To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarny diabeł GTI - czyli colt CA5A

mkm - 24-02-2010, 22:34

macia, a jak progi po zimie? Nie spekały?

edit: przeczytalem swoj post i jest troche niezrozumialy :P
Czy wyprofilowanie, laczenia dokladki progu z nadwoziem nie popekalo po zimie?

macia - 25-02-2010, 09:27

Nic złego się nie stało :) Jest jak być powinno - mało jeżdżony, śnieg ogarniany na bieżąco więc nie ma tematu :)
macia - 10-03-2010, 23:00

Z nowości - wczoraj czarnuch dostał nowy komplet rozrządu (wprawdzie Browar mówił, że wymieniany przez poprzedniego właściciela ale ja tam lubię mieć 100% pewności :lol: ), dwa nowe paseczki wieloklinowe i termostat. Przeczyszczona została też przepustnica, dzięki czemu znacznie lepiej się skubany zbiera i nie poszarpuje, co już mu się przytrafiało od czasu do czasu. W bagażniku zostały łączniki stabilizatora i górne mocowania amorków przód, bo póki co wymiana nie jest konieczna - poczekają na lepsze czasy :)

Uploaded with ImageShack.us

macia - 18-03-2010, 20:26

Dziś zauważyłem niepokojący objaw w czarnuchu. Coś sprzęgło zaczęło bardzo nisko brać :? I teraz czy się kończy, czy to jakaś mniejsza sprawa do szybkiego i taniego ogarnięcia. Zastanawiam się od czego zacząć sprawdzanie. Jakieś pomysły pany?
Maretzky85 - 18-03-2010, 20:58

Płyn w wysprzęgliku ? No i sam wysprzęglik :P
pawela - 18-03-2010, 21:23

Maretzky85 napisał/a:
Płyn w wysprzęgliku ? No i sam wysprzęglik :P
też bym od tego zaczął bo niemal każdy lubelski Colt wymaga dolewki DOTa co kilka miesięcy
Andrew - 18-03-2010, 21:25

pawela napisał/a:
też bym od tego zaczął bo niemal każdy lubelski Colt wymaga dolewki DOTa co kilka miesięcy
ewentualnie później spróbuj odpowietrzyć...
macia - 18-03-2010, 21:54

Tak też pomyślałem. Najpierw płyn, a potem - mam nadzieję, że nie - będziemy szukać ewentualnie dalej.
Andrew - 19-03-2010, 07:46

macia, mogło Ci się przypowietrzyć sprzęgło... Uzupełnij płyn przy okazji pobaw się odpowietrznikiem :D
londolut - 19-03-2010, 08:56

I kup zestaw naprawczy pompki sprzęgła - 10 zł zestaw gumek ( :P ) i będziesz miał jedną możliwość wyeliminowaną.
macia - 19-03-2010, 23:33

Heh, no to pany dziś w godzinach szczytu czarny postanowił na newralgicznym rondzie w centrum miasta powiedzieć papa wysprzęglikowi :P Nowy już zakupiony a jutro z rańca odbiór, mam nadzieję, że będzie znowu hulał :) Przy okazji - rozejrzę się za 2 szt. oponek letnich, bo czas na powrót do ludzkiego wyglądu. Może ktoś dysponuje 195/45/16 w dobrym stanie? No i kiera pewna na oku, na dniach się wyjaśni, czy da radę - pawela wie o co kaman :wink:
macia - 20-03-2010, 11:33

Dobra, w graciarni siedzi już nowy wysprzęglik i czarny znowu hula :) A płyn przypominał masełko, pewnie 100 lat nie wymieniany :P Teraz tylko kółka zmienić i sezon letni oficjalnie czas zacząć :finga:
macia - 25-03-2010, 09:07

Czarny już na letnich kółkach :lol: Nareszcie wygląda godnie :) A w drodze mały prezencik, też okrągły :lol:
pawela - 25-03-2010, 10:06

zapasowe? :D

EDIT: aaaa już wiem ; dobry zakup ;)

harpagan - 25-03-2010, 11:34

macia napisał/a:
Czarny już na letnich kółkach :lol: Nareszcie wygląda godnie :)

Też mam ten plan na dziś :)
macia napisał/a:
A w drodze mały prezencik, też okrągły :lol:

Sie pochwal !