To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Outlander i LPG

13zbyszek13 - 31-05-2011, 08:44

cns80 napisał/a:
Pewnie obrzydliwy Cayenn Turbo też nie ma dynamiki ;) Każdy kupuje to co chce i go na to stać. Jakby mnie było stać na 5 aut i ich utrzymanie to bym sobie kupił. A że mnie nie stać to szukam jednego, które chociaż po części będzie miało zalety tych pięciu.

Sympatyczny kolego nie istnieje taki półśrodek jakiego ty szukasz.

cns80 - 31-05-2011, 09:19

13zbyszek13 napisał/a:
Sympatyczny kolego nie istnieje taki półśrodek jakiego ty szukasz.
Mylisz się kolego. Każdy na tej zasadzie wybiera, bo inaczej produkowaliby auta na indywidualne zamówienie. Ty też tak prawdopodobnie wybrałeś, bo kupiłeś auto pseudo terenowe, pseudo rodzinne, pseudo "duże bezpieczne", pseudo miejskie i pewnie Ci się podobało. W innej sytuacji kupiłbyś pewnie 4 inne samochody, ale ten prawdopodobnie połączył najważniejsze dla Ciebie cechy innych aut.
13zbyszek13 - 31-05-2011, 09:27

cns80 napisał/a:
Mylisz się kolego. Każdy na tej zasadzie wybiera, bo inaczej produkowaliby auta na indywidualne zamówienie. Ty też tak prawdopodobnie wybrałeś, bo kupiłeś auto pseudo terenowe, pseudo rodzinne, pseudo "duże bezpieczne", pseudo miejskie i pewnie Ci się podobało. W innej sytuacji kupiłbyś pewnie 4 inne samochody, ale ten prawdopodobnie połączył najważniejsze dla Ciebie cechy innych aut.

W zupełności nie zgadzam się z twoim autorytetem i skąd niby masz wiedzieć czego ja szukałem.
A skoro jesteś jasnowidzem to może kup sobie szklana kule kawałek szmaty /chustki na gorąca główkę i przepowiadaj przyszłość.

Hubeeert - 31-05-2011, 09:30

cns80 napisał/a:
kupiłeś auto pseudo terenowe
wiesz Patryk - odnoszę nieodparte wrażenie, że trollujesz dla samego trollowania. Ja widziałem gdzie outek poradził sobie bez problemów. Ty nie bardzo. Czym jest auto terenowe? Zmotą do bagna? Krazem?

Litości. Wszyscy bijący pianę. LPG do Outlandera - o tym miał być ten wątek a nie o pseudomadrych wywodach co wypada a co nie i jakie kto ma wrażenia. Obchodzą one mnie i pozostałych zainteresowanych kwestia LPG w równym stopniu co opady sniegu sprzed 6 lat. Konie tego OT, idźcie gdzieś indziej spamować.

cns80 - 31-05-2011, 09:36

Hubeeert napisał/a:
wiesz Patryk - odnoszę nieodparte wrażenie, że trollujesz dla samego trollowania.
Twój problem :)
Hubeeert napisał/a:
Ja widziałem gdzie outek poradził sobie bez problemów. Ty nie bardzo. Czym jest auto terenowe? Zmotą do bagna? Krazem?
Dokładnie o to mi chodziło. Tzn nie odmawiam Outkowi właściwości jezdnych w terenie, ale brak mu jeszcze paru funkcji do pełnej terenówki. Sam szukam czegoś podobnego. Nie wiedziałem że nazwanie Outka pseudoterenówką tak strasznie kogoś zaboli. Dla mnie koniec tematu, bo o LPG w outku mam swoje zdanie i jakoś nikt mnie tu nie przekonał do jego zmiany.
regon - 31-05-2011, 16:17

joachim69 napisał/a:
no przepraszam masz nawet 7 koni mniej niż ten nowy mivec w dieslu do tego to porażające przyspieszenia przy automacie

możemy sie pościgać, zmienisz zdanie o automacie i o łopatkach przy kierownicy :wink:

bastek - 31-05-2011, 21:10

cns80 napisał/a:
Sorry koledzy, bo może się mylę, ale odnoszę lekkie wrażenie (bardzo subiektywne odczucie) że niektórzy z Was uważają że kupując auto za tyle i tyle wstępuje się "na salony" i tu nie wszyscy mają wstęp (zwłaszcza LPG).

ależ tu masz rację ! w Lublinie do Plazy(galeria handlowa) z LPG nie wjedziesz- a plaza to współczesne salony....
lexus napisał/a:
No nie .Chyba 2x40 bo to taka promocja na dwie raty.
JCH napisał/a:
Nie ma to znaczenia.
Jest nowy, cena > 40 tys. Spełnia kryteria obciachowości

to mnie uspokoiliście. ja kupiłem lancera na 2 raty promocja taka, to też nie spełniam kryterium obciachowości :)

joachim69 - 01-06-2011, 15:41

regon napisał/a:
joachim69 napisał/a:
no przepraszam masz nawet 7 koni mniej niż ten nowy mivec w dieslu do tego to porażające przyspieszenia przy automacie

możemy sie pościgać, zmienisz zdanie o automacie i o łopatkach przy kierownicy :wink:
nie posiadam tego nowego silnika diesla produkcji Mitsu tylko stare hdi ,niemniej jednak patrząc na dane katalogowe, które nie biorą się z fusów automat przyspiesza o ponad sekundę wolniej niż manual co przy obecnie produkowanych dwu sprzegłówkach jest kiepskim wynikiem
niemniej na jakiś mały wyścig jestem chętny z tym że jak mam program u siebie i możesz zmienić zdanie na temat swojej "szybkiej " benzyny

mitsu00 - 01-06-2011, 19:19

joachim69 napisał/a:

nie posiadam tego nowego silnika diesla produkcji Mitsu tylko stare hdi ,niemniej jednak patrząc na dane katalogowe, które nie biorą się z fusów automat przyspiesza o ponad sekundę wolniej niż manual co przy obecnie produkowanych dwu sprzegłówkach jest kiepskim wynikiem
Jezdzilem wszystkimi, tzn i benzynami 3.0, 2,4, dizlami, 2.0; 2.2 w manualu i z TC-SST i w koncu nowym 2.2 MIVEC. Najlepiej z tych wszystkich chodzi nowy MIVEC w dizlu. Co do porownania HDI w manualu i z automatem, to roznica w przyspieszeniu i w elastycznosci jest jeszcze bardziej odczuwalna w realu niz na papierze. Wygoda z automatem jest nieziemska, ale nie kupilbym tej skrzyni do tego silnika. W MIVECU pasowalaby o wiele lepiej.
joachim69 - 01-06-2011, 20:06

pisałem o skrzyni CVT która przypomina mi jazdę skuterem , nie jechałem co prawda Outlanderem ale Audi z taką skrzynią i zdecydowanie wolę PDK albo DKG ,które nie są klasycznymi automatami
regon - 01-06-2011, 22:10

joachim69 napisał/a:
że jak mam program u siebie i możesz zmienić

a świstak siedzi i zawija te sreberka, wgraj jeszcze parę map to może ruszy z miejsca

joachim69 - 02-06-2011, 00:38

widzę że 11s do 100 robi z Twojego samochodu prawdziwą rakietę :lol: :lol:
13zbyszek13 - 02-06-2011, 08:46

joachim69 napisał/a:
widzę że 11s do 100 robi z Twojego samochodu prawdziwą rakietę :lol: :lol:

Jak już pisałem wcześniej pomyliły ci się segmenty aut.
Chyba że podoba ci się ten segment a chciałbyś rakietę to musisz zakupić coś ze stanów z tego segmentu aut tylko z motorem co najmniej 6 litrów w benzynie.

borsak1 - 02-06-2011, 13:07

Cytat:
Jezdzilem wszystkimi, tzn i benzynami 3.0, 2,4, dizlami, 2.0; 2.2 w manualu i z TC-SST i w koncu nowym 2.2 MIVEC. Najlepiej z tych wszystkich chodzi nowy MIVEC w dizlu.

I krótko podsumowana została debata na temat silników. Ja ze swojej strony mogę dodać że ścigałem poprzednim dieslem oraz benzynką w automacie i szczerze różnica w tzw. elastyczności silnika jest ogromna na korzyśc diesla w MIVEC. Póki ktoś się tym nie przeleci nie będzie miał pojęcia o czym pisze. Wracamy do tematu PANOWIE

regon - 02-06-2011, 16:05

joachim69 napisał/a:
widzę że 11s do 100 robi z Twojego samochodu prawdziwą rakietę

nie, robi SUV-a z ok przyśpieszeniem. Zmień autko na F1.