[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
florek - 18-01-2010, 23:23
wahacze to fajnie regeneruja chlopaki w bytomiu, ja przynajmniej 2 lata smigam na zregenerowanych przez nich i poki co nic nie stuka a te najtansze z allegro nie wytrzymaly wczesniej roku. czyli chyba polskie rzemioslo lepsze od chinskiego
q67 - 19-01-2010, 10:10
Hugo napisał/a: | Od kiedy YAMATO robi wahacze proste do Galanta? |
http://sklep.intercars.co...sk=O&lang_id=PL
kokoksik - 03-04-2010, 19:57
Witam
Mam pytanie Trochę nie w temacie, ale szukajka nie pomogła a nowego tematu nie będę zakładał
Zmieniałem ostatnio koła na letnie i zauważyłem że jak złapałem koło i zaczołem nim ruszać na boli to ma luzy łożysko nie szumi
a i jeszcze jedno sie pojawiło się podczas jazdy powyżej 100km/h i puszczeniu gazu zaczyna się być słyszalny takie delikatne szczelanie (przypomina mi to dzwięk rozlecianego przegubu- tylko przy pełnym skręcie nic nie strzela oczywiście przy wolnej jeździe)
Co to może być
PS nawiązując do tematu mi również szykuje się wymiana wahaczy po zimie zaczęło wszystko hurczeć a najbardziej na wybojach
robertdg - 03-04-2010, 20:57
kokoksik, topierwsze to bedzie, luz na drążku albo końcówce drązka kierowniczego, w najgorszym wypadku na malownicy.
kokoksik - 07-04-2010, 19:56
problem rozwiązany przynajmniej częściowo
Aż wstyd się przyznać sczeszczenie to był wynik nie dokręconego koła
a luzy to łożysko (dziwne bo nie słychać go )
Tak czy siak pieniądze trzeba wydać
Sticker - 19-08-2010, 23:43
Czy ktoś wie od czego pasuje sworzeń wachacza prostego przedniej osi.
Bo są firmy regenerujące wachacze i wciskają tam jakieś sworznie.
Hugo - 19-08-2010, 23:58
Sticker napisał/a: | Czy ktoś wie od czego pasuje sworzeń wachacza prostego przedniej osi. | Od Poloneza.
Marcino - 26-11-2010, 22:51
florek napisał/a: | wahacze to fajnie regeneruja chlopaki w bytomiu, ja przynajmniej 2 lata smigam na zregenerowanych przez nich i poki co nic nie stuka a te najtansze z allegro nie wytrzymaly wczesniej roku. czyli chyba polskie rzemioslo lepsze od chinskiego |
A ile biorą za regeneracje i jak sie sz nimi kontaktować?
W szczecinie jest teraz cena 80zł za sworzeń,
Ja już nie mam siły kup[owac w Intercarsie np Yamato za 2stówki bo raz na rok jeden z nich wyminiam, na zmiane prawy i lewy. Od 2006 przez 80kkm zajedziłem juz po dwie sztuki, i teraz kolejna wymiana. Mysle o regeneracji więc. Bo mnie szrapneło w tym roku, 2xbanan, amorki przód, jeden sworzeń górnego, teraz dolny czeka. Aha i jeszcze jedno gumy na koncówkach drążków zmurszały i popękały.. czy warto wymieniać te gumy czy lepiej nowe koncowki drązków?
Pozdro
robertdg - 26-11-2010, 22:54
Marcino napisał/a: | czy warto wymieniać te gumy czy lepiej nowe koncowki drązków? | jeżeli popękały, to nie ma już co ich ratować poprzez nowe osłony, tylko najlepiej wymienić na nowe.
Hugo - 27-11-2010, 09:28
Marcino napisał/a: | gumy na koncówkach drążków zmurszały i popękały.. | Jakiego producenta?
marcinzam - 08-01-2011, 11:54
około rok temu wymieniłem wahacz gięty z przodu z firmy srl i guma sworznia nadaje się do wymiany, gdzie można kupić tą osłonę gumową ?
Krzyzak - 08-01-2011, 19:06
w serwisie hyundai najlepiej i najtaniej będzie - oczywiście w stosunku do jakości, jaką ta guma prezentuje
marcinzam - 08-01-2011, 19:37
a z jakiego modelu pasuje ta osłona ?
krzysztof.kj5 - 23-01-2011, 11:24
Witam szanownych mitsumaniaków. Przeglądam ten temat, jak i kilka innych na ten temat i wszyscy piszą że dolnych sworzni wahacza nie da się wymienić... jednak na stronie "iParts" są do kupienia po 40zł, a w opisie pisze oś przednia, na dole... W moim galu dolne sworznie lata świetności mają już za sobą a że w czasach kryzysu szukam oszczędności dla tego proszę kogoś obeznanego w temacie czy da się to wymienić???
robertdg - 23-01-2011, 11:26
krzysztof.kj5 napisał/a: | W moim galu dolne sworznie lata świetności mają już za sobą a że w czasach kryzysu szukam oszczędności dla tego proszę kogoś obeznanego w temacie czy da się to wymienić??? | Nie
|
|
|