Nasze Miśki - FTO LHD LPG
fj_mike - 04-05-2011, 11:44
Seichan napisał/a: | Przecież to już jakaś paranoja |
W rzeczy samej
rosomak1983 - 04-05-2011, 13:02
Bekna za to z nawiazka, mam nadzieje
I po co im było zaczynac z Seichan
Seichan - 04-05-2011, 13:13
Bo sama zacznę się siebie bać
Tu nie chodzi o to kto z kim zaczyna, tylko o najnormalniejszą - i jak widać najtrudniejszą do osiągnięcia - sprawiedliwość.
Jeśli ktoś wyrządził mi szkodę, to chcę żeby ta osoba, lub podmiot, który przyjął na siebie odpowiedzialność, naprawili szkodę albo zapłacili za przywrócenie uszkodzonej rzeczy do stanu poprzedniego. Zapłata odszkodowania ma być w pełnej wysokości, odpowiadającej rzeczywistym kosztom naprawy na oryginalnych częściach.
A w naszej sprawie wychodzi, że ostatni sprawiedliwy - Allianz, walczy z oszustami (sic!), tj. ze Sławkiem i panem z seata, którzy chcą wyłudzić odszkodowanie za uszkodzenia samochodów, które w ocenie ubezpieczyciela nie mogły powstać w takich warunkach.
I jeszcze ośmiela się straszyć odpowiedzialnością karną i złożeniem zawiadomienia do prokuratury.
Chore.
rosomak1983 napisał/a: | Bekna za to z nawiazka |
Z nawiązką może nie, ale koszty postępowania i koszty pełnomocnika - jak najbardziej
JCH - 04-05-2011, 20:30
Seichan napisał/a: | Tu nie chodzi o to kto z kim zaczyna, tylko o najnormalniejszą - i jak widać najtrudniejszą do osiągnięcia - sprawiedliwosc | Wiesz jak to jest z ta sprawiedliwoscia
Do Sadu sie po nia nie idzie do Sadu sie idzie po wyrok!
Seichan - 04-05-2011, 20:42
JCH napisał/a: | Wiesz jak to jest z ta sprawiedliwoscia
Do Sadu sie po nia nie idzie do Sadu sie idzie po wyrok! |
Sąd - sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie
_Slawek_ - 08-05-2011, 21:19
Jako że wiosna w pełni, to misio dostał nowe...
...nakrętki do starych felg
Nie wiedziałem, że aż tak bardzo widać różnicę między wysokością opon 205/55R16 a 205/50R16
fj_mike - 08-05-2011, 21:29
ehhh, pomacał bym
tomasek - 08-05-2011, 21:59
mike to dawaj do Lublina,albo poczekaj na Ogólnopolski,Sławek na pewno nim przyjedzie
_Slawek_ - 08-05-2011, 22:30
tomasek6 napisał/a: | mike to dawaj do Lublina,albo poczekaj na Ogólnopolski,Sławek na pewno nim przyjedzie |
Czy na pewno nim to nie obiecuję Do Wilkas też się nim wybieraliśmy ale jednak jakiś człowiek miał inną wizję i nas staranował 2 tyg. przed zlotem
Dlatego też w tym roku już od lipca fto nie będzie się ruszało poza swoje miejsce parkingowe
fj_mike - 08-05-2011, 22:36
Nie wiem do końca czy będę na ogólnopolskim, sytuacja mi się nieco skomplikowała
Ale kto wie, jak znam życie, jak nigdy nie jechałem do Lublina tak pewnie niedługo może być okazja
Seichan - 18-06-2011, 19:44
Miało się coś wyjaśnić, a jak to zwykle bywa - nadal nic nie wiadomo. Sąd zapomniał poinformować pełnomocnika Allianz o terminie i kolejne spotkanie we wrześniu
FTOrek - 19-06-2011, 14:48
Zabrać premię sądowi-nigdy już nie zapomni swoich obowiązków.
_Slawek_ - 07-07-2011, 20:26
Chciałem zostawić dotychczasowe felgi, ale chyba to jednak nie jest dobry pomysł i będę je musiał zmienić na węższe.. Zastanawiałem się dlaczego fto tak makabrycznie pływa w koleinach, chociaż szerokość opon niby jest taka sama jak w galantach - 205. W złomku i rekinie jest to praktycznie nieodczuwalne. To co widać już gołym okiem uznawałem za złudzenie optyczne Jednak miarka już nie kłamała... w rekinie wychodziła szerokość przy podłożu około 205mm, a we FTO już bliżej 230mm, także obecne felgi bardziej by pasowały do opon 215/225, a wolałbym jednak pozostać przy zalecanych 205/50(55)R16.
Może ktoś ma ochotę/potrzebę zamienić się z 6,5" na 7,5"?
Anonymous - 07-07-2011, 20:47
_Slawek_, może to raczej kwesta opony? bo masz różne i może w fto mają bardziej miękki bok...
_Slawek_ - 08-07-2011, 13:27
Derpin napisał/a: | _Slawek_, może to raczej kwesta opony? bo masz różne i może w fto mają bardziej miękki bok... |
Może... ale żeby aż taka różnica była? Wg tej stronki optymalna szerokość felgi dla tych opon to 6,5", a 7,5" to górna granica. Idealne do 7,5 były by opony 225/45R16 ale to już trochę zbyt szeroko, nie wspominając o cenach Nic to, felg innych nie mam, więc w miarę możliwości będzie trzeba zacząć od zmiany opon...
|
|
|