To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMi¶ki ;-) - Moj popsuty samochod bo bez dachu

robertdg - 23-02-2010, 22:16

arturro napisał/a:
powiem kumplowi aby sprawdzil zacisk
wystarczy go reka poruszac, jezeli bedzie bardzo brzeczal to przyczyna jest twoja, jezeli bedzie mial opory trzeba bedzie szukac dalej.
Anonymous - 23-02-2010, 22:34

robertdg napisał/a:
arturro napisał/a:
powiem kumplowi aby sprawdzil zacisk
wystarczy go reka poruszac, jezeli bedzie bardzo brzeczal to przyczyna jest twoja, jezeli bedzie mial opory trzeba bedzie szukac dalej.

ide do grazu kijem go potraktowac :)

edit: nawet nie drgnie

Matejko - 23-02-2010, 22:40

Nie wiem jak masz rozwiazane tylne zawieszenie, ale wg mnie jesli by to byla jakas guma to efekt bylby odwrotny tzn lekkie popukiwanie na zimno, a jak cieplej to mniej
ale co gestnieje ze zmniejszeniem temperatury :?: - smar, wiec jesli gorne mocowania sa z lozyskiem to moze byc to.
Chociaz bardziej obstawilbym jakis lacznik stabilizatora albo guma stabilizatora(ale nie wiem czy masz stabilizator poprzeczny) - moze byc tak ze na postoju lub na podnosniku nie jestes w stanie uzyskac obciazen jak podczas jazdy i dlatego nie mozna znalezc.

W V40 po zakupie cos mi edit z przodu - 3 mechanikow ogladalo i nic nie znalezli, nawet przy przekladce silnika, nie szlo wyczuc.
Sie edit i postanowilem ze rozkrecam wszystko to w koncu znajde.
Dobrze ze pierwszy poszedl lacznik stabilizatora(ktory byl dobry)ale guma na stabilizatorze praktycznie w ogole nie trzymala.
Tez chcialem gorne mocowania kupowac, wymieniac(koszt znasz) a skonczylo sie na 18zl za 2 gumki.

Brawo!

Anonymous - 23-02-2010, 22:51

Matejko napisał/a:
tzn lekkie popukiwanie na zimno...

tylko ze nie jest to popukiwanie, nie jest to stukanie, nie jest to typowu dzwiek pochodzacy z ukladu zawieszenia, tak jak pisalem wyzej jest to dzwiek podobny do wiszacego luzno tlumika (oczywiscie tlumiki sa OK).

Matejko napisał/a:
Chociaz bardziej obstawilbym jakis lacznik stabilizatora albo guma stabilizatora(ale nie wiem czy masz stabilizator poprzeczny) - moze byc tak ze na postoju lub na podnosniku nie jestes w stanie uzyskac obciazen jak podczas jazdy i dlatego nie mozna znalezc.

caly czas byla opcja ze to wlasnie lacznik ale byl testowany na wszystkie sposoby (nie na podnosniku) i wszystko jest sztywne jak wiadomo co :)
zobaczymy narazie wymienie mocowanie amora (80zl), a potem laczniki (160zl szt).
w sumie nie jest to uciazliwe i stuka naprawde rzadko i tylko na drogach typu kostka czy trelinka (gdy auto bardziej buja sie na boki) czyli dzwiek ten jest bardzo sporadyczny, niestety u mnie wszystko musi byc perfekt wiec sie czepiam :)

Matejko - 23-02-2010, 23:15

ja sie martwie a jak to koszt 80zl to pewno, bo bralem pod uwage z 250zl :)
Anonymous - 25-02-2010, 14:12

dzis wkoncu umowilem sie na program, a latwo nie bylo :)
bede go robil w tej firmie http://mrmotors.pl/ u witka, bardziej znanego jako Rogal,
umowiony jestem dopiero na 31 marca wiec jeszcze troche czasu uplynie zanim wyjade zawirusowanym autem.

Matejko - 25-02-2010, 15:04

mozesz jechac, jak bylismy z rafalem na hamowni u mnie, to gosc wlasnie w dobrych slowach o nim wspominal

jaki koszt ??

Anonymous - 25-02-2010, 15:14

Matejko napisał/a:
mozesz jechac, jak bylismy z rafalem na hamowni u mnie, to gosc wlasnie w dobrych slowach o nim wspominal

wiem czytalem troche, wczesniej zajmowal sie tylko dieslem, a od jakiegos czasu rowniez benzyna, robil program mojemu kumplowi w passacie 130KM na 190KM prawie dwa lata temu i do tej pory auto jezdzi bez problemowo.

Matejko napisał/a:
jaki koszt ??

jak juz bedzie "po" napisze jaki koszt.

Anonymous - 01-03-2010, 13:30

postanowilem jeszcze na nowy sezon odnowic felgi, we srode fele jada do http://www.polerowanie-felg.pl/ na polerowanie rantow i przepolerowanie lakieru na ramionach 8)
Anonymous - 12-03-2010, 21:53

felgi juz odswierzone, nawet to fajnie wyglada :) rant lusterko

Matejko - 12-03-2010, 22:41

nie jest zle, ale szalu nie ma :P
czuc wiosne :)

Anonymous - 12-03-2010, 22:51

a ty co bys chcial zeby byl szal :)
Matejko - 12-03-2010, 22:57

mowa :)
ale pewnie na aucie bedzie tzw. kebab :P

Anonymous - 12-03-2010, 23:49

Matejko napisał/a:
ale pewnie na aucie bedzie tzw. kebab

obrazasz mnie czy schlebiasz, bo nie wiem o co chodzi z tym kebabem :? :)

aa zapomnialem dodac ze wymienilem juz gorne mocowanie amora i jest cisza, prawie :) czasem delikatnie puknie, ale zobaczymy, jak wroci poprzednia czestotliwosc brzeczenia auto trafi na reklamacje.
w miedzy czasie korzystajac z ladnej pogody (sucho) postanowilem przegonic auto przez caly poprzedni weekend (przypomne stoi w grazu 3 miesiac) i padl mi czujnik predkosci obrotowej silnika :) nie wiem czy sam z siebie czy od stania :? w kazdym badz razie przy okazji gornego mocowania czujnik zostal wymieniony i drugie swiatelko podswietlenia tablicy - matej juz nie wygladam jak wiesniak :P

KowaliK - 13-03-2010, 10:35

arturro, kebab wygl±da mniej więcej tak:

In + raczej. :D