To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.

Maciek6778 - 04-05-2012, 16:52

Witam:)
Silverrr - Spoko, że się stronka przyda:)
Z tym zdaniem chodzi o to, że lampy pasują do modeli z normalnymi żarówkami, bez fabrycznych xenonów. Do podłączeń fabrycznych xenonów nie podejdą.
Przesyłka to długa historia, do mnie doszły przez bazę wojskową w Afganistanie:), ale proponuję do nich napisać. Powinni pomóc i zgodzić się na wysyłkę do PL. Mnie w każdym razie wszystko kosztowało niecałe 70$.
Pozdrowionka!

Silverrr - 04-05-2012, 20:53

Maciek6778 napisał/a:
Do podłączeń fabrycznych xenonów nie podejdą.

I to właśnie chciałem wiedzieć bo nie mam xenków :) Dzięki :)

Maciek6778 napisał/a:
Mnie w każdym razie wszystko kosztowało niecałe 70$.

Rozbój w biały dzień...

mjsystem - 04-05-2012, 21:00

Maciek6778 napisał/a:
Było sporo kombinowania z przesyłkami i długo na nie czekałem, ale są!
Jeśli chodzi o stożek to jest to zestawik robiony typowo pod Lancera, więc powinno być ok. Na razie mam go chwilkę (zakładałem w zeszłym tygodniu) i dźwięk na pewno jest miły dla ucha, a ponoć podnosi też troszkę moc (niewiele;)).
Jak chwilę pojeżdżę to dam znać jak się sprawuje. Silnik 1.8, bez rockforda.

Maciek, podświetlenie na czerwono interioru - super. Pomysł godny uwagi. Co do lamp... hmmm jak dla mnie super, ale homologacja musi być. Ogólnie auto super. Fajnie się patrzy :lol:

Maciek6778 - 04-05-2012, 21:15

Silverrr - jak nie masz xenonów to podejdzie na 100%, don't worry:)
Przesyłka droga, wiem.. Ale z drugiej strony pomyślałem sobie tak: będę miał coś naprawdę innego, a raczej nieprędko ktoś sprowadzi te lampy do Polski, więc zdecydowałem się.

mjsystem - Dziękuję:) miło słyszeć! Wiem, że homologacja itp., ale cóż mam powiedzieć? Skusiłem się bo mi się baaardzo spodobały:)
Podświetlenie to naprawdę niski koszt: cztery kawałki ledów po około 40cm, trochę kabelka i pstryczek, który zamontowałem tutaj:

http://www.flickr.com/pho.../in/photostream

+ godzinka roboty:)

mjsystem - 05-05-2012, 10:14

Maciek6778 napisał/a:
mjsystem - Dziękuję:) miło słyszeć! Wiem, że homologacja itp., ale cóż mam powiedzieć? Skusiłem się bo mi się baaardzo spodobały:)
Podświetlenie to naprawdę niski koszt: cztery kawałki ledów po około 40cm, trochę kabelka i pstryczek, który zamontowałem tutaj:

Zamiast pstyczka znajdź elektryka od mitsu to same sie będą załączać(jak masz czujnik zmierzchu).

gzesiolek - 05-05-2012, 11:27

mjsystem, a Ty bys chcial zeby Ci sie pod nogami swiecilo non stop po zmroku?
Raczej nie pod czujnik zmierzchu, ale pod lampke oswietlajaca wnetrze... a reczny pstryczek gdy chce samo podswietlenie pod nogi wlaczyc... generalnie mniej swiecace i nieco mniej czerwone sam bym zalozyl... ze wzgledow praktycznych... i do schowka tez...

Maciek6778 - 05-05-2012, 12:46

mjsystem, niestety nie mam czujnika zmierzchu, ale tak jak pisze gzesiolek nie chciałbym, aby świeciło się to non stop. Wolę sam kontrolować kiedy włączam:) Pod lampkę oświetlającą wnętrze też byłoby ok, a ze schowkiem bardzo fajny pomysł, coś pokombinuję bo jadąc np. w nocy takie światełko by się tam przydało..
gzesiolek - światło nie jest jakoś rażące czy mocne, jest w sam raz. Mogło tak wyjść na fotce bo robiłem bez lampy i z dłuższym czasem naświetlania.

mjsystem - 05-05-2012, 18:05

gzesiolek napisał/a:
mjsystem, a Ty bys chcial zeby Ci sie pod nogami swiecilo non stop po zmroku?
Raczej nie pod czujnik zmierzchu, ale pod lampke oswietlajaca wnetrze... a reczny pstryczek gdy chce samo podswietlenie pod nogi wlaczyc... generalnie mniej swiecace i nieco mniej czerwone sam bym zalozyl... ze wzgledow praktycznych... i do schowka tez...

Maciek6778 napisał/a:
mjsystem, niestety nie mam czujnika zmierzchu, ale tak jak pisze gzesiolek nie chciałbym, aby świeciło się to non stop. Wolę sam kontrolować kiedy włączam:) Pod lampkę oświetlającą wnętrze też byłoby ok, a ze schowkiem bardzo fajny pomysł, coś pokombinuję bo jadąc np. w nocy takie światełko by się tam przydało..
gzesiolek - światło nie jest jakoś rażące czy mocne, jest w sam raz. Mogło tak wyjść na fotce bo robiłem bez lampy i z dłuższym czasem naświetlania.

Aj tam, aj tam, źle przeczytałem. Ja pisałem o ledach na swiatła dzienne :mrgreen: a chodziło o podświetlenie wnętrza. Wybaczcie staremu chłopu :twisted:
Rzeczywiście wtedy pstryczek lub z wewnętznym oswietleniem. :mrgreen:

maciej79 - 06-05-2012, 12:45

mjsystem napisał/a:
bombel18018 napisał/a:
witam Panowiee. przepraszam ze tyle czasu mnie nie byloo no aleee tak jakos wyszlo:) ponizej linki do zdjęć autka po obnizeniu gwintem przerobce przodu oraz zdjecia z dyfuzorem. postaram sie wrzucic jakies lepsze zdjecia dyfuzora na czasie:)

Gratki pomysłu i wykonania. Napisz, proszę, jakiej firmy wykorzystałeś dyfuzor i jak go mocowałeś. Wielu z nas chce tak zrobić, a każdy pomysł, wiedza i doświadczenie na wagę złota. :)

Ja tez jestem bardzo ciekaw :P

[ Dodano: 07-05-2012, 22:12 ]
Czesc. Pytalem o dyfuzor do SB w firmie Wojtmar. Za dwa tygodnie mozna sie o niego dowiadywac :) . Czy montowal ktos z was na boku podkladke pod tablice od nich?

Maciek6778 - 07-05-2012, 22:38

[ Dodano: 07-05-2012, 22:12 ]
Czesc. Pytalem o dyfuzor do SB w firmie Wojtmar. Za dwa tygodnie mozna sie o niego dowiadywac :) . Czy montowal ktos z was na boku podkladke pod tablice od nich?[/quote]

Ja mam zamontowaną tą od nich. Te wgłębienia na śrubki itp. w podkładce są dość cienkie, ja dodatkowo wokół całej podkładki przejechałem silkaflexem (jest naprawdę mocny!), później jeszcze poprawiłem na zasadzie "kosmetyki".. Wygląda już elegancko, ale wymaga trochę czasu na montaż.
P.S. Dookoła okleiłem ją czarną matową folią bo jakość plastiku jest taka sobie, ale to kwestia gustu.

maniax86 - 07-05-2012, 22:43

hmmm a czy dyfuzor zasłania jakoś skutecznie tłumik?? niestety jest bardzo widoczny w sedanie i w połączeniu z nalotami rdzy fatalnie to wygląda.... i kombinuje czym by go zasłonić.....
Maciek6778 - 07-05-2012, 23:22

maciej79 napisał/a:
Maciek6778 czy moglbys zrobic jakies foty tego dyfuzora z mniejszej odleglosci? :)

Pisałem o podkładce pod tablicę. Dyfuzora nie mam od nich, zamontowałem oryginalną dokładkę spojlera tylnego. Jak chcesz fotki tablicy daj tylko znać:)

maciej79 - 07-05-2012, 23:25

Maciek6778 napisał/a:
maciej79 napisał/a:
Maciek6778 czy moglbys zrobic jakies foty tego dyfuzora z mniejszej odleglosci? :)

Pisałem o podkładce pod tablicę. Dyfuzora nie mam od nich, zamontowałem oryginalną dokładkę spojlera tylnego. Jak chcesz fotki tablicy daj tylko znać:)

Tak juz wiem :D pomieszalo mi sie :D gdybys mial chwile zeby zrobic jakies fotki to poprosze :D , zamowilem u nich podkladke i boczne "wloty"

Maciek6778 - 07-05-2012, 23:37

Boczne wloty też mam od nich. Montowałem je tak jak podkładkę pod tablicę, klejenie "na dwa razy", ale tak trzeba, żeby dobrze wyszło. Podeślij mi maila na priva to jutro postaram się podesłać Ci te fotki:)
simij - 09-05-2012, 10:48

Maciek6778 napisał/a:
Boczne wloty też mam od nich. Montowałem je tak jak podkładkę pod tablicę, klejenie "na dwa razy", ale tak trzeba, żeby dobrze wyszło. Podeślij mi maila na priva to jutro postaram się podesłać Ci te fotki:)

Wlasnie bocznych wlotow wszedzie szukalem. Znalazlem na jakis australijskich stronkach ale z przesylka to wyszla by jakas astronomiczna suma. Mozesz powiedziec ile zaplaciles za boczne wloty? Moglbys mi tez podeslac jakies fotki na maila jak to z bliska wyglada?

Z gory dzieki!