To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka

Anonymous - 17-05-2012, 22:44

oj tam sie psuje, przy przebiegu 201 tys można to zaliczyć do nieuniknionej eksploatacji. 8)
Marcin-Krak - 17-05-2012, 22:55

Derpin napisał/a:
oj tam sie psuje, przy przebiegu 201 tys można to zaliczyć do nieuniknionej eksploatacji. 8)

Tak by było w Galu, to jest Alfa :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 18-05-2012, 11:34

Derpin napisał/a:
jutro akcja wymiany węża od klimy, i być może nabicie jeżeli się uda

udalo sie :P

ciesz sie chlodem :twisted:

Anonymous - 19-05-2012, 21:18

Mam do dyspozycji Fiata Cromę z silnikiem 2.4 JTD o mocy 200 KM i automacie. Wszystko ładnie pracuję. Spalanie średnie z całego poprzedniego roku użytkowania to 7.4l/100km. Więc według mnie nie jest to duże zużycie paliwa jak na tak duże i ciężkie auto. Ponadto klimatyzacja u mnie hula praktycznie przez 7 miesięcy w roku i do tego jest jeszcze ogrzewanie postojowe z którego korzystam praktycznie przez 5-6 miesięcy w roku.
Toczka w toczkę taki sam model współpracownika spala już prawie 9l/100km. Ale bądźmy szczerzy. Jak ktoś nie umie jeździć to zawsze spalanie będzie potężne.

Xsystoff - 20-05-2012, 19:32

Cichanos napisał/a:

Toczka w toczkę taki sam model współpracownika spala już prawie 9l/100km. Ale bądźmy szczerzy. Jak ktoś nie umie jeździć to zawsze spalanie będzie potężne.

Albo jak ktos czerpie przyjemnosc z 200hp zamiast kisic weza w kieszeni na 1l w ta czy w tamta.

Anonymous - 22-05-2012, 21:24

Właśnie problem w tym że nie.
Przykład z wczoraj. Obaj jechaliśmy do Bydgoszczy na dwa samochody. Wyjechaliśmy razem. A ja na miejscu zameldowałem się szybciej o grubo ponad kwadrans ze zużyciem 6.7l/100km a on ze spalaniem 8.3l/100km. Jechaliśmy tą samą drogą.
Po prostu trzeba umieć jeździć inaczej tego nie jestem w stanie wytłumaczyć.
Czas przejazdu z płd. Wrocławia do Bydgoszczy wschodniej, wyszedł mi średni ponieważ wyjechałem o 3.00 a na bramie zameldowałem się o 7.46.

W Alfach podoba mi się przód i te zegary w tubusach :) Te rzeczy robią klimat.
Derpin nie koroduje Ci wydech ?

Anonymous - 22-05-2012, 21:32

Cichanos napisał/a:
Derpin nie koroduje Ci wydech ?

dziur nie ma, wszystkie elementy jeszcze w org, powierzchowna korozja jak najbardziej.
nie znalazłem również info żeby ktoś wymieniał już z tego powodu jakiś element układu.

Fragu - 23-05-2012, 08:50

Kozak maszyna :)
Podobno nie można się uważać za prawdziwego fana motoryzacji nie mając alfy.
Stereotypów krąży milion, ale to już zupełnie inne auto niż alfy sprzed 15 lat :) Niech się sprawuję tak dobrze jak wygląda :lol:

_Slawek_ - 28-05-2012, 14:03

Dominik, MOTOR aktualny sobie zakup. Alfę Twą wychwalają ;)
"Najlepszy model tej marki od niepamiętnych lat" itp. :)

Anonymous - 30-05-2012, 11:55

Fragu napisał/a:
Kozak maszyna :)

dzięki :)

_Slawek_ napisał/a:
Dominik, MOTOR aktualny sobie zakup. Alfę Twą wychwalają ;)

a zgadza się :)

artykuł ogólnie ok, ze swojej strony nie zgadzam się tylko zupełnie z korozją, jeżeli występuje to musi to być auto po nie udanej naprawie blacharskiej, do tego podanie jako wadę wysokich przebiegu dieasli jest robieniem czytelnikom wody z mózgu, bo jakie przebiegi mają mieć niby dieasle ? :roll: potem szuka taki kowalski 10cio letniego dieasla z przebiegiem 140 tys :badgrin: do tego wielowachacz to zawieszenie skomplikowane i też wada :lol: a które auto w tej klasie nie ma takiego zawieszenia ? a przyciski na kierownicy są średniej jakości :P dziwne że autor artykułu nie zauważył że jest tylko jedno miejsce na napoje, a gdy podłączymy ładowarkę to nie wstawimy tam już żadnego napoju :P

Fragu - 30-05-2012, 14:20

Derpin napisał/a:
a które auto w tej klasie nie ma takiego zawieszenia

z przodu? np passat :P

Xsystoff - 30-05-2012, 15:04

Fragu napisał/a:

z przodu? np passat :P

Passat od prawie 20 lat ma wielowahacz.

Motory czy AŚ to gazeta dla zywklego kowalskiego, ktory wzdycha do Passata czy Octavi, ja bym tego nie czytal szkoda nerwow ;)

danino88 - 30-05-2012, 18:26

Cytat:
ja bym tego nie czytal szkoda nerwow

Dokładnie ;)

Marcin-Krak - 30-05-2012, 18:57

Xsystoff napisał/a:
Motory czy AŚ to gazeta dla zywklego kowalskiego

Akurat tu bym się nie zgodził :P
Nie wiem jak teraz, ale Motor był w swych opiniach obiektywny i potrafili VW zjechać, a i pochwalić Mitsu.
Za artykuł o CJ-tce kiedyś nawet im posłałem maila z pochwałami i malutkimi uwagami za rzetelny artykuł.
Teraz nie czytam więc nie wiem jak jest.

macia - 30-05-2012, 20:51

A teraz coś z zupełnie innej beczki: nie znam włoskiego ale wydaje mi się, że rodzajniki w temacie są użyte byle jak :P Jak już to bella italiana ewentualnie bello italiano chyba powinno być? No chyba, że się mylę, to przepraszam autora wątku :P