[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Wyświetlacz wielofunkcyjny (licznik) - Lancer CYxA
Golotheman - 18-12-2015, 22:53
brylekVFR, dzieki, nalezy Ci sie pochwala. Duzo wniosles do tego watku. Ja szukalem zegarow, a w sumie pojawiaja sie tez jako liczniki. Popytam sprzedawcow i moze kupie. Kiepski miesiac na mody pod wzgledem finansowym
grzesiopol - 19-12-2015, 19:17
u tego sprzedawcy i ja brałem, sprzedawca przynajmniej wie co sprzedaje, udziela odpowiedzi czy pasuje.
ard0 - 21-02-2016, 19:55 Temat postu: [CY3A 1.8] problem z licznikiem kilometrów Witam
Od wczoraj jestem posiadaczem lancera
Niestety nie zauważyłem ( dopiero zauważyłem przy powrocie do domu) że nie rośnie wskazanie licznika kilometrów tego głównego - ten do jazdy dziennej rośnie a główny stoi w miejscu? jak to naprawić?
tyku - 21-02-2016, 20:07
ard0 napisał/a: | nie rośnie wskazanie licznika kilometrów tego głównego | Do wymiany licznik (daje to do myślenia , czyli nie udana korekta). Kup sobie z ASXa kolorowy.
megauchuch - 24-02-2016, 01:47
Cześć
Napisałeś, że 8100B801 "kolor, z języka rosyjskiego?"
O co chodzi?
Dziś mi doszedł licznik jeszcze go nie montowałem - mam na nim właśnie te numery.
Czy będę miał problem ze zmianą języka?
brylekVFR - 24-02-2016, 05:53
Nie wiem i nie mam pojęcia, to są nr jakie znalazłem kolorowymi wyświetlaczem. Coś tam pisali ze chyba są problemy z językami, tzn. że w europejskich włączyć rosyjski. Jak w druga stronę to zagadka, ale obawiam się ze tez może być problem. Jak zamontujesz to pobawić się, może Tokyo poradzi coś jak się nie będzie dało.
megauchuch - 24-02-2016, 10:37
tyku, co myślisz?
[ Dodano: 24-02-2016, 10:48 ]
Sprzedajacy odpisał : " NUMERKI, CYFERKI - NIE MA ŻADNEJ RÓŻNICY "
tyku - 24-02-2016, 11:12
megauchuch napisał/a: | tyku, co myślisz? | Nie powinno być problemu, jeżeli licznik jest w oryginale tzn. nie był zmieniany stan licznika, a jak był, to zrobiony fachowo. Wydaje mi się, że licznik można uwalić przez źle wykonaną korektę.
megauchuch, Dowiesz się wszystkiego po podłączeniu. Oczywiście napisz jaki jest efekt.
brylekVFR - 24-02-2016, 12:15
Teraz jestem w pracy, ale w domu poszukam tematu z rosyjskiego forum na temat języka w liczniku.
megauchuch - 24-02-2016, 13:56
ja też chce to zrobić profesjonalnie, i korektę chce również zrobić do stanu rzeczywistego samochodu i do stanu starego licznika - bez żadnego wałowaniu i oszustw.
Jedyne czego się dowiedziałem w serwisie na początku rozmowy - to to, że nr vin jest przypisany do licznika i że z tym mogą być problemy - prawda czy fałsz ?
tyku - 24-02-2016, 15:06
megauchuch napisał/a: | nr vin jest przypisany do licznika | Prawda.
Po podłączeniu pod MUT będzie widoczny VIN licznika, ale żadnych problemów do dzisiaj nie uświadczyłem (dwie zmiany licznika).
brylekVFR - 24-02-2016, 15:17
Tu masz temat z którego korzystałem:
http://www.cp-club.ru/sho...p?t=630&page=13
Może znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie,
grzesiopol - 24-02-2016, 19:45
megauchuch napisał/a: | O co chodzi?
Dziś mi doszedł licznik jeszcze go nie montowałem - mam na nim właśnie te numery. | 8100B801 - Цветная, с русским языком. licznik kolorowy z jezykiem rosyjskim, czyli dostępny jest język rosyjski.
Ogólnie w liczniku dostępne sa następujące jezyki: Japoński, Angielski, Niemiecki, Francuski, Hiszpański, Włoski i tyle.
megauchuch napisał/a: | Czy będę miał problem ze zmianą języka? |
brylekVFR napisał/a: | Jak w druga stronę to zagadka, ale obawiam się ze tez może być problem. | zmiana języka jest dostępna w menu licznika, w instrukcji polskiej do Lancera język rosyjski nie jest co prawda ujęty ale pewnie w Lancerach na rynek rosyjski pewnie był dogrywany lub był wgrywany w fabryce przy zamówieniach do rosyjskich dealerów. Z tego co zauwazyłem to po dłuższym odłaczeniu licznika wraca on do ustawień domyślnych, oprócz stanu licznika, pytanie tylko czy język rosyjski jest domyślnym czy angielski jak w wersjach europejskich. Jak domyślny jest rosyjski to zawsze będzie wracać do rosyjskiego po odłączeniu akumulatora na dłużej, bo wtedy resetują się ustawienia.
megauchuch u mnie z licznikiem też nie ma żadnych problemów nabija kilometry od stanu w jakim był. A stan licznika - po prostu po załozeniu nie robiłem korekty bo w serwisie jest to nie możliwe a u innych sie bałem.
megauchuch - 24-02-2016, 23:08
Dam znać po założeniu w poniedziałek jak potoczyły się sprawy na razie dziękuje za dotychczasową pomoc
[ Dodano: 24-02-2016, 23:31 ]
grzesiopol, a powiedz mi czy jest jakaś różnica w licznikach które są do skrzyni manualnej bądź automatycznej?
[ Dodano: 25-02-2016, 00:52 ]
Dodatkowo dla Wszystkich którzy będą w przyszłości wymieniać licznik, przetłumaczyłem instrukcje obsługi i załączyłem do niej zdjęcia.
Link z mojego dysku google dostępny dla Wszystkich:
https://drive.google.com/file/d/0B4NA237YK-Y5ZEVYd29oRnNaUDBLemEzZEs2bWh3ODFwZEdZ/view?usp=sharing
brylekVFR - 25-02-2016, 07:45
Nie, liczniki powinny być w tym przypadku uniwersalne. Manual nie będzie wyświetlał biegu. Język to faktycznie, może byś tylko dołożymy rosyjski w menu.
|
|
|