Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka
Anonymous - 17-05-2012, 22:44
oj tam sie psuje, przy przebiegu 201 tys można to zaliczyć do nieuniknionej eksploatacji.
Marcin-Krak - 17-05-2012, 22:55
Derpin napisał/a: | oj tam sie psuje, przy przebiegu 201 tys można to zaliczyć do nieuniknionej eksploatacji. |
Tak by było w Galu, to jest Alfa
Rafal_Szczecin - 18-05-2012, 11:34
Derpin napisał/a: | jutro akcja wymiany węża od klimy, i być może nabicie jeżeli się uda |
udalo sie
ciesz sie chlodem
Anonymous - 19-05-2012, 21:18
Mam do dyspozycji Fiata Cromę z silnikiem 2.4 JTD o mocy 200 KM i automacie. Wszystko ładnie pracuję. Spalanie średnie z całego poprzedniego roku użytkowania to 7.4l/100km. Więc według mnie nie jest to duże zużycie paliwa jak na tak duże i ciężkie auto. Ponadto klimatyzacja u mnie hula praktycznie przez 7 miesięcy w roku i do tego jest jeszcze ogrzewanie postojowe z którego korzystam praktycznie przez 5-6 miesięcy w roku.
Toczka w toczkę taki sam model współpracownika spala już prawie 9l/100km. Ale bądźmy szczerzy. Jak ktoś nie umie jeździć to zawsze spalanie będzie potężne.
Xsystoff - 20-05-2012, 19:32
Cichanos napisał/a: |
Toczka w toczkę taki sam model współpracownika spala już prawie 9l/100km. Ale bądźmy szczerzy. Jak ktoś nie umie jeździć to zawsze spalanie będzie potężne. |
Albo jak ktos czerpie przyjemnosc z 200hp zamiast kisic weza w kieszeni na 1l w ta czy w tamta.
Anonymous - 22-05-2012, 21:24
Właśnie problem w tym że nie.
Przykład z wczoraj. Obaj jechaliśmy do Bydgoszczy na dwa samochody. Wyjechaliśmy razem. A ja na miejscu zameldowałem się szybciej o grubo ponad kwadrans ze zużyciem 6.7l/100km a on ze spalaniem 8.3l/100km. Jechaliśmy tą samą drogą.
Po prostu trzeba umieć jeździć inaczej tego nie jestem w stanie wytłumaczyć.
Czas przejazdu z płd. Wrocławia do Bydgoszczy wschodniej, wyszedł mi średni ponieważ wyjechałem o 3.00 a na bramie zameldowałem się o 7.46.
W Alfach podoba mi się przód i te zegary w tubusach Te rzeczy robią klimat.
Derpin nie koroduje Ci wydech ?
Anonymous - 22-05-2012, 21:32
Cichanos napisał/a: | Derpin nie koroduje Ci wydech ? |
dziur nie ma, wszystkie elementy jeszcze w org, powierzchowna korozja jak najbardziej.
nie znalazłem również info żeby ktoś wymieniał już z tego powodu jakiś element układu.
Fragu - 23-05-2012, 08:50
Kozak maszyna
Podobno nie można się uważać za prawdziwego fana motoryzacji nie mając alfy.
Stereotypów krąży milion, ale to już zupełnie inne auto niż alfy sprzed 15 lat Niech się sprawuję tak dobrze jak wygląda
_Slawek_ - 28-05-2012, 14:03
Dominik, MOTOR aktualny sobie zakup. Alfę Twą wychwalają
"Najlepszy model tej marki od niepamiętnych lat" itp.
Anonymous - 30-05-2012, 11:55
Fragu napisał/a: | Kozak maszyna |
dzięki
_Slawek_ napisał/a: | Dominik, MOTOR aktualny sobie zakup. Alfę Twą wychwalają |
a zgadza się
artykuł ogólnie ok, ze swojej strony nie zgadzam się tylko zupełnie z korozją, jeżeli występuje to musi to być auto po nie udanej naprawie blacharskiej, do tego podanie jako wadę wysokich przebiegu dieasli jest robieniem czytelnikom wody z mózgu, bo jakie przebiegi mają mieć niby dieasle ? potem szuka taki kowalski 10cio letniego dieasla z przebiegiem 140 tys do tego wielowachacz to zawieszenie skomplikowane i też wada a które auto w tej klasie nie ma takiego zawieszenia ? a przyciski na kierownicy są średniej jakości dziwne że autor artykułu nie zauważył że jest tylko jedno miejsce na napoje, a gdy podłączymy ładowarkę to nie wstawimy tam już żadnego napoju
Fragu - 30-05-2012, 14:20
Derpin napisał/a: | a które auto w tej klasie nie ma takiego zawieszenia |
z przodu? np passat
Xsystoff - 30-05-2012, 15:04
Fragu napisał/a: |
z przodu? np passat |
Passat od prawie 20 lat ma wielowahacz.
Motory czy AŚ to gazeta dla zywklego kowalskiego, ktory wzdycha do Passata czy Octavi, ja bym tego nie czytal szkoda nerwow
danino88 - 30-05-2012, 18:26
Cytat: | ja bym tego nie czytal szkoda nerwow |
Dokładnie
Marcin-Krak - 30-05-2012, 18:57
Xsystoff napisał/a: | Motory czy AŚ to gazeta dla zywklego kowalskiego |
Akurat tu bym się nie zgodził
Nie wiem jak teraz, ale Motor był w swych opiniach obiektywny i potrafili VW zjechać, a i pochwalić Mitsu.
Za artykuł o CJ-tce kiedyś nawet im posłałem maila z pochwałami i malutkimi uwagami za rzetelny artykuł.
Teraz nie czytam więc nie wiem jak jest.
macia - 30-05-2012, 20:51
A teraz coś z zupełnie innej beczki: nie znam włoskiego ale wydaje mi się, że rodzajniki w temacie są użyte byle jak Jak już to bella italiana ewentualnie bello italiano chyba powinno być? No chyba, że się mylę, to przepraszam autora wątku
|
|
|