To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Carisma II 1.8GDi 04/05 by xluki

xluki - 20-09-2014, 14:12

Olej zmieniony ;)
eremita - 20-09-2014, 14:59

Geometrie zrobiłeś? Pomogła, nie ściąga?

xluki napisał/a:
W pazdzierniku chyba będę przyciemnial szyby

W swoim galu też mam taki plan :mrgreen: Tylko muszę zaplanować wolną sobotę i użyczyć od kogoś garaż.

xluki - 21-09-2014, 18:56

eremita, nie ruszałem geometrii bo najprawdopodobnie mam krzywą zwrotnicę :/
Na pierwszy ogień idą teraz hamulce bo zaciski wymagają regeneracji :(

xluki - 15-10-2014, 21:35

trochę było tu cicho więc coś napiszę...
Części do kompletnej wymiany hamulców już skompletowane.
Wybór padł na tarcze Brembo i klocki Ferodo Premier na obie osie, do tego zestawy naprawcze do wszystkich zacisków, płyn hamulcowy MOTUL DOT 5.1. Przy okazji wymieniam świece na jedyne słuszne do GDI ... NGK IZFR6B :wink:

xluki - 23-10-2014, 20:44

Tarcze i klocki na obu osiach wymienione wraz z płynem hamulcowym. Świece wymieniał będę jutro ;)
xluki - 24-10-2014, 22:25

no i świece wymienione. Następna ich wymiana za 90tyś. km ;) Aktualny przebieg 182tyś. km.

Ostatnio pojawiła się myśl zmiany auta, ale następcy narazie nie znalazłem :roll:

eremita - 24-10-2014, 22:26

xluki napisał/a:
Ostatnio pojawiła się myśl zmiany auta, ale następcy narazie nie znalazłem

Na jakie?

xluki - 25-10-2014, 12:42

Napewno nie będzie to Galant :P

Narazie się rozglądam. Możliwe, że to tylko "zachcianka" ;) bo Carisma ma się dobrze i dobrze nam się współpracuje :)

RoBSoN_97 - 28-10-2014, 16:00

Haha, skąd ja to znam ;) też tak miałem parę razy i w końcu nastał dzień kiedy Cari sprzedałem... Problem jest, żeby teraz coś konkretnego kupić :P
xluki - 28-10-2014, 19:15

No włAŚNIE... co ja kupię z takim wyposażeniem i bez przygód blacharskich/lakierniczych :/
xluki - 31-10-2014, 18:23

Carisma śmiga jak wściekła.

będę musiał jeszcze raz odpowietrzyć hamulce, bo pedał wpada delikatnie w podłogę. Płyn hamulcowy sprawdzany i nie ubywa. Dwa razy odpowietrzałem, więc czy jest możliwe aby tak bardzo zapowietrzył się układ? Podczas demontażu zacisków pilnowałem,aby cały czas płyn był w zbiorniczku.

xluki - 12-11-2014, 16:42

WYmienione dzisiaj zostało złącze elastyczne wydechu. :) Przebieg 183500 i nadal rośnie :)
xluki - 19-11-2014, 11:51

Carisma nareszcie na stalówkach z zimówkami ;)
xluki - 27-01-2015, 10:32

Carisma ponad tydzień temu była u mechanika. Wymieniona zwrotnica przednia lewa wraz z łożyskiem SKF, z tyłu tuleje wahaczy wzdłużnych oraz tuleje wahaczy poprzecznych. Do tego nowe śruby geometrii tył (Oryginał Mitsubishi :shock: ) i ustawiona geometria całego auta :) Pomimo sprężyn obniżających wszystkie kąty są ustawione tak jak powinny być;)

Autko wystawione w dziale "SPRZEDAM". :roll:

xluki - 01-03-2015, 12:08

ZApomniałem dodać, że przy ostatniej wizycie u mechanika hamulce zostały odpowietrzone. Carisma hamuje jak wściekła :D niech tylko ktoś spróbuje mi siedzieć na zderzaku :P

Dziś autko było pieszczone...
Porządne godzinne mycie, odkurzanie i czyszczenie środeczka. Zero jakichkolwiek ognisk korozji po tej "zimie". Ruda tańczy jak szalona tylko na stalówkach z jednej strony :O trzeba będzie się nimi latem zająć :)

Dzisiaj jak tak ją pieściłem to zastanawiałem się czy nie zostawićjej u siebie :P taki ma urok :D