Zloty i Spoty - Zlot Kraków 2013. Hamownia - zapisy
Tomek - 05-08-2013, 09:31
Marcino napisał/a: |
Macie jakieś wyniki? |
np. mój Colcislav 113 KM w serii, oddał w pełnoletniości 112 KM, a myślę, że jeszcze coś by można więcej osiągnąć
były też i smutne zaskoczenia
Juiceman - 05-08-2013, 09:33
U mnie na tiptronicu gal wykazal 147kucy, a 120 na kołach.... jeśli przyjmiemy że na konwenterze jest strata 10% to mam odrobinę więcej niż seria. Ale chciałbym zobaczyć wykres. A i 213Nm chyba było .
szuwar - 05-08-2013, 09:41
Mój w serii 163, wynik 162,5 w realu na benzynie ... 157 na LPG.
Myślę, że po 14 latach jest ok
Juiceman - 05-08-2013, 09:48
Ja wolałbym żeby Tomek albo ktoś znający się na rzeczy ogarnął wykres czy można się nim podetrzeć czy jednak jest coś wart Tak czy siak w końcu zobaczyłem jak moje felgi wyglądają z zew. przy wyższych prędkościach.
mjsystem - 05-08-2013, 10:10
Mi ubyło według fabryki pół konika. Po czterech latach i prawie 80.000 przejechanych km.
Juiceman napisał/a: | Tak czy siak w końcu zobaczyłem jak moje felgi wyglądają z zew. przy wyższych prędkościach. |
Ja też. Fajny widok
MKV - 05-08-2013, 12:47
Ja poszukuję całej stadniny koni która uciekła od pomiarów rok temu... fakt że napiecie w instalacji mam niestabilne obecnie przez alternator ale chyba to raczej ni był powód - trzeba chyba katalizatory w trybie pilnym wymienic bo im wyższe obroty tym wyraźnie mniejszy moment obrotowy...
Struna - 05-08-2013, 14:10
Juiceman napisał/a: | czy można się nim podetrzeć | możesz spróbować z plikiem JPG nie wiem jak tego dokonasz, ale jakby co daj znać o rezultatach Juiceman napisał/a: | jeśli przyjmiemy że na konwenterze jest strata 10% | a co jak będzie 8%
PS. Wybaczcie opóźnienie w wysyłce wykresów - trochę nam dogrzało i po rozładunku zapomniałem wziąć kompa z wykresami do domu, więc dopiero dzisiaj rozesłałem.
Jeden mail odbiło, pewnie błąd w zapisie.
Proszę właściciela auta o numerach ELE22HC ( Carisma 1.8 GDI ) o kontakt na PW celem przekazania poprawnego maila.
No i jeszcze kolega mjsystem jakby maila podał to by był komplet.
G-CS - 05-08-2013, 14:33
MKV napisał/a: | Ja poszukuję całej stadniny koni która uciekła od pomiarów rok temu... fakt że napiecie w instalacji mam niestabilne obecnie przez alternator ale chyba to raczej ni był powód - trzeba chyba katalizatory w trybie pilnym wymienic bo im wyższe obroty tym wyraźnie mniejszy moment obrotowy... |
nie sugeruj się wynikami z zeszłego roku, tamta hamownia daje spooore gifty
Tomek - 05-08-2013, 14:44
G-CS napisał/a: | tamta hamownia daje spooore gifty |
takie znowu spore to one nie są
hamowałem u was Galanta i miałem 157 na Pb / 151 na LPG
a na "tamtej" hamowni miałem 162 na PB / 156 na LPG
różnica raptem 3-4%, w granicy błędu pomiaru
Struna - 05-08-2013, 15:12
tomek84 napisał/a: | w granicy błędu pomiaru | a co wytycza te granice ? własne widzimisię czy jakieś inne poważniejsze aspekty ?
Tomek - 05-08-2013, 15:17
Struna napisał/a: | a co wytycza te granice ? |
ja wyznaczam te granice
a tak na poważnie, to Ty Struna jesteś profesjonalistą w tej dziedzinie, to pewnie nam powiesz jaki jest błąd pomiaru w KM lub %
no chyba, że chce mi powiedzieć, że jesteście dokładni co do 0,1 KM ?? to pójdę pić ze szczęścia, że mi w Colcie spało tylko 0,7 KM
Struna - 05-08-2013, 15:27
tomek84 napisał/a: | ja wyznaczam te granice | ok - zatem nie wchodzę w głębszą dysputę.
Jest dobrze jak jest i tego się trzymajmy.
Mniemam iż Juiceman pił do Ciebie z kwestią Juiceman napisał/a: | wolałbym żeby Tomek albo ktoś znający się na rzeczy ogarnął wykres czy można się nim podetrzeć czy jednak jest coś wart | wiec z chęcią też zobaczę/przeczytam wyrok
Tomek - 05-08-2013, 15:29
Struna napisał/a: | wiec z chęcią też zobaczę/przeczytam wyrok |
chyba raczej o innego Tomka mu chodziło
Struna - 05-08-2013, 15:31
a to sorry - tak mnie jakoś nick Twój zasugerował.
MKV - 05-08-2013, 15:46
G-CS napisał/a: | MKV napisał/a: | Ja poszukuję całej stadniny koni która uciekła od pomiarów rok temu... fakt że napiecie w instalacji mam niestabilne obecnie przez alternator ale chyba to raczej ni był powód - trzeba chyba katalizatory w trybie pilnym wymienic bo im wyższe obroty tym wyraźnie mniejszy moment obrotowy... |
nie sugeruj się wynikami z zeszłego roku, tamta hamownia daje spooore gifty |
Wiesz, bardziej chodzi mi o to, że porównując krzywe przebiegu momentu i miejsce gdzie zaczyna się spadek oraz to, że przez rok mi uciekło 21 koni to coś kurcze mam nie tak w silniku. Przez rok założyłem nowe kable i świece (Irydowe z większym odstępem do LPG ale i Owczar je mai kilka innych osób i podobno jest OK), nowe wtryskiwacze benzynowe i LPG (zielone Hany zamiast MagicJetów) oraz założone zostały nowe hydrauliczne popychacze zaworowe (zamienniki). Jedynie w tej chwili wariuje alternator i daje niestabilne i zbyt wysokie napięcie ale chyba ona nie spowodowałby takich spadków mocy ?
Rok temu było tak:
A teraz wyszło tak...
|
|
|