elementach mających bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo!!!
Osobiście nie byłbym w stanie zrobić komuś takiego wałka. Albo sam bym naprawił przynajmniej tą podłużnicę (koszt naprawy tego to 100-200zł w zależności od blacharza) albo powiedział klientowi co i jak, żeby wiedział z czym ma doczynienia i się nie zabił. I przynajmniej nie żył bym ze świadomością tego, że narażam czyjeś życie na niebezpieczeństwo...

Lepiej bym tego nie wyraził.

Marcin-Krak - kiedyś ja swojego CA0 kupowałem dokładnie tak jak Ty to określasz "jak bułki w sklepie". A że z natury jestem człowiekiem uczciwym i mającym zaufanie do ludzi to i oczekuję tego samego - ale może jestem po prostu nie z tej epoki wałków i przewałków :|

Marcin-Krak - 19-12-2006, 10:32

szczeslaw napisał/a:
Widzisz Marcin, kiedyś w ludzkim zachowaniu występowały takie archaiczne, niepraktyczne i zapomniane cechy jak ucziwość i zwykła przyzwoitość. Obecnie jest "spryt" i "zmysł do interesów". To jest PRZERAŻAJĄCE!!!

Zgadzam się z Tobą. Niestety ja już tego typu cech u ludzi robiących interesy praktycznie nie spotykam. Szczególnie jeśli nie jest to osoba którą się zna.
Dlatego może faktycznie moje stwierdzenie o tym sprycie nie było najlepsze.
Dawniej po prostu nie było aż takiego kultu pieniędzy i pogoni za nim (może sie znowu mylę). Teraz każdy kombinuje jak wyjść na swoje i jak samemu zarobić. Los innych niestety go nie obchodzi.
Oczywiście nie piszę że wszyscy tacy są.

McDoune - 19-12-2006, 11:25

a ja myślę że można spotkać. Z trzech samochodów które kupowałem, tylko na pierwszym mnie nacieli, a z powodu braku jakiejś specjalnej znajomości tematu, kupuję na wyczucie :twisted:
Fakt że raczej kupuję dość stare autka i oszustwo może przynieść sprzedawcy z 1-2k PLN, więc może nie warto im oszukiwać...

My Warszawiacy jednak wykazujemy się większą wiarą w uczciowść ludzką... ;)

szczeslaw - 19-12-2006, 12:08

McDoune napisał/a:
My Warszawiacy jednak wykazujemy się większą wiarą w uczciowść ludzką...

Hej, hej - nie wszystkie Krakusy są takie... :mrgreen:

Marcin-Krak - 19-12-2006, 15:34

McDoune, - czekałem tylko kiedy tu zawitasz no po prostu czekałem :twisted:
McDoune napisał/a:
a ja myślę że można spotkać.

Ja nie napisałem że nie można spotkać - tylko że jest oto co raz trudniej... niestety :(

McDoune - 19-12-2006, 16:22

Marcin-Krak napisał/a:
McDoune, - czekałem tylko kiedy tu zawitasz no po prostu czekałem :twisted:
McDoune napisał/a:
a ja myślę że można spotkać.

Ja nie napisałem że nie można spotkać - tylko że jest oto co raz trudniej... niestety :(

Długo czekałem na właściwy moment :P a tak szczerze to niechciałem tutaj OT robić, ale w końcu nie wytrzymałem :mrgreen:
Ale to z winkiem było...

JCH - 03-01-2007, 10:31
Temat postu: Fantazja ludzka nie zna granic
Dziś rano na Górnośląskiej w Katowicach przy zjeździe do Geanta:

Trochę słabe zdjęcie bo z komórki i z daleka ale opiszę, że samochód (chyba był to Fiat Regata) stoi sobie prostopadle do kierunku ruchu, tyłem na barierce oddzielającej prawy pas ruchu od zjazdu do Geanta. Jak on to wymodził to .... :shock:
Musiała być niezła jazda a dodam, że niektórzy tam zapylają po 100 km/h i więcej. I może nie byłoby to takie niebezpieczne gdyby nie goście którym przypomni się nagle, że zjadą sobie do Geanta ..... i myyyyk ze środkowego albo nawet z lewego pasa przez pozostałe trzy. Podejrzewam, że taka jest przyczyna tego wypdku.

Chooper - 09-01-2007, 23:42

niby normalny maluszek:

ale z przodu:

a tu w bonusie: