Potrzebna Pomoc - Nasz kolega cięzko zachorował.....
JCH - 09-07-2006, 08:11
nippo napisał/a: | Dostalem wlasnie wiadomosc od pewnej, chetnej pomocy osoby z innego forum.
...
Mi udało się z tego wyjść, więc jemu też musi.Nie wiem czy z forum Michał będzie mnie kojarzył...mogę z nim porozmawiać jeżeli będzie miał taką potrzebę.
|
Super sprawa
To chyba jedna z ważniejszych rzeczy w chorobie - wsparcie psychiczne a w dodatku osoby, która sama jest po przejściach. Namacalny przypadek, że da się i jest to możliwe.
Co do procedury przekazania krwi - nie jest to chyba takie skomplikowane. Wystarczy pójść, wyrazić chęć, powiedzieć dla kogo ma być krew (trzeba znać dane osoby i szpitala!), być zdrowym. I już Aha, jeszcze wysłać otrzymane zaświadczenie.
No chyba, że mówimy o innych procedurach.
Pzdr.
WRC fan - 09-07-2006, 12:42
Kilka słów co u mnie :
http://subaru.pl/forum/vi...p=285818#285818
Wybaczcie że w formie linka, ale siadłem jedynie na chwilkę na kompa bo ciągle mam gorączkę.
Trzymam się!
Pozdrawiam serdecznie!
Anonymous - 09-07-2006, 14:04
Witam!!
umiescilismy link do tego tematu na www.steelradio.6r.pl , niech glosno bedzie o tym,trzeba sobie pomagac nawzajem CZYTAJ---> pod tym kryje sie link pozdrawiam serdecznie
JCH - 09-07-2006, 18:46
WRC fan napisał/a: | Kilka słów co u mnie : |
Dzięki za wieści! Jak najbardziej może być w formie linka -> krótka droga do sedna sprawy.
Pozdro!
WRC fan - 17-07-2006, 20:01
Aktualne wieści co u mnie przekazałem Hubeeertowi na gg, więc Was napewno poinformuje. Ja powiem tylko tyle, że od jutra kolejna chemia...
Pozdrawiam!
Anonymous - 17-07-2006, 21:01
Hubi gdzie wiesci o WRC fanie ??
Hubeeert - 17-07-2006, 21:41
WRC fan na gg napisał/a: | narazie OK, ale od jutra chemie zaczynam. Jeszcze nie wiem jaką dokladnie - rano sie okaze - moze byc przez tydzien non stop jak ostatnio a moze byc taka co raz na tydzien sie dostaje. Poprostu jeszcze nie wiadomo. Troche sie to wszystko pokomplikowalo bo ta pierwsza nie zadzialala jak nalezy (wytepila za malo komorek rakowych) i zastanawiaja sie czy mam limfoblastyczną czy moze miksa - limfoblastyczna i szpikową. A no i jedno co mi powiedzieli to to ze chemia bedzie mocna. Ale trzymam sie dzielnie, mimo ze juz mam dosc lezenia w tym szpitalu (jutro bedą 4 tyg) ale wytrzymam ile bedzie trzeba Dalej mam goraczki i to zapalenie opłucnej ale mozna powiedziec ze to pikuś w porownaniu z tym co tu ludzie przechodzą.
Daję rade!
|
Trzymamy kciuki -
TNT - 18-07-2006, 10:01
I to bardzo mocno trzymamy. Wkoncu musisz posmigac tymi WRC a my musimy miec jakiegos znajomka w tych kregach. Nie dawaj sie.
akbi - 18-07-2006, 10:32
Trzymaj się, jesteśy z Tobą
tomusn - 18-07-2006, 12:30
a u nas na wsi można oddać krew raz w miesiącu, bo przyjeżdża specjalny autobus, już jestem nastawiony na 4.08. na oddanie, a jak mi wejdzie w "krew" to potem co kwartał.
WRC fan trzymaj sie!!!
KaWu - 18-07-2006, 14:25
tomusn, u nas nie wolno czesciej niz 2 miesiace. Niektorzy nawet mowia ze powinno sie co 3 oddawac, nie czesciej.
Szkoda ze nie mozna w kazdym szpitalu oddac. Bo duzo ludzi zrezygnowalo, jezeli musi dojezdzac po kilkadziesiat km zeby oddac krew.
WRC fan - 18-07-2006, 19:57
Chemia jednak jeszcze nie dzisiaj, i jutro prawdopodobnie tez jeszcze nie. Trzymam sie. Dzis sie czulem nie najgorzej, mimo goraczki, ale sie już do francy przyzwyczailem
Pzdr!
JCH - 18-07-2006, 20:28
WRC fan napisał/a: | Chemia jednak jeszcze nie dzisiaj, i jutro prawdopodobnie tez jeszcze nie. | Tak to jest z lekarzami, że im się koncepcja zmienia. Nie wiadomo tylko od czego, bo chyba nie od pogody - wyż przecie baryczny trzyma i widoków na zmianę nie widać
Jak Ci się z leksza nudzi w ciagu dnia to polecam do podglądania co dzieje tutaj - ostra jazda tylko że na dwóch kółkach. Ale dzieje się, dzieje .... Klikasz na live i na bieżąco wiesz kto kogo goni. Zobacz jutrzejszy profil trasy
No i trzymaj się chłopie
akbi - 19-07-2006, 13:31
No i upewniłem się osobiście.
Przed oddaniem krwi w stacji nalezy podać dane osoby dla której krew ma być przeznaczona - w tym wypadku podajemy:
Michał Luboń
oddzial hematologii, szpital kliniczny CM UJ w Krakowie
Po oddaniu krwi otrzymamy zaświadczenie, które nalezy przesłać na adres który poda nam na PW Azrael
I jeszcze jedna ważna uwaga - że tutaj nie ma znaczenia jaką grupę krwi oddajemy. W zamian za moją oddaną ARH- WRC fanowi dadzą jego ARH+
Sorki, że tak późno, ale w zeszłym tygodniu byłem w Gdańsku i maiłem spory ruch aby to załatwić, niemniej jednak dzisiaj udało mi się oddać krew i mam zaświadczenie dla Michała.
Proszę więc Cię Azrael podaj mi adres na który mam Ci wysłać zaświadczenie potrzebne dla szpitala w którym leży WRC fan
brodzky - 19-07-2006, 15:58
Oddalem dzis A+. Namowilem siostre (A+) i jeszcze dwie przypadkowe osoby (na wiecej braklo czasu :/). 2 litry wiec. Zdrowiej WRCfan i wracaj do nas!!
|
|
|