Sigma/Diamante Ogólne - poszukuje ladnej sigmy:)
Slaw - 25-01-2012, 20:03
Trafne spostrzeżenie,czas najwyższy by dobre Sigmy zyskały na wartości
wojtas - 25-01-2012, 23:48
Moim zdaniem, mają jeszcze za mało latek by cena rosła powyżej dziesięciu tysięcy. Poczekajmy jeszcze troszkę tak koło trzydziestki zaczną nabierać wartości. A do tego wieku dotrwają tylko nieliczne egzemplarze.
Slaw - 26-01-2012, 20:48
to na razie tylko u nas taka niska cena ,w niemczech za 10 tys nie kupisz ładnej sigmy,tylko fuksem,300gt wystarczy nawet na ich ceny spojrzeć,jeszcze kilka lat a będą dużo droższe
wojtas - 26-01-2012, 23:37
Ja wiem... dzisiaj z rana przeglądałem mobile.de i znalazłem dwie sigmy godne uwagi za śmieszne 800 i 1000 €. Nie dziwie się, że ogłoszeń już niema...
zbyszek05 - 27-01-2012, 16:10
Tutaj chodzi o mentalność niektórych ludzi w Polsce... Samochody od naszych sąsiadów zawsze będą w ich oczach lepsze - mniej "wytłuczone ".Niestety ,to co u nas czasami pojawi się do sprzedaży to moge stwierdzić śmiało "trup" - do ceny ok.5000 tys.zł. Zresztą od 2007 r. kiedy to kupiłem swoją sigmę za 10700zł. - cena wyjściowa była 12500zł. nie zaobserwowałem więcej sztuk w sprzedazy niż ok. 20 szt w ciągu kwartału , ostatnio w sprzedazy oferowane jest mniej niz 10 modeli z czego 24 V to rzadkość - w manualu jak i w automacie a cenowo jest to kwota 2500- 5000 zł. Powyżej tej kwoty ludzie robią śmiech w oczy nie mówiąć już o magicznej cenie z 2007r. Oczywiście auta te są powybijane i trzeba w nie zainwestować grubą kasę albo dobić je do konca i sprzedać na złom - polak ma różne potrzeby ale nie ukrywajmy - sigmy z zachodu za 1000 euro to też złom z dużym przebiegiem - wystarczy zerknąć na fotki . Nietsety , to nie jest merc czy też audi z tego roku 93- 96 ale gdy spojrzeć na ceny zadbanych egzemplarzy z takim wyposażeniem i mocą silnika to tylko pozazdrościć - dam przykład że aby kupić ładną zadbaną bmw seri 7 z 93 roku z silnikiem 213 konnym to wydatek ok.10 000 zł. Sprawa się ma też z audi i mercedesem tej poj,silnika i wyposażeniem. Może gdy sigmy będą miały po 30 lat to osiągną cene 10 000zł, ale kto będzie w nie inwestował przez następne 10 lat użytkowania ?Osobiście wiem że to jest nituzinkowy samochód i dobrze "skrojony" z nudną sylwetką ale kupić zadbany egzemplarz nawet za 10000zł. jest wyzwanien bo tych aut nie ma .Szukam ładnego kombi od dłuższego czasu i nie mogę na nic trafić ...
Slaw - 27-01-2012, 18:57
za 800 i 1000 euro kupisz najwyżej 12v i to zazwyczaj w kombi,kup za tyle 24 i jeszcze z działającym ecs-em to pogratuluję fuksa,nie mówiąc o tym że do tego 1000 euro co jest prawie kwotą 5 tys złotych trzeba doliczyć transport i opłaty co daje koło następnych 5 tys. złotych no i na pewno inne wydatki bo wybacz ale igiełki to Ty za tyle nie kupisz no i jeszcze gaz jak ktoś chce to następne 3 tys,wiec moim zdaniem juz niedługo będą i u nas w cenie ale te dobre a nie zakatowane przez ludzi którzy podchodzą w ten sposób że kupił za 3 tys lub zamienił za golfa to ją zajechać i po co inwestować,są ludzie także forum którzy dbają i inwestują bo nie patrzą czy się opłaca tylko lubią swe auta i dbają. Wiek leci a one są dalej cackami i są tacy którzy chcą aby się toczył a jak przestanie to na allegro za 2 3 tys .Takie jest moje zdanie
wojtas - 28-01-2012, 00:40
Zbyszku może to ogłoszenie cię zainteresuje: Kombi
Sławku, Ja podałem tylko realne ceny egzemplarzy które już ze zdjęć wydawały się godne uwagi. Koszty sprowadzenia czy instalacji LPG to już inna sprawa. Zadbanych egzemplarzy "doinwestowanych" nie brakuje. Tylko nikt z Nas ich za bezcen nie odda. Inaczej ma się sprawa egzemplarzy kolekcjonerskich, które mają udokumentowaną historię i przebieg nie przekraczający kilku tysięcy kilometrów. Takie prawdopodobnie niedługo zaczną wypływać w odpowiednio wysokich cenach. Lecz Nasze zadbane, z przebiegami sięgającymi powyżej stu tysięcy kilometrów i z wieloma naprawami eksploatacyjnymi. Tak wysokie ceny osiągną gdy nas już tu nie będzie. Żeby nie było tak pesymistycznie dodam na koniec: pożyjemy zobaczymy
GóR3K - 29-01-2012, 16:11
wojtas021180 napisał/a: | Ja wiem... dzisiaj z rana przeglądałem mobile.de i znalazłem dwie sigmy godne uwagi za śmieszne 800 i 1000 €. Nie dziwie się, że ogłoszeń już niema... |
Sigma za 999 Euro z mobile.de weszła w moje posiadanie dokładnie od 27 Stycznia jesteśmy razem 1100km w jedną stronę ale było warto , aktualnie stoi u mechanika na wymianach i regulacjach powiem krótko:
Tych aut jest coraz mniej nawet za miedzą trudno o ładną sztukę
Pozdrawiam wszystkich
Tomek - 29-01-2012, 18:28
GóR3K, zasadnicze pytanie - 12v czy 24v ??
[ Dodano: 29-01-2012, 18:29 ]
ok, już widzę w twoim podpisie, że 12v
lukasz12 - 29-01-2012, 18:45
Kojarzę ja z ogłoszenia - to jest 12V EXE - mam identyczną (kolor i wersja). Mimo że to jest w sumie "golas" jak na Sigmę to jeździ się tym bardzo fajnie
GóR3K - 29-01-2012, 18:51
lukasz12 napisał/a: | Kojarzę ja z ogłoszenia - to jest 12V EXE - mam identyczną (kolor i wersja). Mimo że to jest w sumie "golas" jak na Sigmę to jeździ się tym bardzo fajnie |
Kolego a możesz mi przybliżyć dlaczego golas ?
sory za niewiedzę, ale raczkuje w temacie Sigm i co w ogóle oznacz wersja EXE i czym się różni od innych ? ?
Slaw - 29-01-2012, 19:36
miał na mysli to,że 12v mają mniejsze wyposażenie od 24v,nie ma w nich np.siedzeń elektrycznych z pamięcią i podgrzewania,brak ecs-u i kontroli trakcji,czterech kół skrętnych i skór
zbyszek05 - 29-01-2012, 20:48
...no i nie ma takich fajnych plastikowych dodatków na drzwiach oraz nakładek progów również plastikowych - taki dodatek fajny dostępny w 24V - podobne mają merce 124 i 190 po lifcie
angelos - 29-01-2012, 20:53
Slaw napisał/a: | miał na mysli to,że 12v mają mniejsze wyposażenie od 24v,nie ma w nich np.siedzeń elektrycznych z pamięcią i podgrzewania,brak ecs-u i kontroli trakcji,czterech kół skrętnych i skór |
i szyberdachu
Slaw - 29-01-2012, 21:38
nieliczne 12 miały szyber
|
|
|