To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Auta związane z literą "F"

Fragu - 04-07-2016, 14:09

Teraz to została tylko mierna oferta silników ;p

Mój sąsiad ma Espace, drugi miał miesiąc Espace i ja mówię stanowcze NIE.

Laguna 3 to jednak już nowsza konstrukcja...i na takie auto to bym się skusił.

eremita - 04-07-2016, 14:54

Z tym niszczeniem nie ma co przesadzać ja scenica mam od 112 tys teraz ma 175 i jedyne co znika w oczach to gałka zmiany biegów :?
Cała reszta wydaje mi się ze się nie zmieniła :)

deejay - 04-07-2016, 16:37

Fragu napisał/a:
Laguna 3 to jednak już nowsza konstrukcja...i na takie auto to bym się skusił.

I 4WS :P

Krzyzak - 07-08-2016, 22:04

deejay napisał/a:
Darek przepustnica do czyszczenia , przy okazji demontażu kolektora .
deejay napisał/a:
Zdemontuj kolektor ssący to jest 20 min roboty i wszystko będzie jasne
no właśnie próbowałem to zrobić... hmmm - po godzinie się poddałem i nie wyczyściłem...
odkręciłem 5 śrub z przodu tego plastikowego kolektora
zdjąłem linkę gazu
zdjąłem wtyczkę z jakiegoś czujnika od przodu oraz z jakiegoś na górze kolektora
zdjąłem nawet część doprowadzającą powietrze wraz z obudową filtra
potem odkręciłem 2 śruby z tyłu kolektora
następnie wyjąłem nawet wszystkie cewki zapłonowe
dalej coś go trzyma na przepustnicy... nie chcę niczego zniszczyć i ciągnąć z dużą siłą.. przesuwa się może o 1 cm i nic...

deejay - 07-08-2016, 22:22

Krzyzak napisał/a:
dalej coś go trzyma na przepustnicy... nie chcę niczego zniszczyć i ciągnąć z dużą siłą.. przesuwa się może o 1 cm i nic...

Z góry kolektor koło przepustnicy trzymają dwie szpilki na nasadkę TORX E6 , sa dosyć długie ok 10 cm.

Krzyzak - 08-08-2016, 08:27

Bo on się składa z 2 części i mi chodzi o tę z przodu. Ta z tyłu - jak widziałem na jakimś filmie na YT - faktycznie trzyma się na 2 długich śrubach.
Nic, spryskałem ją od zewnątrz (przez otwór na filtr powietrza) sprajem go gaźników - ma długi wężyk z rozpylaczem na końcu. Parę razy przegazowałem - wg instrukcji - i będę badał temat. A w razie dalszych problemów z obrotami to się zabiorę jeszcze raz, demontują podszybie. Niestety wycieraczki są tam tak beznadziejnie mocno zamontowane, że połamałem już 2 ściągacze...

eremita - 13-08-2016, 23:18

Szczeniak załadowany na ful :P

Bizi78 - 14-08-2016, 07:54

Słabo zaparkowałeś :P .
Hugo - 14-08-2016, 11:52

Ładne są te renówki.
Krzyzak - 15-08-2016, 21:23

Hugo napisał/a:
Ładne są te renówki.
Hemoroid edition :P
BTW - u mnie wczoraj w renówce kolejny babol, skręcam w prawo, kierunkowskaz w prawo, prostuję kierownicę a on cyk - kierunkowskaz w lewo... podobno się zaczęło jakiś czas temu, Baśce ze 4x....
Aaaa - i jeszcze jedno - też wczoraj, wysiadam, idę a on buczy... Wentylator się nie wyłączył. Czekam 5 minut, dalej buczy. Odpaliłem, wentylator się zatrzymał, zgasiłem, jest OK.
Nigdy w żadnym aucie - włączając Poloneza i Fiestę z 1990 nie miałem tylu problemów co w Renówce.

deejay - 15-08-2016, 21:43

Krzyzak napisał/a:
Aaaa - i jeszcze jedno - też wczoraj, wysiadam, idę a on buczy... Wentylator się nie wyłączył. Czekam 5 minut, dalej buczy. Odpaliłem, wentylator się zatrzymał, zgasiłem, jest OK.
Nigdy w żadnym aucie - włączając Poloneza i Fiestę z 1990 nie miałem tylu problemów co w Renówce.

Darek "klei" sie przekaznik wentylatora , wymień w porę zanim kiedyś wyładuje aku , lub nie załączy sie kiedy będzie tego silnik potrzebował.

Ps. Znajduje sie w komorze silnika po lewej stronie w czarnej skrzynce .

Krzyzak - 16-08-2016, 09:07

A nie da się rozłożyć i wyczyścić?
PS. Z tymi kierunkowskazami to nie wiesz co może być?

eremita - 16-08-2016, 10:30

Bizi78 napisał/a:

Do bagaja nie szło już nic włożyć, a co gorsza czego jestem przeciwnikiem w kabinie pod nogami dzieci i żony też pełno towaru :oops:
Zastanawiam się nad bagażnikiem na hak bo ten na dachu robi mega opory, a przy tym na hak zawsze można w razie potrzeby boksa na dach włożyć.

Hugo napisał/a:
Ładne są te renówki.

Mi też się podobają :D

Owczar - 16-08-2016, 10:39

eremita napisał/a:
Bizi78 napisał/a:

Chyba o co innego chodziło :P

eremita - 16-08-2016, 11:10

Owczar napisał/a:
eremita napisał/a:
Bizi78 napisał/a: