Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 03-03-2013, 16:26
Dzisiaj, również mi się trochę nudziło, miałem lewy halogen zaparowany bo dostawała się do środka woda przez pęknięcie, które było dawno temu zaklejone ale przez mrozy najwidoczniej puściło, także zdemontowałem go, umyłem tyle ile mogłem od środka i odparowywałem jakieś 12h... przy okazji spolerowałem tlenkiem ceru nie chciało mi się już nic kombinować więcej, prawego też dorwałem był generalnie ok, tylko go spolerowałem, żeby nie odstawał. Nie wiem czy będzie widać ale wstawie zdjęcia, najbardziej widać na "ostrości" odbicia po prawej stronie różnice tak to jest podobnie, gołym okiem lepiej widać ;]
PRZED:
PO:
Wczoraj wieczorem też popieściłem trochę Żonkę wodą z demineralizowaną pod ciśnieniem... z radości nie skakała ale tapete z ryjca przynajmniej jej zmyłem, tu kilka fotek, jak by się komuś czytać nie chciało ;p
Szkoda, że foty z telefonu bo nie widać tej klarowności reflektorów i halogenów... ehh mi nigdy nic nie pasuje
Tu znów wygląda jak granatowy metalik ;]
Tak widzę, że zderzak przytarty -.-
sniegu - 05-03-2013, 21:25
WreX napisał/a: | Galantów trochę jest ale klubowiczów dwóch
Jeden srebrny elegance bodajże, obok mnie po sąsiedzku, Szczepan miał ze 2 i podobno legnuma ale nie wiem ile z tego zostało, elegance w dziwnym kolorze takim niebiesko jakimś tam przy kauflandzie stoi a raczej stał bo ostatnio go tam nie widziałem i może jeszcze gdzieś z 1 byłby ;p |
że niby mówicie o mnie???
WreX - 05-03-2013, 22:33
A jakiś inny istnieje oprócz Ciebie ;> ?
Sunderland86 - 07-03-2013, 18:45
Jaki dokładnie masz lakier na aucie? F76B?
WreX - 07-03-2013, 20:59
Sunderland86 napisał/a: | Jaki dokładnie masz lakier na aucie? F76B? |
Jak mi powiesz gdzie to sprawdzić ;]
EDIT: ok po wspólnych ustaleniach z Juicemanem wyszło że: F76C taki kolor
sveno - 07-03-2013, 21:24
Ta literka na końcu oznacza wersje,
A-bieda czarne progi, klamki i lusterka,
B-lusterka i klamki w kolorze a progi czarne,
C-luksus, wszystko w kolorze.
Do oznaczenia koloru wystarcza samo F76
WreX - 07-03-2013, 21:40
Luksus to będzie jak będą nowe tarcze ;D
Juiceman - 07-03-2013, 21:43
sveno napisał/a: |
C-luksus, wszystko w kolorze.
|
A tak w ogóle to co dokładnie ?
sveno - 07-03-2013, 22:02
Juiceman napisał/a: | A tak w ogóle to co dokładnie ? | klamki w drzwiach, lusterka zewnętrzne, progi i pewnie coś jeszcze może grill?
Sunderland86 - 08-03-2013, 12:55
sveno napisał/a: | Juiceman napisał/a: | A tak w ogóle to co dokładnie ? | klamki w drzwiach, lusterka zewnętrzne, progi i pewnie coś jeszcze może grill? |
Chodzi raczej o progi, grill w Avance'ach był zawsze pod kolor.
Czyli WreX masz taki sam kolor jak ja, ostatnio przeszedł mi koło nosa tylny zderzak Avance'owy w tym kolorze ;p
WreX - 08-03-2013, 15:11
Jak będziesz chciał maske kupić to możesz dać znac
WreX - 03-04-2013, 22:44
Witajcie,
nie nie umarłem jeszcze, wiem, że nie tęskniliście, X czasu temu odśnieżając przypadkiem trąciłem lusterko, usłyszałem trzask i moim oczom ukazał się taki oto obraz:
Zdziwiłem, się ale to normalne wychylenie lusterka i jest prawidłowe i nic się nie łamie, ot co taka ciekawostka na temat lusterek, osobiście powiem, że nie wiedziałem że tak się da ;]
A taką oto dostałem przesyłkę dzisiaj:
Tu etap prac modelujących te blaszki...
I tak musiałem zamontować te blachy z logiem, jutro będę poprawiać, żeby macha nie odstawała:
I tak o to wygląda zamocowane:
major - 04-04-2013, 00:25
Źle masz zamontowaną tą blachę. Powinny być odwrotnie tzn powinna przychodzić od spodu a nie pomiędzy zawias a maskę.
Tak jak masz teraz maska będzie odstawała
WreX - 04-04-2013, 00:27
Montowałem odwrotnie, tzn po "Bożemu" ale się zamknąć nie dała, ale w tedy też nie były wygięte miejsca mocowania sworzni, także jutro na pewno spróbuje poprawić, ale dzięki za info.
WreX - 04-04-2013, 13:51
Wojowałem dzisiaj, więc do rzeczy:
PRZED:
PO:
Cudów nie ma ale nie wystaje aż tak bardzo, z lewej strony prawie nic nie wystaje.. ale to chyba dlatego, że wczoraj tamten jakoś udało mi się mocniej wygiąć.
http://youtu.be/OJ9K5jcYlHs
hue hue hue <3
Dobra także, zamontowałem tak jak było w instrukcje ale przed tym, jeszcze zeszlifowałem górną część tego co się wkręca sworzeń (zapomniałem zdjęcia cyknąć), a wczoraj jeszcze je trochę wyginałem, niestety nie zrobiłem sobie zdjęć przed montażem i nie wiem ile powinno odstawać ale wydaję się, że jest ok. Na pewno z lewej z prawej troszkę gorzej, ale to myślę koło 3mm.
|
|
|