[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer w prasie
maniax86 - 16-01-2012, 11:11
Cytat: | Co do artykułu: Była teza postawiona przed napisaniem publikacji i po napisaniu został udowodniona. A mianowicie, że nowy focus sedan jest najlepszy. to się nazywa kryptoreklama czy lokowanie produktu, czy jeszcze inaczej |
Dlatego ja do testów zawsze podchodze z rezerwą i dużym dystansem, bo jak dla mnie są mało wiarygodne. Albo ktoś wychwala pod niebiosa dany model i markę albo totalnie krytykuje. Wszystko zalezy kto ile kasy danemu testerowi dał żeby odpowiednie rzeczy napisał
jaca71 - 16-01-2012, 11:12
maniax86 napisał/a: | jaca71, jechałem juz kilka razy lancerem z szybkościami około 160 km/h i naprawde jak dla mnie układ kierowniczy działa jak należy. Ale pewnie to odczucie subiektywne jak większość rzeczy zresztą. |
Nie jechałem Lancerem z elektrycznym wspomaganiem - nie będę się więc wypowiadał na jego temat, możliwe że jest idealny.
Ja ze swojego doświadczenia preferuje wspomagania hydrauliczne regresyjne lub brak wspomagania.
gzesiolek - 16-01-2012, 13:44
jaca71,
1) wspomaganie elektryczne w Lancerze jest super... a w porowaniu np. do Grande Punto wiecej niz super...
2) co do testu w AŚ mam pdoobne odczucia...
3) wiesz dobrze ze mi sie SB tez nie podoba... choc dzisiaj i tak bardziej niz wtedy gdy sie pojawil w salonach... ale ale...
wez procentowy udzial w sprzedazy Civic 5D do Civica 4D (byl w ogole 5D sprzedawany w US?), czy Corolli 5D do Corolli 4D i stawiam dolary przeciw orzechom ze wiecej niz 10% ogolnej sprzedazy danego modelu HB nie ugraly... teraz pytanie ile Mitsu sedanow sprzedano w US w zeszlynm roku, ale ja stawiam ze ok. 30tys szt. i generalnie Mitsu dosc mocno wtopilo zeszly rok... bo nawet ASX nie zawojowal tak swiata jak sie spodziewano... a chyba liczyli na to ze pociagnie firme do czasu wprowadzenia nowego Outka...
Toretto - 16-01-2012, 18:41
Ja byłem zdziwiony jak zobaczyłem, że w USA gdzie sprzedaż hatchbacków mocno kuleje, Mitsu zdecydowało się wprowadzić Sportbacka. W Rosji w ofercie dostępny jest tylko sedan, a np. w Szwecji tylko Sportback.
Focus w wersji 4d, taki jak w tym artykule, też raczej rynku w Polsce nie zawojuje, bo patrząc na poprzednie generacje to jeżdżą prawie same hatchbacki albo kombi. Myślę, że za dużo sobie krzyczą za tego Focusa, bo jego ceny z klimą manualną zaczynają się dopiero od 66 tysięcy.
A co do bagażnika to też wszędzie widziałem w Lancerze 4d 400l. Jedynie u ruskich w katalogu jest 315l. ale jest napisane, że to jest wartość przy pełnowymiarowym kole zapasowym Ruski katalog (strona 23 na dole jak ktoś zainteresowany)
maniax86 - 17-01-2012, 22:02
Cytat: | Ja byłem zdziwiony jak zobaczyłem, że w USA gdzie sprzedaż hatchbacków mocno kuleje, Mitsu zdecydowało się wprowadzić Sportbacka |
co racja to racja. Amerykanie przecież chyba słyną z tego że u nich auto musi być dłuuuuugie i 4 drzwiowe
irekmiecz - 08-02-2012, 22:33
http://www.auto-swiat.pl/...dnej-kalkulacji
plbarti - 09-02-2012, 09:22
Z góry przepraszam, jeżeli wybrałem zły temat do zamieszczenia link'a , ale dla mnie to prasa codzienna
http://www.joemonster.org...tem_pod_spodem_
mjsystem - 09-02-2012, 10:11
plbarti napisał/a: | Z góry przepraszam, jeżeli wybrałem zły temat do zamieszczenia link'a , ale dla mnie to prasa codzienna |
To sobie ktoś miał lancerka... Jestem w szoku...
mazin - 09-02-2012, 14:01
Heh, własnie zajrzałem tutaj w celu umieszczenia tego samego linka... Szkoda lancera ;-(
BRUNNER - 13-02-2012, 16:47
Kiedyś byłem świadkiem, gdy w Grecji, w takie miejsce gdzie na wolności łażą sobie pawie, ktoś podjechał wyglansowanym Peugeotem cabrio.
Jeden z samców pawia zaczął przeglądać się w wybłyszczonej karoserii, po czym stwierdził, że "ten drugi" to konkurencja i zaczął go atakować. W Peugeocie po kilku takich atakach dziobem, skrzydłami i, co naważniejsze, pazurami, calusieńki bok pył pieknie podziurawiony...
cabaniarz - 13-02-2012, 17:48
mazin napisał/a: |
Heh, własnie zajrzałem tutaj w celu umieszczenia tego samego linka... Szkoda lancera ;-( |
Ładnie pogryziony, co za bestie to zrobiły Pomijając uszkodzenia, niezła warstwa brudu
Luk - 13-02-2012, 23:32
cabaniarz napisał/a: | Pomijając uszkodzenia, niezła warstwa brudu |
E tam, bez przesady, mój tak teraz wygląda. Nie mam czasu na myjnię.
maniax86 - 14-02-2012, 13:07
http://motoryzacja.interi...owy,1718414,320
Lancer najgorszym kompaktem?? Jak dla mnie trąci to prównanie sponsoringiem ze strony Niemców. No i gdzie jest honda civic czy choćby renault megane?
April77 - 14-02-2012, 13:39
NIE JEST ŹLE!!!! Tylko jedno miejsce za jednym z najlepszych kompaktów ostatnich lat (fordem Focusem). I przed mazdą wychwalaną w większości zachodnich pism. (a nawet polskim Auto świecie)
Ogólnie dziwne zestawienie nawet jak na niemiecka propagandę. golf za seatem? fiat na drugim miejscu? Lancer 1,6 invite za przeszło 70 tyś?
W tym artykule wszystko jest "nie tak" , no chyba że to zlepek wielu artykułów.
maniax86 - 14-02-2012, 13:41
April77, ceny pasują.... nie są brane pod uwage żadne rabaty tylko podstatowy cennik....
|
|
|